Małami123 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Witam, jak zakwalifikować wypadek przedstawiciela handlowego, który po wyjściu z domu w drodze po samochód służbowy do serwisu ulega wypadkowi. Wydaje mi się, że jest wypadek w drodze, a pracownik upiera się, jest to wypadek w pracy. Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Dla mnie to nie jest wypadek w pracy, bo nie był jeszcze w pracy. Niech sprawę skieruj do sądu, wątpię w to by sąd stanął po jego stronie! Odnośnik do odpowiedzi
mariolka 0 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Tylko, że jako przedstawiciel handlowy wykonuję prace po za biurem przecież, to może i wypadek w drodze do pracy ale sąd stanie właśnie po stronie pracownika. Odnośnik do odpowiedzi
domestos 0 Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 To mógłby być wypadek w drodze do pracy, o ile nie miało to miejsce w czasie zbędnego podczas drogi przystanku np. pójściu do sklepu. Ale to przedstawiciel handlowy więc on jest cały czas praktycznie poza biurem czy miejscem wykonywania pracy innych pracowników. Ja bym powiedział, że to wypadek w drodze do pracy. Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Jest to ewidentnie wypadek przy pracy. W momencie wyjścia z domu i trzaśnięcia drzwiami pozostaje już w dyspozycji pracodawcy, czyli już wykonuje swoje obowiązki, czyli idzie po samochód. Gdyby dopiero jechał do pracy gdzie znajduje się jego samochód np. przed firmą to byłby to wypadek w drodze do pracy. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi