Skocz do zawartości
FTWBurn

Minimum sanitarne

Rekomendowane odpowiedzi

To po prostu szkolenie, które dotyczy obchodzenia się i przygotowywania żywności. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 26.11.2016 o 15:05, FTWBurn napisał:

Cześć, mógłby ktoś przybliżyć mi o co dokładnie chodzi? 

Dzięki za pomoc! 

Pozdrawiam! 

Cześć! Myślę, że ten link minimum sanitarne link odpowie na Twoje wszystkie pytania. Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj śmiało! 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Minimum sanitarne to inaczej dobra praktyka higieniczna. Dzięki niej osoby które biorą udział w przetwórstwie i obrocie środkami spożywczymi (np. w gastronomii) zdobywają kwailifkacje w zakresie podstawowych zasad higieny. Potwierdzone egzaminem oczywiście. Takie szkolenie jest jednak kierowane nie tylko do właścicieli restauracji czy knajpek, ale także do pracowników to jest kucharzy, kelnerek czy barmanów. Na takim szkoleniu dowiesz się o:

- źródłach zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych żywności,
- zapobieganie zatruciom pokarmowym,
- zasadach higieny zakładu i personelu.

 

No i dostaniesz wszystkie niezbędne inromacje jeśli chodzi o zagadnienia higieny przy produkcji, przechowywaniu i obrocie środkami spożywczymi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi w temacie, faktycznie zapoznałem się z artykułem skoro 2 użytkowników aż go poleciało :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...