Skocz do zawartości

Bączek

Członkowie
  • Zawartość

    42
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O Bączek

  • Ranga
    Początkujący
  1. Ja też nie widzę problemu jeśli oczywiście taka szafka istnieje to znaczy, że ma jakieś swoje przeznaczenie. Być może pracownicy wsadzają do niej wodę, napoje i drugie śniadanie, a więc nie widze problemu w tym żeby się mogli napić. Ale jeśli jest to szafka stojąca bardzo daleko, na drugim końcu zakładu to pracownik jak najbardziej zrywa związek z praca.
  2. Czyli jeśli nie podpisano nowej umowy na rok to znaczy, że stała się ona umową na czas nieokreślony?
  3. Błędy i chaos w dokumentacji

    Zgadzam się z tym, że warto przeszkolić swoich pracowników. Wiele razy widziałem jak zaniedbywano pewne zadania i funkcje, ale nie była to wina pracowników, a jedynie pracodawcy który odpowiednio nie zadbał o przeszkolenie swoich podwładnych. Szefowie raczej stronią od dodatkowych kosztów, dlatego czasem pojawiają się tak duże błędy.
  4. Zgadzam się, jest dokładnie tak jak piszesz. Jeśli jesteś zatrudniony na umowie o pracę to nie ma żadnego systemu prowizyjnego. No chyba, że tak jak ktoś napisał - jesteś freelancerem to wtedy możesz liczyć na jakąś prowizję.
  5. Jakie są zagrożenia biologiczne kucharza?

    A zagrożenia biologiczne to: brucella abortus, szczepy ptasie czyli chlamydia, pałeczka listeriozy, salmonella, pałeczka duru brzusznego, gronkowiec złocisty. kropidlak popielaty, toksoplazmoza, laseczka jadu kiełbasianego, włosień kręty.
  6. Jedno łączy się z drugim. Okresowo oznacza właśnie, że mają być wykonywane w danych sytuacjach.
  7. Dokumentowanie zapoznania z oceną

    Dziewczyna napisała tak pewnie dlatego, żeby przybliżyć jak bardzo związany z tematem jest bhpowie. Nie czepiałbym się tego, po prostu chciała przybliżyć sytuację. Dlatego też napisała, że jest członkiem komisji.
  8. ORZ call center

    Tu masz pełny produkt z całkowicie pełną orz call center - https://www.bhpex.pl/sklep/01f11566e-pracownik-centrum-obslugi-telefonicznej-pracownik-call-center-ocena-ryzyka-zawodowego-metoda-pn-n-18002.html
  9. Tu masz ranking najczęściej wyszukiwanych metod oceny ryzyka zawodowego: 1. risk score 2. metoda według Polskiej Normy 18002:2011 3. PHA (Preliminary Hazard Analysis) 4. pięć kroków (five steps) 5. graf ryzyka
  10. Ryzyko zawodowe ochroniarza

    Przede wszystkim: -agresja ze strony osób trzecich, która może powodować uszkodzenie ciała, a nawet śmierć, -występuje także obciążenie emocjonalne tzn. stres przez agresją, kradzieżami, długotrwałej pracy zmianowej i koncentracji uwagi.
  11. Mam pytanie. Mój pracownik miał wrócić po l4 do pracy. Niestety nie zastał lekarza rodzinnego, który miał wydać mu orzeczenie o zdolności do pracy. Lekarz ma urlop. Co mam zrobić w kwestii niedopuszczenia pracownika do pracy? Ma o to wnioskować bhp czy kadry?
  12. Hej, hej! Potrzebuję znaku z zakazem stosowania mp4 i mp3 w zakładzie pracy. Wiecie gdzie mogę stworzyć coś takiego?
  13. Witam, czy istnieją jakieś wytyczne co do tego jak często należy zmieniać pracowników na linii produkcyjnej przy pracy wymagającej i monotonnej? Co godzinę, pół? Pracownicy paczkują, zawijają, etykietują.
  14. Hej, chciałem zapytać czy zleceniobiorcę się szkoli?
×