-
Liczba zawartości
12 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Gucior
-
Tytuł
Nowicjusz
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
-
Jak często trzeba robić przegląd drabin w budynkach?
Gucior odpowiedział Bogus12 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Zgodnie z jakimś rozporządzeniem drabiny to urządzenie techniczne i powinny podlegać przeglądom kontrolnym, codziennym i okresowym. Zakres i częstotliwość powinien określać producent lub dostawca w dostarczonej wraz z urządzeniem lub maszyną dokumentacji. Czasami przeglądy okresowe, konserwacje i naprawy wykonują osoby od producenta lub dostawcy. -
Obowiązkowe miejsce do siedzenia w pracy
Gucior odpowiedział Bogus12 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Hehehe już widzę jak pracodawcy się do tego stosują, że możesz sobie posiedzieć w czasie pracy i chwilę odpocząć. Pewnie standardową odpowiedzią byłoby, że od tego jest przerwa! -
Praca na budowie - woda i ciepłe posiłki
Gucior odpowiedział KamilM → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Pracodawca ma obowiązek zapewnić posiłki i napoje profilaktyczne wykonującym prace: związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal (8375 kJ) u mężczyzn i powyżej 1100 kcal (4605 kJ) u kobiet, związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10° -
Nie jestem pewien, że jedno z dwóch. Nie może być tak, że studia i praca się liczą. To na 100% akurat.
-
Cześć, mam może nietypowe pytanie ale gnębi mnie to od paru dni? Pracownik studiował i pracował w tym samym czasie? Co liczy się do jego stażu urlopowego? Studia czy praca?
-
Czyli mam problem z głowy, dzięki bardzo za pomoc.
-
Gucior zmienił swoje zdjęcie profilowe
-
Tylko pytanie czy chodzi o kucharza czy kelnera. Jednak osoba zakładająca ten temat tego nie sprecyzowała. Klienci raczej do kuchni nie zaglądają
-
A jak wygląda to z epapierosami? Macie może jakieś przepisy, które by ich dotyczyły?
-
Mam w zakładzie stare gaśnice proszkowe, chyba 6kg. Jak się ich pozbyć, pewnie trzeba je jakoś utylizować?
-
Witam, pytanie jak w temacie - w jaki sposób dokumentować ocenę ryzyka zawodowego?
-
Czy moi pracownicy mogą ubiegać się o zmianę przepisów czyli zakazu palenia i używania epapierosów w miejscu pracy? Czy ten zakaz narusza ich prawa?
-
Cześć, wiecie może gdzie znajdę ogólnodostępne filmy szkoleniowe BHP, które będę mógł pokazać swoim pracownikom?