Sonsty765 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Kogo należy poinformować w przypadku stwierdzenia nieodpowiednich warunków sanitarno-higienicznych w restauracji? Ostatnio u mnie na osiedlu w jednej knajpce zobaczyłam, jak szczury wychodziły z kosza na śmieci. Komu mam to zgłosić? jaka jest procedura? Odnośnik do odpowiedzi
wosk 0 Napisano 3 Października 2016 Share Napisano 3 Października 2016 Zadzwoń do sanepidu, tam Ci wszystko powiedzą, to sprawa dla nich. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 4 Października 2016 Share Napisano 4 Października 2016 Państwowa Inspekcja Sanitarna jest organem nadzoru sanitarno-epidemiologicznego. W ramach powyższego nadzoru kontroluje m.in. higienę w zakładach pracy. Odnośnik do odpowiedzi
FTWBurn 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Dnia 26.09.2016 o 17:04, Sonsty765 napisał: Kogo należy poinformować w przypadku stwierdzenia nieodpowiednich warunków sanitarno-higienicznych w restauracji? Ostatnio u mnie na osiedlu w jednej knajpce zobaczyłam, jak szczury wychodziły z kosza na śmieci. Komu mam to zgłosić? jaka jest procedura? Dzwonisz do sanepidu Odnośnik do odpowiedzi
kosa 0 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Dnia 26.09.2016 o 17:04, Sonsty765 napisał: Kogo należy poinformować w przypadku stwierdzenia nieodpowiednich warunków sanitarno-higienicznych w restauracji? Ostatnio u mnie na osiedlu w jednej knajpce zobaczyłam, jak szczury wychodziły z kosza na śmieci. Komu mam to zgłosić? jaka jest procedura? W przypadku tego typu niezgodności należy niezwłocznie zgłosić ten fakt podając szczegółowe dane do właściwego miejscowo państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. I lepiej żebyś to zrobiła/zrobił bo to może zaoszczędzić kłopotów ze zdrowiem wielu osobom. Ja miałem kiedyś sytuacje kiedy znalazłem parę włosków w sałatce w knajpie w której jadłem ze znajomą. Na początku chcieliśmy to zostawić i olać, bo po co się wykłócać w takiej błahej sprawie. Potem jednak pomyślałem sobie że jeśli ja tego nie zgłoszę to nikt inny może tego nie zrobić. A skoro w jedzeniu były obecne włosy to także wiele innych rzeczy mogło się tam dziać. Bo to nie był mały włosek tylko wręcz pukiel włosów. Procedura jak procedura. Ty musisz zadzwonić i to zgłosić a reszta zajmą się oni. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi