Bogus12 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Jak okres uczniów obejmuje ubezpieczenie? Jak wcześniej w poprzednim poście pisałem moje dziecko poślizgnęło się, złamało nogę, ale to było pod koniec sierpnia, teoretycznie nie zaczęła się szkoła, ale dziecko miało poprawki z kilku przedmiotów.Ubezpieczenie uczniów jaki okres obejmuje? Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Z tego co wiem, to powinien być automatycznie ubezpieczony NNW, poza tym dziecko jest ubezpieczone automatycznie przez Ciebie jako rodzica. Do 26 roku życia. Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Na pewno ty jako rodzic ubezpieczasz swoje dziecko. Z tego co wiem, to jak w szkole się to zdarzyło, ale w wakacje, to szkoła ponosi odpowiedzialność. Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Co na to dyrektor szkoły? coś mówił? wydaje mi się, że szkoła także ponosi odpowiedzialność, bo to zdarzyło się na tym terenie. Odnośnik do odpowiedzi
cepelia 0 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Dlaczego szkoła miałaby odpowiadać w jakikolwiek sposób jeśli dziecko nie było w tym czasie pod opieką nauczyciela, dyrektora czy innego opiekuna [pochodzącego ze szkoły? Oczywiście że ubezpiecza dziecko w tym okresie tylko i wyłącznie rodzic. Ubezpieczenie ze szkoły jest ważne tylko w czasie szkoły. Jeśli coś zdarzyło się na jej terenie to odpowiada za to tylko i wyłącznie rodzic, bo też tylko i wyłącznie on odpowiada w tym czasie za zdrowie i bezpieczeństwo dziecko. Roszczenia kierowane do szkoły są więc w każdym wypadku całkowicie nieuzasadnione. Odnośnik do odpowiedzi
wmax 0 Napisano 8 Września 2018 Share Napisano 8 Września 2018 Chciałem zapytać, aby się upewnić. Czy jest jakiś prawny obowiązek ubezpieczenia dziecka chodzącego do szkoły? Czy są jakieś przepisy które tego nakazują? Kolejna sprawa, to na jaką kwotę najlepiej ubezpieczać i gdzie? Bo w szkołch twierdzą, że PZU. Odnośnik do odpowiedzi
pgw 0 Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Nakazuje to zdrowy rozsądek. Ubezpieczyć się należy, bo później w razie problemów dodatkowe środki pieniężne się przydają. Nie musi to być zbiorówka jak u wszystkich, chociaż zbiorówki bywają najkorzystniejsze. Odnośnik do odpowiedzi
janek938 0 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Zazwyczaj polisy zbiorowe w szkołach zawierane są na okres od 1 września do ostatniego dnia wakacji. Odnośnik do odpowiedzi
Hanna F. 2 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 2 godziny temu, janek938 napisał: Zazwyczaj polisy zbiorowe w szkołach zawierane są na okres od 1 września do ostatniego dnia wakacji. Jakim cudem miałoby się to stać, skoro dopiero wtedy dzieci wracają do szkoły (a w ostatnich latach to i 4 września)? Przecież rodzice muszą mieć czas na decyzję, poznanie ofert. Ubezpieczenie szkolne NNW zawiera się raczej na cały rok (kalendarzowy) od 1 października do 30 września kolejnego roku, lub w innych podanych okresach. Odnośnik do odpowiedzi
Hanna F. 2 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Dnia 8.09.2018 o 09:47, wmax napisał: Chciałem zapytać, aby się upewnić. Czy jest jakiś prawny obowiązek ubezpieczenia dziecka chodzącego do szkoły? Czy są jakieś przepisy które tego nakazują? Kolejna sprawa, to na jaką kwotę najlepiej ubezpieczać i gdzie? Bo w szkołch twierdzą, że PZU. Szkoła nie może zmuszać rodziców do ,,udziału" w grupowych ubezpieczeniach NNW. Może co najwyżej zaprezentować konkretną ofertę. Odnośnik do odpowiedzi
Anel20 0 Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Ubezpieczenie szkolne nie jest obowiązkowe, więc najlepiej wykupić je samemu. Koszt jest niewielki 35zł na rok, wystarczy zajrzeć na tą stronę dziecko.cuk.pl Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi