ZimnyDrań 1 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Cześć, czy adres e-mail to dane osobowe? Słyszałem, że nie wszystkie adresy e-mail są danymi osobowymi Odnośnik do odpowiedzi
AlicjaP 0 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Tylko takie adresy, które umożliwiają nam poznanie tożsamości określonej osoby tj. Jan. Kowalski@gmail.com - pomimo, że nie możemy być pewni, że za tym e-mailem jest Jan Kowalski, to należy przyjąć że są to dane osobwe. Niestety, ale w tym wypadku przy przetwarzaniu setek, czy tysięcy adresów e-mail nie jesteśmy w stanie określić, które z nich są danymi osobowymi, a które nie - w związku z tym należy wszystkie jak dane osobowe traktować. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa 0 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Wszystkie adresy e-mail należy traktować jako dane osobowe. W tym wypadku nie ma żadnych wyjątków, bo masz obowiązek zgłosić do GIODO bazę danych adresów e-mail. Sam nigdy nie będziesz wiedział, które z nich mogą być w przyszłości danymi osobowymi, a które nie. Odnośnik do odpowiedzi
RestauracjaDomi 1 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Z tego co wiem, to zawsze adres e-mail jest daną osobową i w związku z tym trzeba zgłosić bazę adresów e-mail do GIODO. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
ChMS 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Czyli nawet takie śmieszne maile jak panfilutek@onet.pl to dane osobowe? Odnośnik do odpowiedzi
Arkadiusz85 0 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 13 godzin temu, ChMS napisał: Czyli nawet takie śmieszne maile jak panfilutek@onet.pl to dane osobowe? Myślę, że ten artykuł pozwoli Ci odpowiedzieć na swoje pytanie. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi