-
Liczba zawartości
200 -
Ostatnia wizyta
Zawartość dodana przez Sonsty765
-
Sprawdzanie torebek w pracy
Sonsty765 odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Dokładnie, kompromis musi być, natomiast takie perfidne przeglądanie torebek jest naprawdę nie na miejscu, strata czasu przy okazji, bo złodziej tak czy siak znajdzie inną metodę kradzieży... -
Cieżki udokumentowany wypadek a jednorazowe odszkodowanie
Sonsty765 odpowiedział Bogus12 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
To zależy od tego jak bardzo on ucierpiał na zdrowiu, jest jakaś opinia lekarza? -
Kto musi być odpowiedzialny za ewakuacje?
Sonsty765 odpowiedział Marzena 45 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Też mi się coś tak wydaje. Nie może ona natomiast nie ma ona obowiązku zgadzać się pełnić taką funkcję. -
Chorobowe a zwolnienie z pracy
Sonsty765 odpowiedział mikmas → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
On może zakończyć LG poza praca. -
Wypadek w drodze do pracy
Sonsty765 odpowiedział domestos → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Nie ma co dyskutować jest to wypadek w drodze do pracy, a skąd on jechał to już mało ważne. -
Badanie okresowe w przypadku choroby zawodowej
Sonsty765 odpowiedział DddDariusz → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Co roku chyba się zmienia się wykaz tych chorób prawda? -
Przegląd gaśnic
Sonsty765 odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Potwierdzam wypowiedź Jaro: Według najnowszych przepisów w tym zakresie tj. wg. Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracjiz dnia 7 czerwca 2010 w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów(Dz.U. 109, poz. 719) § 3 2. Urządzenie przeciwpożarowe oraz gaśnice przenośne, zwane dalej "gaśnicami", powinny być poddawane przeglądom technicznym i czynnościom konserwacyjnym, zgodnie z zasadami i w sposób określony w Polskich Normach dotyczących urządzeń przeciwpożarowych i gaśnic, w dokumentacji techniczno - ruchowej oraz instrukcjach -
Ćwiczenia przeciwpożarowe – jak często?
Sonsty765 odpowiedział jaro → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
U mnie pracy raz na kwartał, ale ja pracuje w biurze, wiec łatwiej jest takie ćwiczenie wykonać, nie ma z tym większego problemu. -
Wydaje mi się, że takie miejsca zbiurki są ustalane na szkoleniu PPOŻ. Macie bhpowca w pracy? może warto go zapytać.
-
Tylko proszkowa...
-
Przegląd gaśnic
Sonsty765 odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Wydaje mi się, że strażak. -
Czy posiadacie w domu gaśnice?
Sonsty765 odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Zastanawiałam się nad tym, by kupić taką podręczną gaśnicę, w razie przypadku gdyby naglę kuchenka mi się zaczęła palić. Moja sąsiadka miała taką sytuacje, miała kuchenkę gazową na butlę, kiedy jej się paliła, nie miał gaśnicy, musiała wezwać straż pożarną. Dużo chaosu był oz tym. A strażak zalecił by w domu mieć podręczną gaśnice, bo płomień nie był duży, ale był. -
Impreza masowa to jest uzasadnienie prawne, w pracy chyba nie koniecznie... -
Ciągłe problemy z alkoholem
Kierownik zakładu pracy lub osoba przez niego upoważniona mają obowiązek niedopuszczenia do pracy pracownika, jeżeli zachodzi uzasadnione podejrzenie, że stawił się on do pracy w stanie po użyciu alkoholu albo spożywał alkohol w czasie pracy. Okoliczności stanowiące podstawę decyzji powinny być podane pracownikowi do wiadomości.Kac to tylko objaw spożywania alkoholu, ale jednocześnie wpływa na jakość pracy, kac to również niebezpieczeństwo w przypadku kierowców. Noo i wgl. jak się ma kaca, to sądzę, że również ma się jakieś promile we krwi. -
Dzięki za informacje. Przydatne.
-
Trochę tego nie pojmuję, bo rzeczywiście, jeśli można dostać mandat 500 zł za to, że wydycha się parę wodna o jakimś zapachu to jest moim zdaniem to trochę narusza moje dobro osobiste. Gdyby to był papieros rozumiem, ale e - papieros nie jest szkodliwy dla otoczenia.
-
Ciągłe problemy z alkoholem
Jeśli z drugiej strony alkohol wpływa na jakość pracy to podstawa prawa jest po stronie pracodawcy... -
Wypadek śmiertelny
Sonsty765 odpowiedział Marzena 45 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Też mi się wydaje, że policja.. -
Umowa zlecenie a wypadek
Sonsty765 odpowiedział R.O. → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Rzeczywiście, można się dokładnie wczytać. -
Jak idę na imprezę to co innego, bo nie pracuje w tym miejscu, jest pewien regulamin, imprez masowych, poza tym sprawdzanie torebek tylko na imprezach masowych jest. Czytaj powyżej 100 osób na określonej powierzchni. Zakład pracy, który zatrudnia pracowników w miejszej ilości to nie jest masówka. Też lepiej by było gdyby to był ochronuarz, ale bramki też się sprawdzają. -
Zakaz palenia papierosów przez nauczycieli w szkole
Sonsty765 odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Dokładnie, ja też nie miałam na myśli skołe, chociaż na uczelniach są palarnie, gdzie studenci mogą palić razem z wykładowcami. -
Zaświadczenie o niekaralności
Sonsty765 odpowiedział Lena → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Ja płaciłam 70 zł, plus kopia. -
o to wcale nie tak dawno... hmm PIS restrykcyjnie wprowadza te zmiany
-
Wypadek w drodze do pracy, jako wypadek przy pracy?
Sonsty765 odpowiedział agata902 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Oczywiście, że jest to wypadek uznawany na korzyść pracownika.