Skocz do zawartości

Marco

Członkowie
  • Zawartość

    40
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O Marco

  • Ranga
    Początkujący
  1. Jestem wielkim zwolennikiem rozmaitych szkoleń i kursów wykonywanych za pośrednictwem internetu. Nie tylko są z reguły tańsze, ale również możemy dzięki nim zaoszczędzić swój cenny czas, którego tak często nam brakuje. Jeżeli kurs został przygotowany rzetelnie to z pewnością nabędziesz wiedzę na satysfakcjonującym poziomie.
  2. Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, że w pracy o takim charakterze zapewnienie odzieży roboczej to konieczność. Wykonując prace murarskie (i pokrewne) nietrudno zniszczyć swoje własne ubrania - i tu wcale nie chodzi o warunki atmosferyczne. Z pewnością musisz zapewnić im także schronienie przed deszczem.
  3. Osoba chora na cukrzyce musi ostrożnie wybrać miejsce pracy, bo może zaszkodzić nie tylko sobie, ale również innym. Warto unikać pracy w charakterze kierowcy (tym bardziej, jeśli wiele godzin spędza za kółkiem), pilota, górnika oraz wszelkich tych, które wymagają dużego wysiłku fizycznego. Pozdrawiam.
  4. Z tego co kojarzę to faktycznie można zgłosić już w trakcie trwania pracy, lecz w ciągu jej kilku pierwszych godzin (niestety nie pamiętam dokładnie ilu). Może ktoś inny wypowie się w tym temacie, bo całkiem ciekawe informacje można z niego wynieść. Ja niestety konkretniejszej wiedzy nie posiadam.
  5. Marco

    Szkolenie przez Skype

    Uwielbiam tego typu rozwiązania - jestem zdecydowanym zwolennikiem szeroko rozumianego ułatwiania sobie życia. Sam korzystam z rozmaitych kursów/szkoleń za pośrednictwem internetu. Mogę wówczas znacznie lepiej skoncentrować się na tym, co chcę się dowiedzieć. Egzamin niestety często należy odbyć osobiście.
  6. Tak jak wspomniał powyższy użytkownik ceny są bardzo zróżnicowane. Warto skorzystać z usług kogoś, kto ma duże, udokumentowane doświadczenie. Ma się wówczas pewność, że nie mamy do czynienia z totalnym laikiem. Z pewnością znajdziesz odpowiednią osobę lub kancelarię, która przygotuje to sumiennie i rzetelnie.
  7. Przetwarzanie danych osobowych może odbyć się w dowolnej formie, natomiast jeśli mowa o tych wrażliwych to wchodzi w grę wyłącznie forma pisemna. Dane osobowe to te, które umożliwiają identyfikacje. Dane wrażliwe to te
  8. Obcokrajowiec tak samo jak obywatel kraju musi mieć zarówno wymagane u nas badania lekarskie, jak i odbyć szkolenie BHP. Musi dostosować się do naszych norm, zasad i przepisów. Co do dokumentacji to z tego co wiem musi być ona przetłumaczona na własny koszt i nie jestem pewien czy nie przez tłumacza przysięgłego.
  9. Marco

    Trudni uczestnicy szkoleń

    Tak dzieje się na każdych szkoleniach. Niby dorośli ludzie, którzy po coś tam przychodzą, lecz wygląda, jakby uczestniczyli z przymusu. Trochę to przykre, bo ktoś wkłada całe swoje serce, siły i nerwy w wykonywaną pracę, a ktoś po prostu tego nie szanuje i nie docenia. Niestety to się raczej nie zmieni.
  10. Z tego co mi wiadomo to w obiektach, w których stali użytkownicy się nie zmieniają, należy wykonywać ćwiczenia przeciwpożarowe nie rzadziej niż raz na dwa lata. Jeśli natomiast użytkownicy bardzo często się zmieniają to takie ćwiczenia powinny się odbywać co rok. Niestety nie wiem kto decyduje o ich terminie.
  11. Marco

    Ocena ryzyka przez internet

    Tak, można zrobić ocenę ryzyka zawodowego przez internet i jest to naprawdę świetna opcja - oszczędność czasu i pieniędzy, a sam efekt bardzo dobry. Warto poczytać opinie w internecie, by nie trafić na oszustów, których niestety w tych czasach nie brakuje. Myślę, że będziesz zadowolony z tego rozwiązania.
  12. Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak, ale trochę nie rozumiem pytania. Przede wszystkim, jaka ma to być żywność? Czy będą to "gotowce" nabywane z hurtowni i fabrycznie pakowane? A może chcesz od zera robić swoje własne autorskie jedzenie? Zapewne w obu tych przypadkach procedura byłaby całkowicie odmienna. Pozdrawiam.
  13. Marco

    Food truck a sanepid

    Ciekawy temat. Szkoda, że food trucki nie są jeszcze u nas popularne, bo to naprawdę świetna opcja. Sam zastanawiałem się nad takim biznesem, dlatego zainteresowałem się wpisami. Widzę, że cała procedura nie jest tak łatwa, jakby się mogło wydawać. No nic, może kiedyś zrealizuje swoje małe marzenie
  14. Marco

    Gatronomia a zarost

    Nigdy nie słyszałem, żeby zarost mógł stanowić jakiś problem na stanowisku kelnera czy kucharza, ale przyznam, że interesująca teoria (na szczęście wyłącznie teoria). Nie lubię dyskryminacji na jakimkolwiek stanowisku - niezatrudnianie osób z wieloma kolczykami, tatuażami, irokezem, długimi włosami czy zarostem. Nie to się liczy - liczy się inteligencja, kultura, talent, ambicja i dążenie do celu.
  15. Marco

    Sprawa dla sanepidu?

    Takie sprawy trzeba zgłaszać. Właściciel sklepiku może czuć się bezkarny i zamiast usuwać przeterminowane produkty po prostu je sprzedaje, oszukując swoich klientów. To niedopuszczalne. Ktoś może powiedzieć, że może to robić nieświadomie, ale moi drodzy - to jego obowiązek żeby na bieżąco sprawdzać czy wszystko co sprzedaje jest zdatne do spożycia.
×