-
Liczba zawartości
25 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Furentisque
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Chyba można od czasu do czasu skorzystać z takiego źródła zwłaszcza jak jest problem, żeby dorwać coś legalnie...
-
Moim zdaniem jak najbardziej sprawa dla sanepidu. Nie ma nad czym gdybać, najlepiej jak to zgłosisz.
-
A jak jestem z innego województwa to też mam do mazowieckiego?
-
Czy można wchodzić do sklepu / restauracji z psem?
Furentisque odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Zależne od właścicieli lokalu. Nie można jednak wymagać, żeby Cie tam wpuścili jak jest zakaz. -
Sprzedawanie żywności przez internet - jakie wymagania?
Furentisque odpowiedział jaro → na temat → Wymagania sanitarne
Najlepiej będzie jak się zwrócisz do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Tam Ci wszystko wyjaśnią. -
czy musi być obowiązkowa toaleta w barze?
Furentisque odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Przepisy prawa żywnościowego nie regulują kwestii zapewnienia toalety dla klientów więc moim zdaniem nie ma takiego obowiązku. -
E papieros na uczelni
Furentisque odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Od 8 września tego roku jest zakaz palenia e- papierosów w miejscach publicznych. To właśnie ta ustawa o której pisał wcześniej kornik. -
Zaświadczenie o niekaralności
Furentisque odpowiedział Lena → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Są takie zawody gdzie jest to wymagane, policja, straż miejska, firmy ochroniarskie. Z tego co wiem, to okres nie jest zbyt długi, bardzo często są nawet wydawane od ręki. Nie wiem też skąd takie kosmiczne kwoty, z tego co wiem to koszt zaświadczenia elektronicznie wynosi 20 zł, w wersji papierowej 30 zł. -
Zakaz palenia papierosów przez nauczycieli w szkole
Furentisque odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Ale mówimy tutaj o terenie szkoły przecież, mnie nic do tego jak ktoś sobie pali w domu, w drodze do pracy. Chodzi tylko o to, żeby nie robić tego w szkole bo to daje zły przykład młodzieży. -
Zatrudnienie pracownika zdalnego a przepisy BHP
Może wysyła się pocztą -
Nadgodziny - mały problem.
Furentisque odpowiedział Lena → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Właśnie wynika z tego tematu, że nie zawsze muszą wypłacać w formie pieniężnej. -
Zakaz palenia papierosów przez nauczycieli w szkole
Furentisque odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Mnie się wydaję, że tak właśnie jest jak pisze kornik. Po za tym uważam, że nauczyciel powinien dawać jakiś przykład swoim uczniom i nie palić w szkole. Bycie nauczyciel to też swego rodzaju misja a nie tylko praca. -
Sprawdzanie torebek w pracy
Dokładnie, takie bramki to dobre rozwiązanie! Koszta to sprawa pracodawcy a nie pracowników. -
Czy posiadacie w domu gaśnice?
Furentisque odpowiedział Sonsty765 → na temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Też nie posiadam u siebie w mieszkaniu gaśnicy. -
Tajemnica pracodawcy - lojalka
Jeżeli nie będzie to sprzeczne z interesami Twojego pracodawcy to nie widzę problemu.