Skocz do zawartości

Nataliamisiek

Członkowie
  • Liczba zawartości

174
  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Nataliamisiek

1. Dokładnie e -learning, ja nawet spotkałam się z czymś takim, jak Teoria sportu! online.
  2. Marzena, sądzę, że muszą przejść szkolenie ,dla świętego spokoju, ja bym zrobiła to szkolenie. To tylko formalność w takim przypadku, ale czasami takie formalności są istotne, zwłaszcza podczas kontroli.
  3. Wiem, że w związku z tym potrzebne by były dodatkowe studia - tytuł diagnosty laboratoryjnego. Diagnostę można zrobić i pracując już w stacji, choć osoby juz z takim tytułem, wiadomo nie mają pracy... no ale na początku to i tak staż jest najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku.
  4. Książeczkę sanepidu i aktualne badania. Raczej nic więcej, wątpię by wykształcenie pedagogiczne, ale znajomość potraw, jakiegoś jadłospisu hmm.. coś w ten deseń.
  5. Musisz mieć działalność gospodarczą, by cokolwiek sprzedawać, i chyba też kase fiskalną.
  6. Przechowywanie ryb nie dłużej niż 24 godz. dotyczy żywych ryb co wyraźnie określa regulamin sklepu... jak masz coś takiego w regulaminie, to sądzę, że nie powinno być z tym większego problemu.
  7. Ilość możliwych punktów z alkoholem określają przepisy gminne. Zanim założysz działalność warto upewnić się czy gmina przewiduje miejsce na następny sklep z alkoholem.Załóż działalność gospodarczą (tutaj masz napisane jak to zrobić). Wynajmij lub kup lokal, który musi sprostać wymaganiom Państwowej Inspekcji Pracy, Straży Pożarnej oraz Sanepidu. Ile jest punktów z alkoholem u Ciebie w mieście?
  8. Koszt powtórnej wizyty lekarskiej w gabinecie i powtórne podbicie książeczki to około 30 zł.
  9. Na pewno musi być odpowiednia temperatura, wilgotność powietrza, maszyny, które będą suszyć produkty musza przejść atest....
  10. Pamiętaj o tym, że dokumentacja projektowa obiektu/lokalu powinna uwzględniać wymagania wynikające z: - Ustawy z dnia 7 lipca 1994r. - Prawo budowlane (Dz.U. z 2013 r., poz 1409 z późn. zm.), - Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie Dz.U. Nr 75, poz. 690 z późn. zm), - Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz.U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 z późn. zm.) - R
  11. Od razu do sanepidu bym szła z tym. To jest bezczelność sprzedawać przeterminowane produkty. Mógłbyś się zatruć, dostać jakiejś bakterii i Bóg wie co innego. takie rzeczy od razu zgłaszać, bo to jest zagrożenie życia.
  12. zgadzam się w 100%. nie popieram tego typu kursy.
  13. oo matko. Wydaje mi się, że musi być taka sama jak w pomieszczeniu, a rzeczywiście podczas kontroli to sprawdzą?
  14. dokładnie 2 tyg, i ani dnia dłużej, ale kto to tak naprawdę przestrzega?
  15. Na chomiku są, bo patrzyłam kiedys
  16. A robiąc jakieś szkolenie nie powinieneś mieć od razu jakiś wytycznych dot. pracy?
  17. Ja bym tego firmie nie zlecała, już pare razy zdarzyło mi się mieć błędy w protokole.
  18. Wydaje mi się, że w książeczce masz napisany termin ważności tych badań. Bo na pewno część badań nie jest ważna do końca życia. Jeśli tam nie jest nic napisane to najlepiej zapytać w sanepidzie. Może rzeczywiście najprościej i najszybciej będzie jeśli spytasz o opinię Twojego pracodawcę. W internecie również trudno znaleźć jednoznaczną odpowiedź.
  19. Może się przyczepić, do umywalek, do książeczek sanepidu,hmm
  20. Uwagi dot. nieprawidłowości żywności i żywienia należy kierować do właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego woj. mazowieckiego, na terenie którego znajduje się zakład (np. sklep, restauracja).
  21. Można mieć w restauracji nawet sto psów – jeśli żywność jest bezpieczna, nam nic do tego. (..) Żadnego ogólnego zakazu nie ma. To zależy tylko i wyłącznie od właściciela.
  22. takie coś znalazłam w necie: "Administrator danych, aby przetwarzać dane osobowe zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych, musi spełnić jeden z warunków decydujący o tym, że takie działanie jest legalne. Ponadto musi dopełnić obowiązku zgłoszenia zbioru do rejestracji w prowadzonym przez GIODO ogólnokrajowym, jawnym rejestrze zbiorów danych osobowych i obowiązku informacyjnego, a ponadto we właściwy sposób zabezpieczać zgromadzone dane, dbać o interesy osób, których dane dotyczą i respektować ich prawa gwarantowane ustawą o ochronie danych osobowych."
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności