Małami123 0 Napisano 28 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2016 Czy są jakieś wymagania co do sanepidu, jeśli chodzi o Puby? będe sprzedawać Fast Foody. Ale głównie z mikrofalówki i małego piekarnika. Nic więcej. Czy Sanepid może się przyczepić do czegoś Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 28 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Może się przyczepić, do umywalek, do książeczek sanepidu,hmm Edytowane 28 Września 2016 przez Nataliamisiek Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Persona Non Grata 0 Napisano 28 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2016 12 godzin temu, Małami123 napisał: Czy są jakieś wymagania co do sanepidu, jeśli chodzi o Puby? będe sprzedawać Fast Foody. Ale głównie z mikrofalówki i małego piekarnika. Nic więcej. Czy Sanepid może się przyczepić do czegoś Pytanie czy będziesz serwować ten fast food na talerzach czy papierowych tackach, z tego co się orientuję to dla sanepidu jest różnica i mniejsze wymagania się jeżeli podajesz jedzenie na tackach, wtedy nie czepiają się o zlewozmywaki itp. Jednak w Twoim przypadku w pubie i tak będzie alkohol więc nie wiem czy to coś zmieni. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 4 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 2016 Sanepid wymagał będzie: szafki na pieczywo, szafki na ubrania, szafki na pojemniki, lodówki, zlewów, toalety (Paweł ma podpisaną umowę z pobliskim sklepem), bieżącej ciepłej wody, wentylacji. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
cepelia 0 Napisano 30 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2016 To są rzeczy na które musisz zwrócić uwagę: stanu technicznego budynków i pomieszczeń oraz instalacji, w których odbywa się produkcja lub obrót żywnością, czyli wszystkim co przeznaczone jest do spożycia przez ludzi, jakości wody, która przeznaczona jest dla celów spożywczych i gospodarczych, gromadzenia i przechowywania odpadów, narzędzi, urządzenia i wyposażenia lokalu, osób, które będą wykonywały pracę związaną z obrotem żywnością. Pytanie do czego może się przyczepić sanepid jest zbyt ogólne i trochę naiwne. Przede wszystkim musisz spełniać wszystkie wymogi sanepidu co do takiego pomieszczenia i knajpy i na tym się powinnaś skupić. Wypełnić wszystko jak najlepiej się da, a nie kombinować. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Bartosz 0 Napisano 2 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2016 Dnia 30.11.2016 o 04:18, cepelia napisał: Pytanie do czego może się przyczepić sanepid jest zbyt ogólne i trochę naiwne. Przede wszystkim musisz spełniać wszystkie wymogi sanepidu co do takiego pomieszczenia i knajpy i na tym się powinnaś skupić. Wypełnić wszystko jak najlepiej się da, a nie kombinować. Prawda jest taka, że jeżeli nie siedzi się w gastronomi to wiele rzeczy, które dla zwykłego człowieka są bez znaczenia, dla inspektora sanepidu będą miały bardzo duże znaczenie, wręcz kluczowe. Więc wydaję mi się, że takie pytanie o to do czego się może przyczepić inspektor sanepidu nie jest naiwne i nie chodzi o to, żeby kombinować, tylko uzyskać informację. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Lena 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudnia 2016 Dnia 2.12.2016 o 15:54, Bartosz napisał: Prawda jest taka, że jeżeli nie siedzi się w gastronomi to wiele rzeczy, które dla zwykłego człowieka są bez znaczenia, dla inspektora sanepidu będą miały bardzo duże znaczenie, wręcz kluczowe. Więc wydaję mi się, że takie pytanie o to do czego się może przyczepić inspektor sanepidu nie jest naiwne i nie chodzi o to, żeby kombinować, tylko uzyskać informację. Ja też uważam, że warto spełnić wszelkie wymagania sanepidu i że nie ma tutaj za bardzo kombinowania, ale jest inna kwestia. Takich rzeczy na które inspektor sanepidu zwróci uwagę jest naprawdę masa, ale z drugiej strony to nic prostszego się dowiedzieć jakie to rzeczy. Wystarczy zadzwonić do najbliższej jednostki sanepidu i tam dowiedzieć się wszystkiego. Mają oni obowiązek poinformować o wszelkich wymaganiach, niuansach, a także ewentualnych zmianach w prawie i przpeisach. Dlatego według mnie najłatwiej byłoby dowiedzieć się u źródła, bo otwarcie pubu to faktycznie sporo niuansów o których zwykłemu śmiertelnikowi łatwo zapomnieć. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Frodo1988 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudnia 2016 Sanepid zawsze może się do czegoś przyczepić. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.