-
Liczba zawartości
174 -
Ostatnia wizyta
Zawartość dodana przez Nataliamisiek
-
Kto musi być odpowiedzialny za ewakuacje?
Nataliamisiek odpowiedział Marzena 45 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Dokłądnie! opisałam to już wczesniej. Ale to musi być wyznaczona osoba, która dobrowolnie podejmie sie tych działań. -
Prawidłowe oznaczanie niebezpiecznych miejsc w pracy
Nataliamisiek odpowiedział Bogus12 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Na pewno tabliczki, kolory dość jaskrawe, czerwień, żółty. Tak by było mocno widoczne. -
Zawał, a wypadek w pracy
Nataliamisiek odpowiedział Bartas → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Z tym, że genetyczne obciążenie jest pewną informacją dl pacjenta i pracodawcy, może on sie spodziewać takiego biegu wydarzeń. Takie informacje powinny być ujawniane pracodawcy. sądżę ,ze to może zapobiec pewnym przykrym sytuacjom. -
Kurs na inspektora ppoż elearning
Nataliamisiek odpowiedział R.O. → na temat → Instrukcje bezpieczeństwa pożarowego
Hmm sądzę, że taki kurs nie jest pełny, jak się pojawią jakieś pytanie, to nie mamy szans zapytać, kurs e -learning jest wygodny, ale na pewno nie jes tw 100% sprawdzalny. Kiedyś brałam udział w kursie BHP e- learning, ale to itak było troche pic na wodę, a co dopiero z takim tematem. -
Przeterminowane środki chemiczne a ich stosowanie
Nataliamisiek odpowiedział Bogus12 → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Dokładnie, chociaż wiadomo jak jest w niektórych zakładach pracy, że nie stosuje się do przepisów. -
Jak się przygotowac do kontroli sanepidu?
Nataliamisiek odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Dokumentacja sanitarna
Super, te informacje są bardzo przydatne dla mnie .Bardzo dziękuję:) -
Gaśnica a urządzenie gaśnicze?
Nataliamisiek odpowiedział Szefowa wszystkich → na temat → Urządzenia przeciwpożarowe
Gaśnica jest chyba nie odłączaną częścią urządzenia gaśniczego. -
50 lat, to chyba lekka przesada. 10 lat, to i tak długo, powinien być jakiś przepis mówiący o tym, jak długo trzymać takie dokumenty. Być może zmieni się to za niedługo. Bo coraz częściej korzystamy z systemów online. I te dokumenty są przechowywane na dysku, chyba osobnym, nie tym samym z którego na co dzień korzystamy.
-
hm to ja nie wiem, jakie on miał łącze internetowe. Obecnie każda sieć proponuje dość dobre rozwiązania z łączem, nawet dla osób mieszkających
-
Co ile musi być wykonywane szkolenie BHP?
Nataliamisiek odpowiedział Sonsty765 → na temat → Szkolenia bhp
Nie, chyba, że zmieniasz stanowisko pracy, na jakieś trudne, gdzie możesz zetknąć się z różnymi zagrożeniami. -
Ciężką pianą można gasić urządzenia elektryczne?
Nataliamisiek odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Kursy i szkolenia przeciwpożarowe
Hmm. no właśnie, miałam nie dawno taką sytuacje, że zaczęły się palić przewody elektryczne w skrzynce na korytarzu. Ktoś mądry wpadł na pomysł by zgasić to gaśnicą piankową, ale w ostateczności zadzwoniliśmy po straż pożarną. -
Gdzie można się szkolić na insp. PPOŻ?
Nataliamisiek odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Kursy i szkolenia przeciwpożarowe
OO super, dziękuję Wam za odpowiedzi. -
Zasady BHP w gastronomii
Nataliamisiek odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Sądzę, że to wszystko zależy od wielkości lokalu, oraz tego co będzie serwować. Hotele mają inne standardy niż restauracje czy budki z hamburgerami. -
Wymagania co do hydrantów
Nataliamisiek odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Noo a jest może jakaś rozpiska gdzieś dostępna? -
Wypdek ucznia w szkole
Nataliamisiek odpowiedział Bogus12 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
"W celu zapewnienia uczniom bezpiecznych warunków na terenie szkoły, wprowadzono przepisy, które wymagają od pracowników szkoły przestrzegania zasad bezpieczeństwa i higieny. Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem MENiS z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach (Dz. U. z 2003 r. Nr 6, poz. 69) zapewnienie bezpiecznych warunków pobytu w szkole należy przede wszystkim do dyrektora szkoły, a także nauczycieli." To jest cytat ustawy, natomiast, z tego co wiem, to finalnie dyrektor szkoły odpowiada. -
Wypadek wolontariusza
Nataliamisiek odpowiedział Kronos → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Musi dostać nawet odszkodowanie. A podpisywaliście z nim jakąś umowę? zresztą to też jest podstawowy dokument. Bardzo ważny zresztą w procesie formalnym. -
Czy ma ktoś pomysł, jak przeprowadzić szkolenie BHP dla osób głuchoniemych? czy są jakieś materiały w tym temacie? kompletnie nie wiem jak się zabrać za to, a takie zadanie dostałam na uczelni.
-
Witam Was jakie powinny być zamontowane hydranty w szkole, przedszkolu i hali produkcyjnej?
-
Czy możecie wymienić jakie są zasady BHP w kuchni? właściwie kuchni hotelowej?
-
Co ile trzeba wykonywać przegląd gaśnic? czy są jakieś przepisy o tym mówiące?