Skocz do zawartości

Minimum sanitarne


FTWBurn

Rekomendowane odpowiedzi

Minimum sanitarne to inaczej dobra praktyka higieniczna. Dzięki niej osoby które biorą udział w przetwórstwie i obrocie środkami spożywczymi (np. w gastronomii) zdobywają kwailifkacje w zakresie podstawowych zasad higieny. Potwierdzone egzaminem oczywiście. Takie szkolenie jest jednak kierowane nie tylko do właścicieli restauracji czy knajpek, ale także do pracowników to jest kucharzy, kelnerek czy barmanów. Na takim szkoleniu dowiesz się o:

- źródłach zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych żywności,
- zapobieganie zatruciom pokarmowym,
- zasadach higieny zakładu i personelu.

 

No i dostaniesz wszystkie niezbędne inromacje jeśli chodzi o zagadnienia higieny przy produkcji, przechowywaniu i obrocie środkami spożywczymi.

Odnośnik do odpowiedzi
  • 9 months later...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności