Arbuz
Członkowie-
Liczba zawartości
20 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Arbuz
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Zasada przy dokonywaniu ORZ dla behapowców jest prosta- narażony na wszystkie zagrożenia w zakładzie, tylko z odpowiednio mniejszą ekspozycją. No i oczywiście częściowo jest to praca o charakterze adm-biur.
-
ORZ dla młodocianych, niepełnosprawnych i kobiet w ciąży
Arbuz odpowiedział jaco → na temat → Dokumentacja bhp
Musisz wiedzieć jakie dokładnie stanowiska obejmuje ta ocena ryzyka zawodowego. Czyli tak jak ktoś napisał - czy chodzi o salową, sprzątaczkę, lekarza, pielęgniarkę. I wtedy dokładnie dla tego stanowiska przeprowadzić ocenę ryzyka zawodowego. -
Jakie są zagrożenia biologiczne kucharza?
Arbuz odpowiedział Sonsty765 → na temat → Dokumentacja bhp
To znaczy, że jak ma kontakt z ciepłymi potrawami o wtedy istnieje ryzyko poparzenia. Zawsze istnieje ryzyko przecięcia się ostrym przedmiotem np. nożem. Jesli ma do czynienia z produktami roślinnymi i zwierzęcymi to istnieje ryzyko salmonelli. I tak dalej, i tak dalej. -
Musisz najpierw napisać na jakie zagrożenie ten pracownik jest narażony. Bo może używa broni palnej i tu jest największe ryzyko. A może przepuszcza patrole. A może jedynie siedzi przy monitorze i przyciskiem otwiera bramę. Musisz sam wiedzieć także dokładnie czym jest choroba zawodowa i od tego zacząć.
-
A czy można stosować w takich biurach płytki? Pytam bo może to jest jakieś rozwiązanie.
-
Chciałem zapytać czy zamontowanie wykładziny sprawia, że ryzyko pożarowe jest większe?
-
Jest dokładnie tak jak pisze Zenek. Jeśli otrzymasz odpowiednie oświadczenie od lekarza nawet pierwszego kontaktu to uznajesz to za wypadek przy pracy. Przecież jeśli ktoś ma problemy z bólami w nogach to to nie dyskwalifikuje od uznania wypadku przy pracy kiedy pracownik złamie nogę.
-
Firma marketingowe kupiła baze danych
Arbuz odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
Moim zdaniem jak najbardziej powinna powiadomić każdą osobę o tym, że teraz inna firma będzie przetwarzała jej dane. Samo kupowanie danych osobowych wydaję mi się mocno nieetyczne. -
@Marianek Odezwij się do mnie na PW.
-
Te szkolenie BHP wykonują studenci pierwszego roku. Nie słyszałem też o tym, żeby je wykonywali co roku. Raczej na początku I stopnia, potem II stopnia i doktoranckich wykonuję się szkolenie BHP.
-
Również nie widzę sensu w tym, żeby organizować jakieś spotkania. Zdecydowanie lepszym pomysłem faktycznie byłaby jakaś forma kontaktu elektronicznego, jednak mnie w zupełności wystarczy te forum, przynajmniej w obecnej chwili.
-
Cześć, studentów obowiązuje szkolenie BHP na które składają się : pierwszą pomoc bezpieczeństwo i higienę pracy elementy prawa pracy ochronę przeciwpożarową
-
Ja tylko zostawię tutaj jeden wyrok Sądu Apelacyjnego i mam nadzieję, że dzięki temu stanie się to bardziej przejrzyste dla wszystkich i może przyda się na przyszłość.
-
Niech zapozna swojego przełożonego z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 29 listopada 2002 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych stężeń i natężeń czynników szkodliwych dla zdrowia w środowisku pracy. Ciekawe co powie po przeczytaniu tego rozporządzenia.
-
Moim zdaniem w miarę sprawdzona firma, ich produkty są okej, mają przystępną cenę i jak za nią to dostajemy całkiem w porządku towar. Jeżeli szukasz czegoś ekonomicznego to wydaje mi się to być dobrym pomysłem. Firma jest wiele lat na rynku więc nie powinno być problemu z reklamacją itp, na to też warto zwrócić uwagę. Sam, w jednym swoim budynku te drzwi montowałem i nie narzekam na nie do teraz.