Sytuacje można załatwić bardzo prosto. " Słuchaj kolego szanowny nikt Cię nie zmusza żebyś tutaj siedział, tak samo nikt Cię nie zmusza żebyś w tej fimie pracował. Skoro nie jesteś zainteresowany owym stanowiskiem to pewnie miejscem pracy w tym zakładzie też nie i na pracy Ci nie zależy. To zawsze działa. Polecam
Ale Pani Marysia nawymyślała tutaj Tak jak już wspominałem wszystko zależy od tego w jakim pakiecie realizujesz to szkolenie. Czy w rozszerzonym czy też nie. Polecam poszukać takich pakietów w sieci i wtedy wszystko będzie dla Ciebie naprawdę jasne. SALUT!
Skoro jesteś pracownikiem od BHP to wystuacji, gdyby teraz zdarzył się w fimie wypadek masz przechlapane bardziej niż właściciel firmy, bo na niego zostaną po prostu narzucone kary finansowe, a Ty możesz stracić prawo do wykonywania zawodu i będzie lipa. Nie ma na co czekać, szybko to ogarnij!
Tak, jak najbardziej tak. Mamy takie przepisy w Polsce, które wyraźnie mówią o tym, że należy zapoznać pracownika z całym tematem. Małego tego, on musi Tobie pisemnie potwierdzić, że umożliwiłaś mu zapoznanie się z temat, że firma zadbała o niego i jego bezpieczeństwo. Tak jest zarówno na początku jak i w trakcie pracy gdy dochodzi do jakichś zmian w przepisach BHP. Pracownik ma wtedy obowiązek aby podpisać takie dokumenty, że poznał zmiany, oczywiście jak zostaną mu przedstawione
Cenię i szanuję takie inicjatywy, Od lat ubolewałem, że w Polsce nie ma takiego dobrego profesjonalnego forum poświęconego kwestią BHP. A tu proszę trafiłem na Was. Razem z internautami robicie naprawdę kawał dobrej roboty,
Komuna już się chyba jakiś czas temu skończyła więc każdy powinien złożyć z osobna Przyniesie to zdecydowanie większe rezultaty finalnie niż gdybyście złożyli coś takiego grupą. W poprzedniej firmie, gdzie pracowałem zanim założyłem swoją działalność gospodarczą było kilka wypadków grupowych i zawsze każdy składał osobiście.
Tak, najważniejsze żebyś zrobił podstawowe szkolenie BHP. W rozszerzonym pakiecie szkolenia BHP nie jest ono ogólne, a przystosowane do konkretnego zawodu/stanowiska. Jeśli chodzi o jakieś inne szkolenia to wszystko już zależy od CIebie. Ja bym ogarnął wszystko żeby móc być spokojnym i bezpiecznym jeśli chodzi o mojego pracownika, któremu mam powierzyć jakieś zadania i który ma znajdować się na terenie miejsca na którym ja za niego w pewnym sensie odpowiadam.
Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności