Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
FTWBurn

Minimum sanitarne

6 postów w tym temacie

Cześć, mógłby ktoś przybliżyć mi o co dokładnie chodzi? 

Dzięki za pomoc! 

Pozdrawiam! 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To po prostu szkolenie, które dotyczy obchodzenia się i przygotowywania żywności. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 26.11.2016 o 15:05, FTWBurn napisał:

Cześć, mógłby ktoś przybliżyć mi o co dokładnie chodzi? 

Dzięki za pomoc! 

Pozdrawiam! 

Cześć! Myślę, że ten link minimum sanitarne link odpowie na Twoje wszystkie pytania. Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj śmiało! 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Minimum sanitarne to inaczej dobra praktyka higieniczna. Dzięki niej osoby które biorą udział w przetwórstwie i obrocie środkami spożywczymi (np. w gastronomii) zdobywają kwailifkacje w zakresie podstawowych zasad higieny. Potwierdzone egzaminem oczywiście. Takie szkolenie jest jednak kierowane nie tylko do właścicieli restauracji czy knajpek, ale także do pracowników to jest kucharzy, kelnerek czy barmanów. Na takim szkoleniu dowiesz się o:

- źródłach zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych żywności,
- zapobieganie zatruciom pokarmowym,
- zasadach higieny zakładu i personelu.

 

No i dostaniesz wszystkie niezbędne inromacje jeśli chodzi o zagadnienia higieny przy produkcji, przechowywaniu i obrocie środkami spożywczymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi w temacie, faktycznie zapoznałem się z artykułem skoro 2 użytkowników aż go poleciało :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0