-
Liczba zawartości
25 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
1
Ostatnia wygrana WSH w dniu 3 Października 2016
Użytkownicy przyznają WSH punkty reputacji!
Reputacja
2 Nie wyróżnia sięO WSH
-
Tytuł
Nowicjusz
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
-
Nie jest to zbyt etyczne, nawet jeżeli są problemy z dotarciem do legalnych źródeł to czy upoważnia Cie to do tego, żeby kraść własność innych? Nie przesadzajmy, że aż tak ciężko dorwać Meritum BHP, możesz je zamówić w jakiejś internetowej księgarni, jak ktoś już pisał w tym temacie albo stacjonarnej, spokojnie Ci sprowadzą z magazynu i w ciągu 2,3 dni będziesz to miał. Więc ja tutaj nie widzę, żadnego problemu a jedynie Twoje cwaniactwo, żeby nie płacić za coś.
-
Jakie wymagania sanepidu trzeba spełniać, aby móc prowadzić sklep z alkoholem?
WSH odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Cześć, żeby mieć koncesje należy złożyć wniosek na piśmie, musisz w nim określić następujące informacje: rodzaj zezwolenia, o jakie się ubiega, oznaczenie, pod którym prowadzi się działalność, siedzibę i adres, jeżeli ustanowiony jest pełnomocnik - jego imię, nazwisko i adres zamieszkania, numer w rejestrze przedsiębiorców lub ewidencji działalności gospodarczej, przedmiot działalności gospodarczej, adres punktu sprzedaży, adres punktu składowania napojów alkoholowych. Do składanego wniosku koniecznie należy dołączyć: zaświadczenie o w -
Witam. Rodzaj wentylacji, która będzie wystarczająca w danym zakładzie zależy od rodzaju i wielkości produkcji oraz stosowanych surowców, półproduktów, produktów i przypraw, a także powierzchni zakładu. Pomiaru wentylacji dokonują wykwalifikowane firmy zewnętrzne w tym firmy kominiarskie. Wydaję mi się, że to właśnie do nich powinnaś się zwrócić ze swoim problem, na pewno chętnie Ci pomogą i to właśnie takie firmy posiadają największą wiedzę. Tylko moja jedna rada, zwróć się z tym po 2,3 firm żebyś miała porównanie co do ceny i samego sposobu rozwiązania Twojego problemu. Pozdrawiam
-
Czy posiadacie w domu gaśnice?
WSH odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Wydawało mi się, że nie ma obowiązku posiadania gaśnicy w domu czy mieszkaniu. Oczywiście warto mieć jakąś mała gaśnicę 2,3 kg która będzie właśnie w kuchni przy kuchence lub gdzieś w jakimś łatwo dostępnym miejscu. Ja sam jednak nie mam już gaśnicy w domu ponieważ po ostatniej zabawie, którą urządziły mi dzieciaki to szczerze powiedziawszy dziękuję. I zbytnio nie widzę sensu, żeby było przed nimi schowana bo i tak jak znajdą a szybciej to ja sam zapomnę gdzie ją przed nimi ukryłem jak wybuchnie pożar. Dlatego też wolę pobiec po gaśnicę, którą mam w samochodzie i którą i tak trzeba posiadać. -
Sprzedawanie żywności przez internet - jakie wymagania?
WSH odpowiedział jaro → na temat → Wymagania sanitarne
Witam! Wymagania sanitarno-higieniczne regulują następujące akty prawne: Rozporządzenia (WE) 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r.) w szczególności załącznik II Ustawa z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeńs -
Czy można w restauracji trzymać żywe ryby?
WSH odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Dopuszcza się możliwość przetrzymywania żywych ryb w zbiorniku z wodą w celu serwowania świeżych potraw z ryb. Należy się wówczas kierować wytycznymi Głównego Lekarza Weterynarii dot. sprzedaży ryb w sklepie: Warunki przetrzymywania żywych ryb: baseny - szczelne, o gładkich ścianach i gładko zakończonych krawędziach; woda - czysta, natlenowana lub napowietrzana; wymiana wody nie rzadziej niż co 48 h zagęszczenie - maksymalne zagęszczenie przy stosowaniu natlenowania wody 1kg masy/l wody; optymalna temp. wody 10°C (+/- 5°C) ryby bez widocznych uszkodzeń –ryby,