Sonsty765 0 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Witam, Jakie mam uprawnienia po szkole policealne BHP? czy mogę mogę być BHpowcem? Odnośnik do odpowiedzi
Marcin_liss 1 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Z tego co kiedyś czytałem to chyba tytuł technika czy coś takiego. Nie wiem czy możesz być samodzielnym BHPowcem. To wszystko jest do doczytania. Sprawdź na stronach szkół policealnych tam powinno być wszystko opisane. Ewentualnie poszukaj w przepisach czy też może na blogu BHP. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Odnośnik do odpowiedzi
Elka 0 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Nie można być samodzielnym pracownikiem BHP. Szkoła policealna daje Ci wykształcenie technika, czytałam, że wówczas możesz awansować co najwyżej na stopień inspektora. Niestety nie ma możliwości awansowania na stanowisko specjalisty. Szkoła jest niby darmowa, dwuletnia, ale patrząc na to perspektywicznie, kilka lat do przodu, to chyba warto zainwestować w studia podyplomowe. Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Dziękuję za odpowiedzi, poczytam na blogu, bo znalazłam kilka ciekawych artykułów. Odnośnik do odpowiedzi
Bogus12 0 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Dnia 20.09.2016 o 19:23, Sonsty765 napisał: Witam, Jakie mam uprawnienia po szkole policealne BHP? czy mogę mogę być BHpowcem? Myślę, że powinieneś liczyć się z tym, że rynek jest przesycony bhp'owcami do granic możliwości zdobycie cennego doświadczenia będzie graniczyło z cudem chyba, że masz się gdzie zaczepić .. Sama policealna szkoła nic Ci nie da. Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Takie coś znalazłam na jednej ze stron szkół policealnych: „Uzyskanie tytułu technika bezpieczeństwa i higieny pracy daje pracownikowi możliwość zatrudnienia jako inspektor ds. bhplub starszy inspektor ds. bhp, jeśli posiada on co najmniej 3-letni staż pracy w służbie bhp (§ 4 ust. 2 pkt 1 i 2 rozporządzenia Rady Ministrów z 2 października 1997 r. w sprawie służby bezpieczeństwa i higieny pracy; Dz.U. nr 109, poz. 704 ze zm.; dalej: rosbhp.). Z całą pewnością pracownicy służby bhp są uprawnieni do przeprowadzania szkolenia wstępnego ogólnego w zakresie bhp (§ 10 ust. 2 rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy; Dz.U. nr 180, poz. 1860 ze zm.; dalej: rozporządzenie szkoleniowe). Niemniej jednak, technicy bezpieczeństwa i higieny pracy jako osoby posiadające specjalistyczny zasób wiedzy i umiejętności zapewniające właściwą realizację programów szkoleń bhp mogą podjąć się prowadzenia szkoleń w zakresie, w jakim odpowiadają ich kwalifikacje.” Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Dnia 21.09.2016 o 21:39, Bogus12 napisał: Myślę, że powinieneś liczyć się z tym, że rynek jest przesycony bhp'owcami do granic możliwości zdobycie cennego doświadczenia będzie graniczyło z cudem chyba, że masz się gdzie zaczepić .. Sama policealna szkoła nic Ci nie da. Niekoniecznie, szkoła policealna przygotowuje praktycznie do zawodu, bo masz dużo zajęć praktycznych. Odnośnik do odpowiedzi
Marzena 45 4 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Zawód technika BHP nie jest tak atrakcyjny jak kiedyś. Przyczyną jest nowelizacja rozporządzenia ws. służby bhp. Obecnie technik bhp po szkole może być zatrudniony tylko i wyłącznie na UMOWĘ O PRACĘ i tylko w wieloosobowej zakładowej służbie bhp jako inspektor ds. bhp. Odnośnik do odpowiedzi
Persona Non Grata 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Dnia 21.09.2016 o 21:39, Bogus12 napisał: Myślę, że powinieneś liczyć się z tym, że rynek jest przesycony bhp'owcami do granic możliwości zdobycie cennego doświadczenia będzie graniczyło z cudem chyba, że masz się gdzie zaczepić .. Sama policealna szkoła nic Ci nie da. Nie przesadzałbym, przesycony jak przesycony. BHPowcy zawszę będą potrzebni i to się w najbliższych latach nie zmieni więc jeżeli ktoś ma faktycznie jakiś pomysł na siebie związany z tym tematem to jak najbardziej powinien spróbować. Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 10 godzin temu, Persona Non Grata napisał: Nie przesadzałbym, przesycony jak przesycony. BHPowcy zawszę będą potrzebni i to się w najbliższych latach nie zmieni więc jeżeli ktoś ma faktycznie jakiś pomysł na siebie związany z tym tematem to jak najbardziej powinien spróbować. Po szkole policealnej ciężko może być, trzeba patrzeć realnie! Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 4 Października 2016 Share Napisano 4 Października 2016 1. Po tych bezpłatnych możesz być co najwyżej st. inspektorem 2. Rynek jest przesycony BHPowcami Odnośnik do odpowiedzi
Frodo1988 0 Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Żadna szkoła o profilu bhp nie jest potrzebna. Dzisiaj wystarczy kurs z zakresu bhp. Odnośnik do odpowiedzi
Ania 0 Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Uważam, że szkoła zawsze się przydaje. Np. bezpłatna nauka w Cosinusie może być alternatywą dla płatnych kursów. I stanowi dobry punkt startowy dla dalszej edukacji i pracy w zawodzie. Tak jest akurat w moim przypadku. A z pracą w zawodzie behapowca jest podobnie jak z innymi zawodami. Informatyków też jest masa na rynku. Pracę dostają najlepsi. Trzeba więc inwestować w siebie. Odnośnik do odpowiedzi
Adamzis 0 Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 Jestem w Cosinusie, dopiero zaczynam naukę, ale program ogarnia wszystko, co konieczne do pracy w zawodzie i uzyskania państwowych uprawnień. Po pierwszym zjeżdzie jestem zadowolony. W niedzielę zajęcia tylko do południa 🙂 Odnośnik do odpowiedzi
misiek_000 0 Napisano 15 Września 2020 Share Napisano 15 Września 2020 ja mam za sobą już pierwszy zjazd i powiem wam że całkiem spoko, mam nadzieję że tak będzie dalej. co daje? no zamiast pięcioletnich studiów mam zawó w 1,5 roku xD Odnośnik do odpowiedzi
misiek_000 0 Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 BHP w Cosinusie super sprawa! Polecam, jako absolwent. Odnośnik do odpowiedzi
MarSos 0 Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Dzień dobry, na jakiej uczelni w Wrocławiu polecacie Państwo zrobić studia podyplomowe z zakresu BHP? Zależy mi na zdobyciu wiedzy i poszerzeniu kompetencji a nie na papierku... Oferta studiów podyplomowych w tym zakresie we Wrocławiu jest ogromna - ale nie mogę jednak znaleźć rzetelnych informacji - która jest warta zainwestowanych pieniędzy. Jedyne co się dowiedziałam od absolwenta - to nie poleca tego kierunku na Politechnice Wrocławskiej. Jakie macie zdanie w tym temacie? Będę wdzięczna za wszystkie uwagi. Odnośnik do odpowiedzi
Andrzej228 0 Napisano 16 Lutego 2023 Share Napisano 16 Lutego 2023 Ja się uczyłem w szkole policealnej Edicus w Warszawie , w sumie jestem zadowolony. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi