Skocz do zawartości

lady_K

Członkowie
  • Liczba zawartości

    15
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O lady_K

  • Tytuł
    Nowicjusz
  1. Jeżeli nadzoruję linię produkcyjną to ma pod sobą pracowników, którzy na tej linii pracują więc dedukując w prosty sposób powinien mieć jak najbardziej.
  2. Znajomy mi wspominał, że u niego w firmie ekwiwalent wypłacany na pranie odzieży roboczej jest w przedziale 20-30 zł na miesiąc, nie pamiętam już dokładnie ile wynosił dokładnie. Jednak pomysł dzwoneczka wydaję się być dobry i ma ręce i nogi. Dobrze zrobić takie rozeznanie i wyciągnąć średnią po prostu. Warto to kontrolować od czasu do czasu czy ceny się nie zmieniły itd.
  3. Hej! A jest potrzebny? Z tego co ja sama się orientuję to BHPowiec, który posiada kurs inspektora POŻ może takie szkolenia przeprowadzać, szczerze nie orientuję się kiedy strażak jest potrzebny, u nas w firmie zawsze to robił Pan od BHP i nie było problemu.
  4. Przewodnik Ja korzystałam jakiś czas temu z tego poradnika i uważam, że był całkiem dobry! Było w nim zawarte wszystko co potrzebne.
  5. lady_K

    lokal gastronomiczny

    1. Nie, nie muszą być. Mają być tylko umieszczone w miejscu gdzie przechowuje się towar wymagający chłodzenia, żeby się nie zepsuł. 2. Nie ma takiego obowiązku, jednak z praktycznej strony na to patrząc to dobrze, żeby w kuchni pracował ktoś kto umie gotować i ma doświadczenie.
  6. lady_K

    lokal gastronomiczny

    Jeżeli to był lokal gastronomiczny to w praktyce powinien być do tego przystosowany, co ułatwiłoby Ci wiele rzeczy.
  7. To jeden z podstawowych obowiązków pracownika. A za nie wypełnianie obowiązków jak wiemy można go ukarać...
  8. Myślę, że lepiej od razu skonsultować się z kancelarią i to jej zlecić stworzenie izsi i polityki bezpieczeństwa. Są nawet kancelarię, które się w tym specjalizują i mają już sporo doświadczenia.
  9. lady_K

    lokal gastronomiczny

    Nie, pozwolenie sanepidu jest zawsze na firmę a nie na lokal. Będziesz musiał przejść cała procedurę.
  10. lady_K

    lokal gastronomiczny

    Przedstawiciele sanepidu zwracają również uwagę na to, żeby była droga czysta i brudna jeżeli chodzi o naczynia z serwowanym jedzeniem. Co to oznacza? Droga brudna - brudne naczynia od klienta do zmywarki. Droga czysta - danie z kuchni do klienta. Te drogi nie mogą się krzyżować, warto o tym pamiętać i to zaplanować.
  11. Napiszę Ci kiedy nie musisz, bo lista kiedy musisz jest długa. Wydedukujesz to sobie. A więc nie musisz kiedy: Kiedy przetwarzamy dane w celach osobistych i domowych – nie związanych z pracą zawodową czy zarobkową. Kiedy administratorem danych jest podmiot, który ma siedzibę poza Państwami EOG i jedynie przesyła dane przez terytorium Polski. Częściowo także, gdy dane są przetwarzane w związku z działalnością prasową, literacką i artystyczną. Kiedy dane nie są przetwarzane w systemie informatycznym i jednocześnie nie tworzą zbioru.
  12. Mają prawo do uzyskania wyczerpującej informacji, czy zbiór zawierający ich dane osobowe istnieje, oraz do ustalenia administratora danych, adresu jego siedziby i pełnej nazwy, a w przypadku, gdy administratorem danych jest osoba fizyczna – jej miejsca zamieszkania oraz imienia i nazwiska, uzyskania informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych zawartych w takim zbiorze, uzyskania informacji, od kiedy przetwarza się w zbiorze dane jej dotyczące, oraz podania w powszechnie zrozumiałej formie treści tych danych, uzyskania informacji o źródle, z którego pochodzą jej dane chyba, że a
  13. Tak praktycznie i mniej formalnie, to każda osoba w firmie lub instytucji, która będzie miała do nich dostęp.
  14. Albo odezwij się do tej od której gaśnice masz. Oni powinni wiedzieć co robić.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...