-
Liczba zawartości
43 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Marianek
-
Tytuł
Początkujący
-
A z tego co wynika z tego tekstu to chyba powinien przeprowadzić go były bhpowiec... To jak to jest w końcu? W mojej firmie bhpowiec będzie odchodził na emeryturę i nie wiem kto ma przeprowadzić szkolenie nowej osobie.
-
Jaka metoda oceny ryzyka zawodowego jest według Was najlepsza?
Marianek odpowiedział Bączek → na temat → Dokumentacja bhp
Korzystałem z każdej z tych metod i niestety każda zajmuje trochę czasu, co jest normalne. Ale także polecam lekturę bloga bo można na nim znaleźć naprawdę rzetelne informacje. -
Dokładnie, dzięki Monia Pytałem o umowę zlecenia, bo moja znajoma na takiej właśnie umowie została zwolniona z dnia na dzień. Ale nie wiem jaki zapis co do tego zwolnienia był w umowie.
-
Co to znaczy, że sporadycznie jeździ samochodem służbowym ? Jakie to ma w ogóle znaczenie w tym temacie?
-
Brak wniosku o jednorazowe odszkodowanie
Marianek odpowiedział Marianek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Poszkodowana skręciła kostkę, ale nie chce się ubiegać o jednorazowe odszkodowanie, nie wiem dlaczego.. -
Hej, chciałbym zapytać czy zatrucie pyłem może być kwalifikowane jako uraz?
-
Umowa zlecenie a wypadek
Marianek odpowiedział Marianek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Czyli nie mam się czym martwić, bo nie ma w tej sytuacji wypadku przy pracy?- 4 odpowiedzi
-
- umowa zlecenie
- wypadek
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Hej, mam nietypową sytuację. Pracownik zatrudniony na umowę zlecenie jest badany pod wpływem alkoholu - wynik niestety pozytywny. Zostaje odesłany do domu i wychodząc potyka się o własne nogi - przyjeżdża pogotowie i stwierdza skręcenie kostki. Ale ja nie mam pojęcia czy uznać to za wypadek przy pracy?
- 4 odpowiedzi
-
- umowa zlecenie
- wypadek
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Jeszcze mam jedno pytanie. Co ile studenci muszą robić te szkolenia BHP? Co roku?
-
Dzięki za opinie! Może jeszcze ktoś coś napisze!
-
A to nie można kupić towaru od producenta? Mam jeszcze jedno pytanie, nie chce zakładać nowego tematu i zapytam tutaj. Co sądzicie o firmie Horman i ich drzwiach przeciwpożarowych? Jest to sprawdzona marka?
-
Czujniki dymu i e- papieros
Marianek odpowiedział Szefowa wszystkich → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Tylko, że jest różnica między papierosem a epapierosem. Z tego pierwszego może dojść do zaprószenia ognia, ponieważ tak najprościej mówiąc on się pali. W epapierosie nic się nie pali. Jednak to tak tylko ze strony technicznej. -
Przeterminowane środki chemiczne a ich stosowanie
Marianek odpowiedział Bogus12 → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Również był nie używał środków chemicznych, które są przeterminowane i to sporo czasu. Jeżeli mamy do czynienia z kilkoma dniami to raczej nic złego się nie stanie ale dla bezpieczeństwa należy wykonać jakąś mała próbę czy wszystko jest okej z takim środkiem i zastosować zwiększone środki bezpieczeństwa. -
Czy posiadacie w domu gaśnice?
Marianek odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Mam gaśnice w domu, od czasu aż spaliła mi się prawie połowa kuchni, gdy córka zapomniała o tym, że robiła frytki wolę mieć chociaż małą 3 kilogramową gaśnicę pod ręką tam gdzie występuję zagrożenie wybuchu pożaru czyli np w kuchni.