Skocz do zawartości

Nataliamisiek

Członkowie
  • Liczba zawartości

174
  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Nataliamisiek

1. Dokłądnie! opisałam to już wczesniej. Ale to musi być wyznaczona osoba, która dobrowolnie podejmie sie tych działań.
  2. Na pewno tabliczki, kolory dość jaskrawe, czerwień, żółty. Tak by było mocno widoczne.
  3. Z tym, że genetyczne obciążenie jest pewną informacją dl pacjenta i pracodawcy, może on sie spodziewać takiego biegu wydarzeń. Takie informacje powinny być ujawniane pracodawcy. sądżę ,ze to może zapobiec pewnym przykrym sytuacjom.
  4. Hmm sądzę, że taki kurs nie jest pełny, jak się pojawią jakieś pytanie, to nie mamy szans zapytać, kurs e -learning jest wygodny, ale na pewno nie jes tw 100% sprawdzalny. Kiedyś brałam udział w kursie BHP e- learning, ale to itak było troche pic na wodę, a co dopiero z takim tematem.
  5. A czy pytałeś tutaj? może warto zapytać administratorów tego portalu czy nie posiadają takiej instrukcji.
  6. Dokładnie, chociaż wiadomo jak jest w niektórych zakładach pracy, że nie stosuje się do przepisów.
  7. Super, te informacje są bardzo przydatne dla mnie .Bardzo dziękuję:)
  8. Gaśnica jest chyba nie odłączaną częścią urządzenia gaśniczego.
  9. 50 lat, to chyba lekka przesada. 10 lat, to i tak długo, powinien być jakiś przepis mówiący o tym, jak długo trzymać takie dokumenty. Być może zmieni się to za niedługo. Bo coraz częściej korzystamy z systemów online. I te dokumenty są przechowywane na dysku, chyba osobnym, nie tym samym z którego na co dzień korzystamy.
  10. Rok temu moja firma w której pracuje, otrzymała dotację na przeprowadzenie szkole na BHP, i tu pojawi się pytanie ile czasu powinnam trzymać dokumentacje ? czy są jakieś wymogi?
  11. Jeśli adres firmy, w której pracuje został zmieniony, to muszę również zmienić wszystkie dane w teczkach pracowników?
  12. hm to ja nie wiem, jakie on miał łącze internetowe. Obecnie każda sieć proponuje dość dobre rozwiązania z łączem, nawet dla osób mieszkających
  13. Nie, chyba, że zmieniasz stanowisko pracy, na jakieś trudne, gdzie możesz zetknąć się z różnymi zagrożeniami.
  14. Hmm. no właśnie, miałam nie dawno taką sytuacje, że zaczęły się palić przewody elektryczne w skrzynce na korytarzu. Ktoś mądry wpadł na pomysł by zgasić to gaśnicą piankową, ale w ostateczności zadzwoniliśmy po straż pożarną.
  15. Sądzę, że to wszystko zależy od wielkości lokalu, oraz tego co będzie serwować. Hotele mają inne standardy niż restauracje czy budki z hamburgerami.
  16. Noo a jest może jakaś rozpiska gdzieś dostępna?
  17. "W celu zapewnienia uczniom bezpiecznych warunków na terenie szkoły, wprowadzono przepisy, które wymagają od pracowników szkoły przestrzegania zasad bezpieczeństwa i higieny. Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem MENiS z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach (Dz. U. z 2003 r. Nr 6, poz. 69) zapewnienie bezpiecznych warunków pobytu w szkole należy przede wszystkim do dyrektora szkoły, a także nauczycieli." To jest cytat ustawy, natomiast, z tego co wiem, to finalnie dyrektor szkoły odpowiada.
  18. Musi dostać nawet odszkodowanie. A podpisywaliście z nim jakąś umowę? zresztą to też jest podstawowy dokument. Bardzo ważny zresztą w procesie formalnym.
  19. Osoba powinna być wyznaczona przez dyrektora szkoły. Zazwyczaj jest to jeden nauczyciel, który pełni dodatkowe funkcje.
  20. Gdzie w Polsce, a właściwie na terenie województwa śląskiego można szkolić się na insp. PPOŻ? Czy wie ktoś jakie są wymagania? Dziękuję za odpowiedzi
  21. Czy ma ktoś pomysł, jak przeprowadzić szkolenie BHP dla osób głuchoniemych? czy są jakieś materiały w tym temacie? kompletnie nie wiem jak się zabrać za to, a takie zadanie dostałam na uczelni.
  22. Witam Was jakie powinny być zamontowane hydranty w szkole, przedszkolu i hali produkcyjnej?
  23. Czy możecie wymienić jakie są zasady BHP w kuchni? właściwie kuchni hotelowej?
  24. Co ile trzeba wykonywać przegląd gaśnic? czy są jakieś przepisy o tym mówiące?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności