Skocz do zawartości

Bączek

Członkowie
  • Zawartość

    42
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O Bączek

  • Ranga
    Początkujący

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Ja też nie widzę problemu jeśli oczywiście taka szafka istnieje to znaczy, że ma jakieś swoje przeznaczenie. Być może pracownicy wsadzają do niej wodę, napoje i drugie śniadanie, a więc nie widze problemu w tym żeby się mogli napić. Ale jeśli jest to szafka stojąca bardzo daleko, na drugim końcu zakładu to pracownik jak najbardziej zrywa związek z praca.
  2. Czyli jeśli nie podpisano nowej umowy na rok to znaczy, że stała się ona umową na czas nieokreślony?
  3. Bączek

    Błędy i chaos w dokumentacji

    Zgadzam się z tym, że warto przeszkolić swoich pracowników. Wiele razy widziałem jak zaniedbywano pewne zadania i funkcje, ale nie była to wina pracowników, a jedynie pracodawcy który odpowiednio nie zadbał o przeszkolenie swoich podwładnych. Szefowie raczej stronią od dodatkowych kosztów, dlatego czasem pojawiają się tak duże błędy.
  4. Zgadzam się, jest dokładnie tak jak piszesz. Jeśli jesteś zatrudniony na umowie o pracę to nie ma żadnego systemu prowizyjnego. No chyba, że tak jak ktoś napisał - jesteś freelancerem to wtedy możesz liczyć na jakąś prowizję.
  5. Bączek

    Jakie są zagrożenia biologiczne kucharza?

    A zagrożenia biologiczne to: brucella abortus, szczepy ptasie czyli chlamydia, pałeczka listeriozy, salmonella, pałeczka duru brzusznego, gronkowiec złocisty. kropidlak popielaty, toksoplazmoza, laseczka jadu kiełbasianego, włosień kręty.
  6. Jedno łączy się z drugim. Okresowo oznacza właśnie, że mają być wykonywane w danych sytuacjach.
  7. Bączek

    Dokumentowanie zapoznania z oceną

    Dziewczyna napisała tak pewnie dlatego, żeby przybliżyć jak bardzo związany z tematem jest bhpowie. Nie czepiałbym się tego, po prostu chciała przybliżyć sytuację. Dlatego też napisała, że jest członkiem komisji.
  8. Bączek

    ORZ call center

    Tu masz pełny produkt z całkowicie pełną orz call center - https://www.bhpex.pl/sklep/01f11566e-pracownik-centrum-obslugi-telefonicznej-pracownik-call-center-ocena-ryzyka-zawodowego-metoda-pn-n-18002.html
  9. Tu masz ranking najczęściej wyszukiwanych metod oceny ryzyka zawodowego: 1. risk score 2. metoda według Polskiej Normy 18002:2011 3. PHA (Preliminary Hazard Analysis) 4. pięć kroków (five steps) 5. graf ryzyka
  10. Bączek

    Ryzyko zawodowe ochroniarza

    Przede wszystkim: -agresja ze strony osób trzecich, która może powodować uszkodzenie ciała, a nawet śmierć, -występuje także obciążenie emocjonalne tzn. stres przez agresją, kradzieżami, długotrwałej pracy zmianowej i koncentracji uwagi.
  11. Mam pytanie. Mój pracownik miał wrócić po l4 do pracy. Niestety nie zastał lekarza rodzinnego, który miał wydać mu orzeczenie o zdolności do pracy. Lekarz ma urlop. Co mam zrobić w kwestii niedopuszczenia pracownika do pracy? Ma o to wnioskować bhp czy kadry?
  12. Hej, hej! Potrzebuję znaku z zakazem stosowania mp4 i mp3 w zakładzie pracy. Wiecie gdzie mogę stworzyć coś takiego?
  13. Witam, czy istnieją jakieś wytyczne co do tego jak często należy zmieniać pracowników na linii produkcyjnej przy pracy wymagającej i monotonnej? Co godzinę, pół? Pracownicy paczkują, zawijają, etykietują.
  14. Hej, chciałem zapytać czy zleceniobiorcę się szkoli?
×