-
Liczba zawartości
15 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO lady_K
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Szkolenie dla osoby która zarządza pracownikami
lady_K odpowiedział zwiss → na temat → Szkolenia bhp
Jeżeli nadzoruję linię produkcyjną to ma pod sobą pracowników, którzy na tej linii pracują więc dedukując w prosty sposób powinien mieć jak najbardziej. -
Hej! A jest potrzebny? Z tego co ja sama się orientuję to BHPowiec, który posiada kurs inspektora POŻ może takie szkolenia przeprowadzać, szczerze nie orientuję się kiedy strażak jest potrzebny, u nas w firmie zawsze to robił Pan od BHP i nie było problemu.
-
Przewodnik Ja korzystałam jakiś czas temu z tego poradnika i uważam, że był całkiem dobry! Było w nim zawarte wszystko co potrzebne.
-
1. Nie, nie muszą być. Mają być tylko umieszczone w miejscu gdzie przechowuje się towar wymagający chłodzenia, żeby się nie zepsuł. 2. Nie ma takiego obowiązku, jednak z praktycznej strony na to patrząc to dobrze, żeby w kuchni pracował ktoś kto umie gotować i ma doświadczenie.
-
Jeżeli to był lokal gastronomiczny to w praktyce powinien być do tego przystosowany, co ułatwiłoby Ci wiele rzeczy.
-
lady_K zmienił swoje zdjęcie profilowe
-
Wypadek przy pracy a świadek
lady_K odpowiedział R.O. → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
To jeden z podstawowych obowiązków pracownika. A za nie wypełnianie obowiązków jak wiemy można go ukarać... -
Jakie są całkowite koszta wdrożenia tej normy?
lady_K odpowiedział Rafał2 → na temat → System jakości ISO 27001
Myślę, że lepiej od razu skonsultować się z kancelarią i to jej zlecić stworzenie izsi i polityki bezpieczeństwa. Są nawet kancelarię, które się w tym specjalizują i mają już sporo doświadczenia.- 8 odpowiedzi
-
- iso 27001
- czy warto iso 27001
-
(i 2 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Nie, pozwolenie sanepidu jest zawsze na firmę a nie na lokal. Będziesz musiał przejść cała procedurę.
-
Przedstawiciele sanepidu zwracają również uwagę na to, żeby była droga czysta i brudna jeżeli chodzi o naczynia z serwowanym jedzeniem. Co to oznacza? Droga brudna - brudne naczynia od klienta do zmywarki. Droga czysta - danie z kuchni do klienta. Te drogi nie mogą się krzyżować, warto o tym pamiętać i to zaplanować.
-
GIODO- kiedy jestem zobowiązany?
lady_K odpowiedział Grzesio → na temat → Dokumentacja danych osobowych
Napiszę Ci kiedy nie musisz, bo lista kiedy musisz jest długa. Wydedukujesz to sobie. A więc nie musisz kiedy: Kiedy przetwarzamy dane w celach osobistych i domowych – nie związanych z pracą zawodową czy zarobkową. Kiedy administratorem danych jest podmiot, który ma siedzibę poza Państwami EOG i jedynie przesyła dane przez terytorium Polski. Częściowo także, gdy dane są przetwarzane w związku z działalnością prasową, literacką i artystyczną. Kiedy dane nie są przetwarzane w systemie informatycznym i jednocześnie nie tworzą zbioru. -
Prawa osób, których dane przetwarzamy
lady_K odpowiedział Grzesio → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
Mają prawo do uzyskania wyczerpującej informacji, czy zbiór zawierający ich dane osobowe istnieje, oraz do ustalenia administratora danych, adresu jego siedziby i pełnej nazwy, a w przypadku, gdy administratorem danych jest osoba fizyczna – jej miejsca zamieszkania oraz imienia i nazwiska, uzyskania informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych zawartych w takim zbiorze, uzyskania informacji, od kiedy przetwarza się w zbiorze dane jej dotyczące, oraz podania w powszechnie zrozumiałej formie treści tych danych, uzyskania informacji o źródle, z którego pochodzą jej dane chyba, że a -
Szkolenie w zakreie ochrony danych - kto musi przejść?
lady_K odpowiedział marny → na temat → Szkolenia w zakresie danych osobowych
Tak praktycznie i mniej formalnie, to każda osoba w firmie lub instytucji, która będzie miała do nich dostęp. -
Albo odezwij się do tej od której gaśnice masz. Oni powinni wiedzieć co robić.