-
Liczba zawartości
26 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO kamila
-
Tytuł
Nowicjusz
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
-
Dokładnie - najlepiej rozejrzeć się za gotowym samochodem, odkupić go od kogoś. Zaczynanie wszystkiego od podstaw jest niezwykle czasochłonne, no chyba że chcesz włożyć w to sporo pracy i czasu. Również uważam, że foodtruck musi spełnić wszystkie wymogi, jak każdy lokal gastronomiczny, bo przecież świadczone usługi są identyczne.
-
Dokładnie tak jak pisze dzwoneczek - ważny jest budynek, lokalizacja, ilość i wielkość pomieszczeń (czy jest dostosowana do potrzeb przedsiębiorcy), przydałby się sam projekt wnętrza, ilość gości jaką lokal ma pomieścić, oczywiście wentylacja, wykończenie, zatrudnienie. Może warto zasięgnąć pomocy specjalisty w tej dziedzinie?
-
Co do długich włosów, zgadzam się całkowicie - muszą być spięte i schowane pod czepkiem. Nie pracuję w gastronomii, ale nawet we własnej, mieszkalnej kuchni dbam o to, by podczas przygotowywania posiłku "włos mi z głowy nie spadł" Co do zarostu - pierwsze słyszę, że może to stanowić jakikolwiek problem. O ile będąc w restauracji poczułabym się zniesmaczona widząc kucharza/kucharkę czy kelnera/kelnerkę w długich, rozpuszczonych włosach, o tyle na zarost nie zwróciłabym kompletnie żadnej uwagi.
-
Tworzenie dietetycznych posiłków a wymagania sanitarne
kamila odpowiedział William → na temat → Wymagania sanitarne
Dokładnie jak pisze Sonsty765 - sanepid musi dopuścić pomieszczenie ze względu na jego czystość i warunki, w jakich wykonywane są posiłki. Jednak jeśli ktoś decyduje się na wykonywanie posiłków dietetycznych, powinien być dietetykiem. Dieta to wcale nie jest taka prosta sprawa - niejednokrotnie mogą trafić się klienci, którzy zmagają się z rozmaitymi chorobami, wówczas ich dieta musi odpowiednio dostosowana do potrzeb. -
Co najważniejsze - nie daj się wyprowadzić z równowagi. Mów do nich stanowczo, ale jednocześnie kulturalnie i z klasą. Niestety prawdą jest, że dla niektórych szkolenia to obowiązek/przymus, a nie przyjemność czy chęć zdobycia wiedzy. Musisz od samego początku wprowadzić jasne zasady, którym uczestnicy muszą się podporządkować.
-
Jak wygląda szkolenie/kurs na inspektora ppoż? Jakie są wymagania wobec osób, które chcą uzyskać owe kwalifikacje? Czy można przejść taki kurs przez internet, ile kosztuje i jak to wygląda w praktyce - warto? Jak długo trwa? Możecie polecić konkretne, sprawdzone miejsce? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pomoc.
-
Ja również jestem zwolenniczką realizowania tego typu kursów przez internet. Dzięki temu możemy zaoszczędzić swój czas, często także pieniądze, wszystko wykonujemy we własnym tempie, możemy bardziej się skoncentrować i wyciszyć (stacjonarnie w przypadku dużych grup jest to często niemożliwe). Oczywiście zależy też, czy komuś w ogóle zależy na nabyciu wiedzy - dla niektórych to niestety tylko wymóg konieczny. Ja jednak patrzę ze swojej perspektywy, a do wszystkiego podchodzę z należytą starannością.
-
Witam. Jak w temacie - które dane osobowe zaliczają się do tych podstawowych, zwykłych, a które do wrażliwych? Czy wyrażenie zgody na przetwarzanie danych wrażliwych może się odbyć w dowolnej formie? Czy są one chronione w sposób inny, szczególny? Czy jest coś, co należy wiedzieć przed wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych wrażliwych?