Hot Dog 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Jak w temacie. Orientuje się ktoś jak długa są ważne? Odnośnik do odpowiedzi
Kondziu 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Z tego co się orientuję, to żadne przepisy tego nie regulują, z tych rozporządzeń, które dotyczą tej kwestii. Odnośnik do odpowiedzi
Hot Dog 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 A mógłbyś wymienić te rozporządzenia? Może sam coś w nich znajdę co będzie się odnosiło do tego jak długo są ważne. Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Kondziu, ma rację, nie jest powiedziane jak długo te badania są ważne Odnośnik do odpowiedzi
Kondziu 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Ja miałem w głowie art. 6 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi. Pewnie jest coś jeszcze co to reguluję ale ja już ich nie pamiętam. Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Jest tam coś jeszcze związanego z ustawą z dnia 27 czerwca 1997 r. o służbie medycyny pracy, jednak z tego co wiem to dotyczy to kto takie badania może wykonywać - oczywiście lekarz medycyny pracy. Moim zdaniem to wszystko ale może jeszcze ktoś coś doda. Odnośnik do odpowiedzi
adek1984 1 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Zarówno w ustawach, jak i przepisach nie ma mowy o tym jak często i czy w ogóle należy wykonywać powtórne badania, jednak lekarz (posiadając wiedzę medyczną i niezbędne informacje) ma prawo wyznaczyć kolejny termin. Jeśli po wykonaniu badań cały czas kontynuujemy pracę w jednym miejscu, a w samych badaniach nie było żadnych nieprawidłowości to raczej nie ma potrzeby ich powtarzania. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Dnia 29.08.2016 o 14:15, Hot Dog napisał: Jak w temacie. Orientuje się ktoś jak długa są ważne? Witam. Badania do celów sanitarno-epidemiologicznych ważne są przez okres 2 lat. Odnośnik do odpowiedzi
jaro 1 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Zawsze wydawało mi się, że same badania, wykonywane w sanepidzie są bezterminowe (chyba, że istnieją rozmaite przesłanki, przez które zainteresowany otrzyma nakaz wykonania ich powtórnie). Wizyta u lekarza medycyny pracy natomiast, powinna być odbywana regularnie (niestety nie wiem co jaki czas) - nie wykonanie tych badań byłoby wówczas równoznaczne z tym, że książeczka staje się nieaktualna. Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 3 godziny temu, Nataliamisiek napisał: Witam. Badania do celów sanitarno-epidemiologicznych ważne są przez okres 2 lat. Przepisy nie wskazują natomiast, czy – i jak często – badanie do celów sanitarno-epidemiologicznych powinno być powtarzane. To lekarz,decyduje jak często mają one być przeprowadzane. Odnośnik do odpowiedzi
Bartek 0 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 4 godziny temu, Nataliamisiek napisał: Witam. Badania do celów sanitarno-epidemiologicznych ważne są przez okres 2 lat. Cześć, a możesz podać jakieś źródło? Bo z tego co wiem, to w żadnych ustawach nie jest podany czas ważności tych badań. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi