Skocz do zawartości

Nataliamisiek

Członkowie
  • Zawartość

    174
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O Nataliamisiek

  • Ranga
    Doświadczony
  1. Wentyalcja w pizzeri

    Na pewno wentylacja mechaniczna. Wentylację mechaniczną lub grawitacyjną montuje się, w pomieszczeniach bez otwieranych okien, a także w innych pomieszczeniach, w których ze względów zdrowotnych, technologicznych lub bezpieczeństwa konieczne jest zapewnienie wymiany powietrza.
  2. Kwestię uzyskania pozwolenia na sprzedaż alkoholu regulują również przepisy gminne, które ustalają liczbę punktów sprzedaży alkoholu na terenie danej jednostki samorządu oraz zasady usytuowania miejsc sprzedaży. Co do zasady, każdy przedsiębiorca może starać się o uzyskanie koncesji. Są jednak przypadki, gdy nie może zostać ona wydana. Głównym kryterium jest tu lokalizacja. Także pojawia się pytanie, gdzie chcesz otworzyć ten lokal?
  3. Nie ma przepisów, które w jednoznaczny sposób mówiłyby o zakazie wprowadzania psów do pomieszczeń, w których wykonywane są czynności związane z produkcją i obrotem żywnością, a więc także do sklepów.
  4. czy musi być obowiązkowa toaleta w barze?

    Jeśli sprzedaje się jedzenie to musi być chociaż toaleta dla pracowników...
  5. Powierzchnia Żłobka!

    "Minimalna wysokość pomieszczeń została określona w § 72 ust.1 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Zależna jest ona od: liczby osób i ich czasu przebywania w pomieszczeniu, rodzaju pomieszczenia oraz warunków w nim panujących.Wysokość ta może wynosić od 2,2 m do 3,3 m."
  6. Raczej dłużej niż miesiąc nie będziesz czekać.
  7. Uregulowania prawne a temperatura w WC

    Nie może wynosić mniej niż 14°C bądź 18°C. Maksymalna temperatura w miejscu pracy budzi natomiast wiele wątpliwości.
  8. Państwowa Inspekcja Sanitarna jest organem nadzoru sanitarno-epidemiologicznego. W ramach powyższego nadzoru kontroluje m.in. higienę w zakładach pracy.
  9. Nie ma bieżącej wody w budynku

    Instalacja wodociągowa powinna być zaprojektowana i wykonana w sposób zapewniający zaopatrzenie w wodę budynku, zgodnie z jego przeznaczeniem, oraz spełniać wymagania określone w Polskiej Normie dotyczącej projektowania instalacji wodociągowych.
  10. Suszone owoce a wymagania sanepidu

    Ciężki temat, najlepiej skontaktować się z kimś kto prowadził podobny biznes...
  11. Kontrola Sanepidu

    Niedopełnienie obowiązków, unikanie kontroli możesz zapłacić karę grzywną od 1 tys. zł do nawet 30 tys. zł.
  12. Wymagania co do PUBU

    Sanepid wymagał będzie: szafki na pieczywo, szafki na ubrania, szafki na pojemniki, lodówki, zlewów, toalety (Paweł ma podpisaną umowę z pobliskim sklepem), bieżącej ciepłej wody, wentylacji.
  13. Spawacz łączy elementy wykonane ze stali, żeliwa, metali nieżelaznych i ich stopów, przez stopienie brzegów elementów w miejscu łączenia ciepłem, które zazwyczaj pochodzi ze spalania gazu palnego w atmosferze dostarczonego tlenu lub z łuku elektrycznego, który powstaje między materiałem elementu spawanego a elektrodą.
  14. Szkolenie BHP i PPOŻ praktykantów

    Przed dopuszczeniem do pracy praktykanta odbywającego praktyki zawodowe lub studenckie, należy przeprowadzić szkolenie wstępne bhp. Taka osoba musi mieć odbyte szkolenie i BHP i PPOŻ.
×