Skocz do zawartości

lady_K

Członkowie
  • Zawartość

    15
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O lady_K

  • Ranga
    Nowicjusz
  1. Jeżeli nadzoruję linię produkcyjną to ma pod sobą pracowników, którzy na tej linii pracują więc dedukując w prosty sposób powinien mieć jak najbardziej.
  2. Znajomy mi wspominał, że u niego w firmie ekwiwalent wypłacany na pranie odzieży roboczej jest w przedziale 20-30 zł na miesiąc, nie pamiętam już dokładnie ile wynosił dokładnie. Jednak pomysł dzwoneczka wydaję się być dobry i ma ręce i nogi. Dobrze zrobić takie rozeznanie i wyciągnąć średnią po prostu. Warto to kontrolować od czasu do czasu czy ceny się nie zmieniły itd.
  3. Hej! A jest potrzebny? Z tego co ja sama się orientuję to BHPowiec, który posiada kurs inspektora POŻ może takie szkolenia przeprowadzać, szczerze nie orientuję się kiedy strażak jest potrzebny, u nas w firmie zawsze to robił Pan od BHP i nie było problemu.
  4. GHP - parę pytań

    Przewodnik Ja korzystałam jakiś czas temu z tego poradnika i uważam, że był całkiem dobry! Było w nim zawarte wszystko co potrzebne.
  5. lokal gastronomiczny

    1. Nie, nie muszą być. Mają być tylko umieszczone w miejscu gdzie przechowuje się towar wymagający chłodzenia, żeby się nie zepsuł. 2. Nie ma takiego obowiązku, jednak z praktycznej strony na to patrząc to dobrze, żeby w kuchni pracował ktoś kto umie gotować i ma doświadczenie.
  6. lokal gastronomiczny

    Jeżeli to był lokal gastronomiczny to w praktyce powinien być do tego przystosowany, co ułatwiłoby Ci wiele rzeczy.
  7. To jeden z podstawowych obowiązków pracownika. A za nie wypełnianie obowiązków jak wiemy można go ukarać...
  8. Myślę, że lepiej od razu skonsultować się z kancelarią i to jej zlecić stworzenie izsi i polityki bezpieczeństwa. Są nawet kancelarię, które się w tym specjalizują i mają już sporo doświadczenia.
  9. lokal gastronomiczny

    Nie, pozwolenie sanepidu jest zawsze na firmę a nie na lokal. Będziesz musiał przejść cała procedurę.
  10. lokal gastronomiczny

    Przedstawiciele sanepidu zwracają również uwagę na to, żeby była droga czysta i brudna jeżeli chodzi o naczynia z serwowanym jedzeniem. Co to oznacza? Droga brudna - brudne naczynia od klienta do zmywarki. Droga czysta - danie z kuchni do klienta. Te drogi nie mogą się krzyżować, warto o tym pamiętać i to zaplanować.
  11. Napiszę Ci kiedy nie musisz, bo lista kiedy musisz jest długa. Wydedukujesz to sobie. A więc nie musisz kiedy: Kiedy przetwarzamy dane w celach osobistych i domowych – nie związanych z pracą zawodową czy zarobkową. Kiedy administratorem danych jest podmiot, który ma siedzibę poza Państwami EOG i jedynie przesyła dane przez terytorium Polski. Częściowo także, gdy dane są przetwarzane w związku z działalnością prasową, literacką i artystyczną. Kiedy dane nie są przetwarzane w systemie informatycznym i jednocześnie nie tworzą zbioru.
  12. Mają prawo do uzyskania wyczerpującej informacji, czy zbiór zawierający ich dane osobowe istnieje, oraz do ustalenia administratora danych, adresu jego siedziby i pełnej nazwy, a w przypadku, gdy administratorem danych jest osoba fizyczna – jej miejsca zamieszkania oraz imienia i nazwiska, uzyskania informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych zawartych w takim zbiorze, uzyskania informacji, od kiedy przetwarza się w zbiorze dane jej dotyczące, oraz podania w powszechnie zrozumiałej formie treści tych danych, uzyskania informacji o źródle, z którego pochodzą jej dane chyba, że administrator danych jest zobowiązany do zachowania tajemnicy, żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, wniesienia żądania zaprzestania przetwarzania danych. Prawo do udzielenia powyższych informacji osoba może uzyskać nie częściej jak raz na 6 miesięcy.
  13. Tak praktycznie i mniej formalnie, to każda osoba w firmie lub instytucji, która będzie miała do nich dostęp.
  14. Stare gaśnice

    Albo odezwij się do tej od której gaśnice masz. Oni powinni wiedzieć co robić.
×