-
Liczba zawartości
23 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO andrzej123
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Jaką metodą zrobić ocenę ryzyka zawodowego? Tak żeby było wszystko w porządku i pewnie.
-
Jak zdobyć uprawnienia specjalisty ds. bhp? Macie może jakieś wytyczne?
-
Czy musze wymieniać znaki PN na ISO?
-
Ile kg może podnosić kobieta?
andrzej123 odpowiedział andrzej123 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Sprawdziłem te przepisy co były tutaj podane przez Wiesława i z facetami sprawa wygląda tak samo, czyli co 20 minut. 4 razy na godzinę. Zmienia się tylko ciężar. -
Jak w temacie. Jaki ciężar może podnosić kobieta?
-
Hej mam pracownicę która karmi piersią. Do ilu przerw i ilu minutowych ma prawo?
-
Jestem pracodawcą. Czy w takim wypadku muszę przeprowadzić ocenę ryzyka zawodowego?
-
Muszą mieć samozamykacz. Albo zawias sprężynowy bo to tańsze. Muszą mieć uszczelki dymoszczelne. A jak to drzwi zewnętrzne to muszą mieć listwę opadającą.
-
Orzeczenie o niepełnosprawności a stanowisko pracy
andrzej123 odpowiedział R.O. → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Jeżeli wymaga tego sytuacja to musisz, natomiast jeżeli ze swoją niepełnosprawnością dalej może wykonywać swoje obowiązki to nie ma takiej potrzeby. -
Jeżeli kabina jest zabudowana i spędza w niej dużo czasu to faktycznie nie musi, powinien mieć kask na głowie w momencie kiedy wysiada z wózka i coś na głowę może mu spaść. Gdy kabina spełnia wymagania norm ROPS / FOPS to nie trzeba ale po za kabiną to jak najbardziej wskazane!
-
Przekazywanie danych do Niemiec - wymogi prawne
andrzej123 odpowiedział ArturBejm → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
Posiadacie może jakieś materiały, ustawy itp które regulują ten problem ale ze strony Unii Europejskiej? -
Ewentualnie firmy, które zajmują się szkoleniami BHP bardzo często w ofercie mają ocenę ryzyka na danym stanowisku pracy, faktycznie nie jest to zbyt tanie jednak zawsze można skorzystać z ich usług i problem mieć z głowy. Jeden z moim znajomych właśnie z czegoś takiego skorzystał i był bardzo zadowolony. Dlatego też polecam zastanowić się nad taką opcją.