Szkolenia sanitarne
Przyczyniają się bezpośrednio do zwiększenia świadomości i czujności pracowników na możliwość powstania zatrucia żywności oraz podnoszą umiejętności pracowników, które gwarantują bezpieczeństwo żywności i umiejętne obchodzenie się z nią, w celu uniknięcia jej zatrucia. Prawo obowiązujące w Polsce wymaga szkoleń sanitarnych. Każda osoba, przed przystąpieniem do pracy, w której ma kontakt z żywnością, ma obowiązek odbyć obowiązkowe szkolenie sanitarne, w zależności od zajmowanego stanowiska służbowego.
Forma oferowanych szkoleń sanitarnych
- Szkolenia sanitarne w naszej siedzibie w Zielonej Górze.
- Szkolenia sanitarne w siedzibie u Klienta na terenie miasta Zielona Góra lub, za uzgodnieniem, na terenie województwa lubuskiego.
- Szkolenia sanitarne przez Internet, jako kursy e-learning lub online na naszej stronie internetowej.
Zobacz kalendarz szkoleń HACCP.
Zadzwoń i umów się już dziś! 68 411 40 00
Rodzaje szkoleń sanitarnych
Szkoleniowcy BHPEX prowadzą szkolenia sanitarne na najwyższym poziomie w oparciu o aktualne przepisy obowiązujące w Polsce i na terenie UE. Oferowane przez nas szkolenia sanitarne obowiązują wszystkich pracowników i pracodawców mających kontakt z produktami przeznaczonymi do spożycia.
- Szkolenie – minimum sanitarne – inaczej nazywane Dobrą Praktyką Higieniczną, jest pierwszym podstawowym szkoleniem, które obejmuje zagadnienia, dotyczące higieny, w tym: mikrobiologiczne i chemiczne źródła zanieczyszczeń żywności, zapobieganie zatruciom pokarmowym, zasady higieny zakładu i personelu. Całość potwierdza się egzaminem.
- Szkolenie HACCP dla członków zespołu – szkolenie to przeznaczone jest dla kierowników zespołów HACCP oraz pozostałych ich członków. Szkolenie obejmuje przypomnienie wymagań prawnych w zakresie bezpieczeństwa żywności, zagrożenia żywności fizyczne, biologiczne, chemiczne itp., 12 etapów systemu HACCP, wymagania normy ISO 22000, standardów BRC oraz IFS w stosunku do zespołu HACCP oraz szereg ćwiczeń, związanych z powyższymi zagadnieniami.
- Szkolenie dla audytorów wewnętrznych systemu HACCP – szkolenie przeznaczone jest dla pracowników firm, które posiadają wdrożony system ISO 22000 lub zamierzają go wdrożyć. Obejmuje ono przede wszystkim metody audytowania systemu oraz zasady jego recertyfikacji.
Zapraszamy na szkolenia sanitarne
Każda osoba, która ma kontakt z żywnością w produkcji lub na etapie obrotu, obowiązana jest wykazywać się stosownym poziomem wiedzy i świadomości w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych. Powinna zatem odbyć obowiązkowe szkolenie.
Zadzwoń do nas już dzisiaj, aby otrzymać szczegółową ofertę. Nasza firma przeprowadzi profesjonalne szkolenia sanitarne dla Twoich pracowników – szybko i tanio.