Gucior 0 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Mam w zakładzie stare gaśnice proszkowe, chyba 6kg. Jak się ich pozbyć, pewnie trzeba je jakoś utylizować? Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Najłatwiejszym wyjściem z sytuacji jest znalezienie w internecie lub w pobliżu zakładu firmy, która zajmuję się utylizacją tego typu odpadów. Bardzo często działa to na zasadzie kupowania nowych gaśnic i utylizacji starych za darmo. Odnośnik do odpowiedzi
pablito 1 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Skontaktuj się z firmą, która zajmuję się serwisowaniem gaśnic. Odnośnik do odpowiedzi
lady_K 0 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Albo odezwij się do tej od której gaśnice masz. Oni powinni wiedzieć co robić. Odnośnik do odpowiedzi
Adam 2 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Zapytaj się w miejscu gdzie je kupiłeś. Ja tam zawsze oddaję Odnośnik do odpowiedzi
Dawid P 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Najlepiej zwrócić się z tym do firmy od której kupiłeś te gaśnicę. Ja robię tak, że kupuję nowe a stare im oddaję, Nie ma z tym żadnego problemu. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Dawid P Odnośnik do odpowiedzi
Jan Wota 1 Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Powiem więcej. Są firmy, które skupują stare gaśnice. Wujek google tu na pewno pomoże Odnośnik do odpowiedzi
wojciechbednarczuk 0 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Tak, zutylizować -mamy specjalne punkty gdzie takie gaśnice sie dostarcza. W chwili obecnej takie punkty znajdują się często przy złomowiskach, jakichś szrotowcach. Odnośnik do odpowiedzi
maciek0zielinski 0 Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Co ile lat trzeba wymieniać stare gaśnice w budynkach? Czy jest to zapisane gdzieś w przepisach? Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 3 Października 2016 Share Napisano 3 Października 2016 Spotkałem się z tym, że około co 5 lat Odnośnik do odpowiedzi
marioabm 0 Napisano 5 Lutego 2018 Share Napisano 5 Lutego 2018 nie ma zapisane co ile trzeba wymieniać, mają być sprawne i po przeglądzie (legalizowane), dodatkowo dochodzą badania zbiorników ciśnieniowych, jakimi są gaśnice przez UDT, i to właśnie najczęściej je wyłącza z użycia, lub badanie zbiornika w udt jest ekonomiczne niezasadne, koszt nieiwele niższy niz nowej gaśnicy, a do tego czasochłonność Odnośnik do odpowiedzi
leonthorn12 0 Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Wydaje mi się , że gaśnica nie może być starsza niż 20 lat. Złom przyjmie stare po opróżnieniu i przecięciu zbiornika na pół. Co do starych gaśnic śniegowych, to możemy odebrać własnym transportem https://www.knoppserwis.pl/ Odnośnik do odpowiedzi
leonthorn12 0 Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 jeszcze raz link https://www.knoppserwis.pl/ Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi