FTWBurn 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Cześć, mógłby ktoś przybliżyć mi o co dokładnie chodzi? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi
ChMS 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 To po prostu szkolenie, które dotyczy obchodzenia się i przygotowywania żywności. Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiusz85 0 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Dnia 26.11.2016 o 15:05, FTWBurn napisał: Cześć, mógłby ktoś przybliżyć mi o co dokładnie chodzi? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Cześć! Myślę, że ten link minimum sanitarne link odpowie na Twoje wszystkie pytania. Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj śmiało! Odnośnik do odpowiedzi
dzwoneczek 0 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Minimum sanitarne to inaczej dobra praktyka higieniczna. Dzięki niej osoby które biorą udział w przetwórstwie i obrocie środkami spożywczymi (np. w gastronomii) zdobywają kwailifkacje w zakresie podstawowych zasad higieny. Potwierdzone egzaminem oczywiście. Takie szkolenie jest jednak kierowane nie tylko do właścicieli restauracji czy knajpek, ale także do pracowników to jest kucharzy, kelnerek czy barmanów. Na takim szkoleniu dowiesz się o: - źródłach zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych żywności, - zapobieganie zatruciom pokarmowym, - zasadach higieny zakładu i personelu. No i dostaniesz wszystkie niezbędne inromacje jeśli chodzi o zagadnienia higieny przy produkcji, przechowywaniu i obrocie środkami spożywczymi. Odnośnik do odpowiedzi
dzwoneczek 0 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Tutaj świetny tekst na blogu właśnie o minimum sanitarnym. https://www.bhpex.pl/blog/bezpieczenstwo-zywnosci/minimum-sanitarne/ Odnośnik do odpowiedzi
FTWBurn 0 Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi w temacie, faktycznie zapoznałem się z artykułem skoro 2 użytkowników aż go poleciało Odnośnik do odpowiedzi
Frodo1988 0 Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Dziękuję za odpowiedzi. Także szukałem jakichś wskazówek na ten temat. A tekst rzeczywiście świetny. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi