Skocz do zawartości

Gucior

Członkowie
  • Zawartość

    12
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O Gucior

  • Ranga
    Nowicjusz
  1. Zgodnie z jakimś rozporządzeniem drabiny to urządzenie techniczne i powinny podlegać przeglądom kontrolnym, codziennym i okresowym. Zakres i częstotliwość powinien określać producent lub dostawca w dostarczonej wraz z urządzeniem lub maszyną dokumentacji. Czasami przeglądy okresowe, konserwacje i naprawy wykonują osoby od producenta lub dostawcy.
  2. Hehehe już widzę jak pracodawcy się do tego stosują, że możesz sobie posiedzieć w czasie pracy i chwilę odpocząć. Pewnie standardową odpowiedzią byłoby, że od tego jest przerwa!
  3. Pracodawca ma obowiązek zapewnić posiłki i napoje profilaktyczne wykonującym prace: związane z wysiłkiem fizycznym, powodują­cym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal (8375 kJ) u mężczyzn i powyżej 1100 kcal (4605 kJ) u kobiet, związane z wysiłkiem fizycznym, powodują­cym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszcze­niach zamkniętych, w których ze względów tech­nologicznych utrzymuje się stale temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicz­nego (WBGT) wynosi powyżej 25°C, związane z wysiłkiem fizycznym, powodują­cym w ciągu zmiany roboczej efektywny wyda­tek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane na otwartej przestrzeni w okresie zimowym; za okres zimo­wy uważa się okres od 1 listopada do 31 marca, pod ziemią.
  4. Studia czy praca?

    Nie jestem pewien, że jedno z dwóch. Nie może być tak, że studia i praca się liczą. To na 100% akurat.
  5. Cześć, mam może nietypowe pytanie ale gnębi mnie to od paru dni? Pracownik studiował i pracował w tym samym czasie? Co liczy się do jego stażu urlopowego? Studia czy praca?
  6. Czyli mam problem z głowy, dzięki bardzo za pomoc.
  7. Gatronomia a zarost

    Tylko pytanie czy chodzi o kucharza czy kelnera. Jednak osoba zakładająca ten temat tego nie sprecyzowała. Klienci raczej do kuchni nie zaglądają
  8. A jak wygląda to z epapierosami? Macie może jakieś przepisy, które by ich dotyczyły?
  9. Mam w zakładzie stare gaśnice proszkowe, chyba 6kg. Jak się ich pozbyć, pewnie trzeba je jakoś utylizować?
  10. Witam, pytanie jak w temacie - w jaki sposób dokumentować ocenę ryzyka zawodowego?
  11. Czy moi pracownicy mogą ubiegać się o zmianę przepisów czyli zakazu palenia i używania epapierosów w miejscu pracy? Czy ten zakaz narusza ich prawa?
  12. Cześć, wiecie może gdzie znajdę ogólnodostępne filmy szkoleniowe BHP, które będę mógł pokazać swoim pracownikom?
×