-
Liczba zawartości
40 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Marco
-
Tytuł
Początkujący
-
Kurs na inspektora ppoż elearning
Marco odpowiedział R.O. → na temat → Instrukcje bezpieczeństwa pożarowego
Jestem wielkim zwolennikiem rozmaitych szkoleń i kursów wykonywanych za pośrednictwem internetu. Nie tylko są z reguły tańsze, ale również możemy dzięki nim zaoszczędzić swój cenny czas, którego tak często nam brakuje. Jeżeli kurs został przygotowany rzetelnie to z pewnością nabędziesz wiedzę na satysfakcjonującym poziomie. -
Uwielbiam tego typu rozwiązania - jestem zdecydowanym zwolennikiem szeroko rozumianego ułatwiania sobie życia. Sam korzystam z rozmaitych kursów/szkoleń za pośrednictwem internetu. Mogę wówczas znacznie lepiej skoncentrować się na tym, co chcę się dowiedzieć. Egzamin niestety często należy odbyć osobiście.
-
Średnia cena za politykę bezpieczeństwa i instrukcję zarządzania systemem
Marco odpowiedział Telefix → na temat → Dokumentacja danych osobowych
Tak jak wspomniał powyższy użytkownik ceny są bardzo zróżnicowane. Warto skorzystać z usług kogoś, kto ma duże, udokumentowane doświadczenie. Ma się wówczas pewność, że nie mamy do czynienia z totalnym laikiem. Z pewnością znajdziesz odpowiednią osobę lub kancelarię, która przygotuje to sumiennie i rzetelnie. -
Zwykłe dane osobowe, a dane wrażliwe
Marco odpowiedział kamila → na temat → Dokumentacja danych osobowych
Przetwarzanie danych osobowych może odbyć się w dowolnej formie, natomiast jeśli mowa o tych wrażliwych to wchodzi w grę wyłącznie forma pisemna. Dane osobowe to te, które umożliwiają identyfikacje. Dane wrażliwe to te -
Czy obcokrajowiec musi mieć badania lekarskie i szkolenie BHP?
Marco odpowiedział Bogus12 → na temat → Szkolenia bhp
Obcokrajowiec tak samo jak obywatel kraju musi mieć zarówno wymagane u nas badania lekarskie, jak i odbyć szkolenie BHP. Musi dostosować się do naszych norm, zasad i przepisów. Co do dokumentacji to z tego co wiem musi być ona przetłumaczona na własny koszt i nie jestem pewien czy nie przez tłumacza przysięgłego. -
Tak dzieje się na każdych szkoleniach. Niby dorośli ludzie, którzy po coś tam przychodzą, lecz wygląda, jakby uczestniczyli z przymusu. Trochę to przykre, bo ktoś wkłada całe swoje serce, siły i nerwy w wykonywaną pracę, a ktoś po prostu tego nie szanuje i nie docenia. Niestety to się raczej nie zmieni.
-
Ćwiczenia przeciwpożarowe – jak często?
Marco odpowiedział jaro → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Z tego co mi wiadomo to w obiektach, w których stali użytkownicy się nie zmieniają, należy wykonywać ćwiczenia przeciwpożarowe nie rzadziej niż raz na dwa lata. Jeśli natomiast użytkownicy bardzo często się zmieniają to takie ćwiczenia powinny się odbywać co rok. Niestety nie wiem kto decyduje o ich terminie. -
Tak, można zrobić ocenę ryzyka zawodowego przez internet i jest to naprawdę świetna opcja - oszczędność czasu i pieniędzy, a sam efekt bardzo dobry. Warto poczytać opinie w internecie, by nie trafić na oszustów, których niestety w tych czasach nie brakuje. Myślę, że będziesz zadowolony z tego rozwiązania.
-
Sprzedawanie żywności przez internet - jakie wymagania?
Marco odpowiedział jaro → na temat → Wymagania sanitarne
Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak, ale trochę nie rozumiem pytania. Przede wszystkim, jaka ma to być żywność? Czy będą to "gotowce" nabywane z hurtowni i fabrycznie pakowane? A może chcesz od zera robić swoje własne autorskie jedzenie? Zapewne w obu tych przypadkach procedura byłaby całkowicie odmienna. Pozdrawiam. -
Ciekawy temat. Szkoda, że food trucki nie są jeszcze u nas popularne, bo to naprawdę świetna opcja. Sam zastanawiałem się nad takim biznesem, dlatego zainteresowałem się wpisami. Widzę, że cała procedura nie jest tak łatwa, jakby się mogło wydawać. No nic, może kiedyś zrealizuje swoje małe marzenie
-
Nigdy nie słyszałem, żeby zarost mógł stanowić jakiś problem na stanowisku kelnera czy kucharza, ale przyznam, że interesująca teoria (na szczęście wyłącznie teoria). Nie lubię dyskryminacji na jakimkolwiek stanowisku - niezatrudnianie osób z wieloma kolczykami, tatuażami, irokezem, długimi włosami czy zarostem. Nie to się liczy - liczy się inteligencja, kultura, talent, ambicja i dążenie do celu.
-
Takie sprawy trzeba zgłaszać. Właściciel sklepiku może czuć się bezkarny i zamiast usuwać przeterminowane produkty po prostu je sprzedaje, oszukując swoich klientów. To niedopuszczalne. Ktoś może powiedzieć, że może to robić nieświadomie, ale moi drodzy - to jego obowiązek żeby na bieżąco sprawdzać czy wszystko co sprzedaje jest zdatne do spożycia.
-
Z tego co wczoraj przeczytałem, została znaleziona ta sama partia, do której należała skażona woda skonsumowana przez poszkodowanego mężczyznę. Partię znaleziono w Toruniu, została oczywiście wycofana. Niestety nie wiem jak wyglądają badania innych butelek. Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać.
-
Jakie mogą być zagrożenia w pracy biurowej?
Marco odpowiedział Szefowa wszystkich → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Nigdy nie słyszałem o śmieci, która była bezpośrednio związana z wykonywaniem pracy biurowej. Z mojej perspektywy jest to jeden z najmniej ryzykownych pod tym względem zawodów. Jedyne, na co mógłbym się uskarżać w pracy biurowej to nadmiar papierologii + nieuprzejmi petenci, przez co nieraz przechodziłem załamania psychiczne. Z biegiem lat uodporniłem się na wszystko. -
Zasady BHP w gastronomii
Marco odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Jeżeli chodzi o gastronomię to najważniejsza jest szeroko rozumiana higiena. Chodzi zarówno o czystość w miejscu pracy, wszelkich sprzętów znajdujących się w kuchni i części jadalnej, jak i osobista. W tym obszarze nie ma mowy o jakichkolwiek niedociągnięciach. Należy pamiętać także o dezynfekcji. Pozdrawiam.