Skocz do zawartości

Sonsty765

Członkowie
  • Liczba zawartości

200
  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Sonsty765

1. Dokładnie, kompromis musi być, natomiast takie perfidne przeglądanie torebek jest naprawdę nie na miejscu, strata czasu przy okazji, bo złodziej tak czy siak znajdzie inną metodę kradzieży...
  2. To zależy od tego jak bardzo on ucierpiał na zdrowiu, jest jakaś opinia lekarza?
  3. Też mi się coś tak wydaje. Nie może ona natomiast nie ma ona obowiązku zgadzać się pełnić taką funkcję.
  4. Nie ma co dyskutować jest to wypadek w drodze do pracy, a skąd on jechał to już mało ważne.
  5. Potwierdzam wypowiedź Jaro: Według najnowszych przepisów w tym zakresie tj. wg. Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracjiz dnia 7 czerwca 2010 w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów(Dz.U. 109, poz. 719) § 3 2. Urządzenie przeciwpożarowe oraz gaśnice przenośne, zwane dalej "gaśnicami", powinny być poddawane przeglądom technicznym i czynnościom konserwacyjnym, zgodnie z zasadami i w sposób określony w Polskich Normach dotyczących urządzeń przeciwpożarowych i gaśnic, w dokumentacji techniczno - ruchowej oraz instrukcjach
  6. U mnie pracy raz na kwartał, ale ja pracuje w biurze, wiec łatwiej jest takie ćwiczenie wykonać, nie ma z tym większego problemu.
  7. Wydaje mi się, że takie miejsca zbiurki są ustalane na szkoleniu PPOŻ. Macie bhpowca w pracy? może warto go zapytać.
  8. Zastanawiałam się nad tym, by kupić taką podręczną gaśnicę, w razie przypadku gdyby naglę kuchenka mi się zaczęła palić. Moja sąsiadka miała taką sytuacje, miała kuchenkę gazową na butlę, kiedy jej się paliła, nie miał gaśnicy, musiała wezwać straż pożarną. Dużo chaosu był oz tym. A strażak zalecił by w domu mieć podręczną gaśnice, bo płomień nie był duży, ale był.
  9. Impreza masowa to jest uzasadnienie prawne, w pracy chyba nie koniecznie...
  10. Kierownik zakładu pracy lub osoba przez niego upoważniona mają obowiązek niedopuszczenia do pracy pracownika, jeżeli zachodzi uzasadnione podejrzenie, że stawił się on do pracy w stanie po użyciu alkoholu albo spożywał alkohol w czasie pracy. Okoliczności stanowiące podstawę decyzji powinny być podane pracownikowi do wiadomości.Kac to tylko objaw spożywania alkoholu, ale jednocześnie wpływa na jakość pracy, kac to również niebezpieczeństwo w przypadku kierowców. Noo i wgl. jak się ma kaca, to sądzę, że również ma się jakieś promile we krwi.
  11. Trochę tego nie pojmuję, bo rzeczywiście, jeśli można dostać mandat 500 zł za to, że wydycha się parę wodna o jakimś zapachu to jest moim zdaniem to trochę narusza moje dobro osobiste. Gdyby to był papieros rozumiem, ale e - papieros nie jest szkodliwy dla otoczenia.
  12. Jeśli z drugiej strony alkohol wpływa na jakość pracy to podstawa prawa jest po stronie pracodawcy...
  13. Jak idę na imprezę to co innego, bo nie pracuje w tym miejscu, jest pewien regulamin, imprez masowych, poza tym sprawdzanie torebek tylko na imprezach masowych jest. Czytaj powyżej 100 osób na określonej powierzchni. Zakład pracy, który zatrudnia pracowników w miejszej ilości to nie jest masówka. Też lepiej by było gdyby to był ochronuarz, ale bramki też się sprawdzają.
  14. Dokładnie, ja też nie miałam na myśli skołe, chociaż na uczelniach są palarnie, gdzie studenci mogą palić razem z wykładowcami.
  15. o to wcale nie tak dawno... hmm PIS restrykcyjnie wprowadza te zmiany
  16. Oczywiście, że jest to wypadek uznawany na korzyść pracownika.
  17. Z tego co wiem, to na pewno spawacz powinien mieć okulary i rękawice ochronne.
  • Dodaj nową pozycję...