R.O. 0 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Hej, hej! Jak i kiedy powinien zostać zapoznany pracownik z instrukcją? Czy trzeba do tego specjalisty czy wystarczy behapowiec z zakładu? Z góry dzięki za odpowiedzi :)))) Odnośnik do odpowiedzi
BEHAPE 2 Napisano 18 Sierpnia 2016 Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Wystarczy BHPowiec z zakładu, o ile ma uprawnienia związane z PPOŻ. Odnośnik do odpowiedzi
Kondziu 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Ogólnie należy to do obowiązków wynajmującego dany budynek. Odnośnik do odpowiedzi
R.O. 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Mógłbyś to Kondziu wyjaśnić w szerszych słowach? Byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do odpowiedzi
Kondziu 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Nie ma potrzeby, po prostu przeczytaj to co wkleił hot dog, tam to wszystko jest opisane. Odnośnik do odpowiedzi
R.O. 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Faktycznie, spojrzałem tylko na ostatnią odpowiedź w temacie Odnośnik do odpowiedzi
ITprofi 3 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Kurcze, a ja znalazłem, że musi być to jednak osoba z kwalfikacjami, nie nasz pracownik Tutaj cytat: Cytat Czynnością z zakresu ochrony przeciwpożarowej jest również, w rozumieniu art. 4. 1.1 pkt 6 ww. ustawy, zapoznanie pracowników z przepisami przeciwpożarowymi. Osobą posiadającą odpowiednie kwalifikacje jest, zgodnie z art. 4.2b ww. ustawy, osoba: - posiadająca co najmniej wykształcenie średnie i ukończone szkolenie inspektorów ochrony przeciwpożarowej, - lub posiadająca tytuł zawodowy technika pożarnictwa, - lub taka, która uzyskała uznanie kwalifikacji do wykonywania zawodu technika pożarnictwa w toku postępowania o uznanie nabytych w państwach członkowskich Unii Europejskiej, w państwach członkowskich Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stronach umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub w Konfederacji Szwajcarskiej kwalifikacji do wykonywania zawodu regulowanego - technika pożarnictwa. Czyli co kolejny koszt prowadzenia działalności gospodarczej? Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi