-
Liczba zawartości
23 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO wosk
-
Tytuł
Nowicjusz
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
-
Według mnie jest to fikcją, bo w takim małym zakładzie jest niewiele pracy dla bhpowca i też o wiele mniej się dzieje niż w dużym zakładzie. Trudniej więc zdobyć dobre doświadczenie, szerokie i pełne. Wiedza zdobyta podczas szkoły iszkoleń jest po prostu o wiele mniej używana.
-
Jaka metoda oceny ryzyka zawodowego jest według Was najlepsza?
wosk odpowiedział Bączek → na temat → Dokumentacja bhp
Taka która jest skuteczna. Przede wszystkim. -
Wypadek przy pracy - kierowca na parkingu
wosk odpowiedział xawier → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Jaka sytuacja losowa? Może tak, ale człowiek został pobity w godzinach pracy. Jeśli zostałby pobity przez innego pracownika to w jaki sposób wtedy by się to traktowało? -
wosk zmienił swoje zdjęcie profilowe
-
Ile trzeba czekać za zatwierdzenie lokalu przez sanepid
wosk odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
2 tygodnie to trwa i raczej jest to stały okres czasu, nie ma szans, żeby to jakoś przyspieszyć. -
Pewnie jak jest to toaleta dla niepełnosprawnych to zwracają na coś takiego większą uwagę i przy kontroli jak się trafi na upierdliwego inspektora to może chcieć to sprawdzić. Najlepiej byłoby się do tego zastosować i nie ryzykować wpadki na czymś tak błahym jak temperatura w WC.
-
Cześć! Jaką powierzchnię musi posiadać lokal, w którym tworzony jest i prowadzony żłobek? Ktoś pomoże? Szukałem w internecie jakiś informacji ale nic konkretnego nie znalazłem. Proszę o pomoc!
-
Nie, budynek musi być podłączony do sieci, musisz zapewnić bieżącą wodę więc zbiornik odpada w takim wypadku.
-
Czy można wchodzić do sklepu / restauracji z psem?
wosk odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Jeżeli właściciele restauracji na to pozwalają to nie widzę problemu. Chociaż z drugiej strony jakiś zwierzak może przeszkadzać innym gościom, trzeba też uszanować ich prywatność. -
No sanepid na pewno będzie kontrolował taki magazyn bo to będzie miejsce związane z przechowywaniem żywności, nawet jeżeli nic z nią robić nie będziesz to musisz liczyć się z tym, że kontrolerzy sanepidu się zjawią.
-
Jakie wymagania sanepidu trzeba spełniać, aby móc prowadzić sklep z alkoholem?
wosk odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Nie jest z tym aż tak wiele roboty, trwa może to i trochę czasu ale raczej bezproblemowo powinnaś przejść tą procedurę. Jednak z doświadczenia Ci powiem, że w dzisiejszych czasach taki sklep monopolowy to nie to samo co parę lat temu, ciężko się jest utrzymać na rynku, trzeba mieć dobrą lokalizację a to na ogół wyższy czynsz jeżeli wynajmuję się dany lokal. I to praca w weekendy, święta bo wtedy jeżeli masz otwarte (a musisz mieć, uwierz na słowo) to są największe utargi, zwłaszcza w jakieś dni kiedy pozamykane są wszystkie supermarkety i hipermarkety. Dużo z tym problemów jest, w pracy -
Chodzi o pracę w kuchni, dlatego pytałem.
-
A jak wygląda sprawa z długimi włosami?
-
Jak w temacie - jakie dokładnie systemy wdraża się przy produkcji żywności?
-
Hej, czy osoba zatrudniona w gastronomii może nosić zarost? Zwracano mi już kilka razy uwagę, ale nie wiem jak się to ma w świetle prawa.