Skocz do zawartości

Praca i zarobki w Sanepidzie

Rekomendowane odpowiedzi

W sanepidzie mało płacą. Też chciałam tam pracować, ale ostatecznie nawet się nie starałam z uwagi na zarobki właśnie. Moja koleżanka ze studiów pracuje już chyba z 10 lat i kokosów nie zarabia. Normalną drogą musisz składać papiery. A czy akurat trafisz do takiej kontroli... tego nie wie nikt

Odnośnik do odpowiedzi

Od minimalnej do 2-2.5 tys. na rękę zarobisz .. Więc grosze, lepiej szukać pracy w innym zawodzie/kierunku. Jedynym plusem jest to, że jest to w miarę pewna i stała praca i z tym akurat nie będzie tutaj problemu. Dlatego też pod tym kątem mogę polecić, ale pod względem finansowym na pewno nie :(

Odnośnik do odpowiedzi
  • 4 weeks later...
Dnia 25.08.2016 o 18:49, Gość napisał:

Chciałabym pracować w sanepidzie jako inspektor i kontrolować zakłady
fryzjerskie i kosmetyczne
Jak to zrobić?

W sanepidzie mało płacą. Też chciałam tam pracować, ale ostatecznie,nawet się nie starałam z uwagi na zarobki właśnie. Moja koleżanka ze  studiów pracuje już chyba z 10 lat i kokosów nie zarabia. 

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to zarobki nie są zbyt wysokie. Raczej 3 tysięcy nie da się zarobić. A możesz uświadomić mnie co się dzieje w zakładach fryzjerskich i kosmetycznych? Jestem ciekawy, jakie zasady higieny nie są tam przestrzegane. Właściwie mało się o tym mówi, dlatego zainteresowało mnie to stwierdzenie.

Odnośnik do odpowiedzi

"Miesięczne wynagrodzenie całkowite  na tym stanowisku wynosi 3 120 PLN brutto. Co drugi inspektor sanitarny otrzymuje pensję od 2 270 PLN do 4 160 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych inspektorów sanitarnych zarabia poniżej 2 270 PLN brutto. Na zarobki powyżej 4 160 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych inspektorów sanitarnych."

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Małami123 napisał:

"Miesięczne wynagrodzenie całkowite  na tym stanowisku wynosi 3 120 PLN brutto. Co drugi inspektor sanitarny otrzymuje pensję od 2 270 PLN do 4 160 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych inspektorów sanitarnych zarabia poniżej 2 270 PLN brutto. Na zarobki powyżej 4 160 PLN brutto może liczyć grupa 25% najlepiej opłacanych inspektorów sanitarnych."

O czyli można całkiem ładnie zarobić. Zawsze myślałam, że to jest słabo płatny zawód, ale koło 4 tysięcy złotych to już fajna sumka. Do autorki postu: Chciałabyś kontrolować zakłady fryzjerskie i kosmetyczne - raczej nawet gdybyś się dostała do pracy w sanepidzie to niestety nie od Ciebie będzie zależało gdzie Cię przydzielą. 

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 25.08.2016 o 18:51, Gość napisał:

W sanepidzie mało płacą. Też chciałam tam pracować, ale ostatecznie nawet się nie starałam z uwagi na zarobki właśnie. Moja koleżanka ze studiów pracuje już chyba z 10 lat i kokosów nie zarabia. Normalną drogą musisz składać papiery. A czy akurat trafisz do takiej kontroli... tego nie wie nikt

Może warto zmienić zawód? 
Może warto zdobyć nowe kwalifikacje i rozstać się z tą instytucja. 
Może warto zainwestować w własny biznes? 
Może warto odpowiedzieć sobie na pytanie: co mnie trzyma w sanepidzie?

Odnośnik do odpowiedzi
  • 3 years later...

W Żadnym kraju Uni Nie ma Sanepidu Tylko w Polsce By Udu.. C Zwykłego obywatela By Wredne Urzedasu Sanepidu z Miami jak SS Którzy się, a na Duoa.. I nic nie robią Miały Cieolutkie stanowiska Gdy polski Sanepid pojechał do Anglli Holandii Puby zakłady mięsne Pełno barów z jedzeniem Musieli by zamknąć WszystkoSngol śniadanie w Barze Lancz Obiad kolacja Wszystko na miescie  Dla nich tonormalne   że smaczne nie musi gotować bo go stac A paznokcie u Koreanek. Robić Kyrz i syf masakra Ale nikomu to nie przeszkadza i nikt nie myśli by na kogoś Donieść Dzięki temu każdy ma pracę Ważne że płaci podatki A że jeden xkww w Barze u Turka czy Chińczyk do Wszystkiego 

KTO by se du.. pe zwracał pierdolami A Polak Tu donieść tam donieść i poskarzyc masakra 

Odnośnik do odpowiedzi
  • 1 year later...
W dniu 23.09.2016 o 15:37, KatarzynaR napisał:

O czyli można całkiem ładnie zarobić. Zawsze myślałam, że to jest słabo płatny zawód, ale koło 4 tysięcy złotych to już fajna sumka. Do autorki postu: Chciałabyś kontrolować zakłady fryzjerskie i kosmetyczne - raczej nawet gdybyś się dostała do pracy w sanepidzie to niestety nie od Ciebie będzie zależało gdzie Cię przydzielą. 

4 tys zł to kwota brutto, czyli nie "na rękę"...to jest żałosna wypłata po 5 letnich studiach magisterskich z chemii

Odnośnik do odpowiedzi