Bogus12 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Po jakim czasie wchodzi w życie Regulamin pracy ? Nie dawno w moim zakładzie pracy, zostały zmienione zasady, czy jest jakiś odstęp czasu, gdzie nowe zasady zaczynają obowiązywać? Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Obowiązek wydania regulaminu pracy powstaje z chwilą zatrudnienia dwudziestego pracownika - bez względu na rodzaj łączącej strony umowy o pracę oraz fakt przebywania pracowników na urlopach.Regulaminy wchodzą w życie po upływie 2 tygodni od dnia podania ich do wiadomości pracowników, w sposób przyjęty u danego pracodawcy. Odnośnik do odpowiedzi
PSKzoo 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 2 tyg. od poinformowania pracowników jest okresem, po którym będziesz mógł egzekwować jego postanowienia. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Dwa tygodnie, natomiast u mnie w pracy od 1 dnia musieliśmy się dostosować... w praktyce jest zupełnie inaczej. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 dokładnie 2 tyg, i ani dnia dłużej, ale kto to tak naprawdę przestrzega? Odnośnik do odpowiedzi
ZimnyDrań 1 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 A w jaki sposób należy poinformować pracowników, gdy jest to telepraca? Wystarczy wysłać na adres e-mail wiadomość, czy w tym wypadku trzeba będzie dokonać przesyłki za pomocą listów poleconych? Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Niby po dwóch tygodniach, natomiast sądzę, że to jest dosyć skomplikowane. Ponieważ każdy w zakładzie pracy stosuje to jak chce.... Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 3 godziny temu, ZimnyDrań napisał: A w jaki sposób należy poinformować pracowników, gdy jest to telepraca? Wystarczy wysłać na adres e-mail wiadomość, czy w tym wypadku trzeba będzie dokonać przesyłki za pomocą listów poleconych? Mail wystarczy, ale lepiej w tym przypadku zrobić jakąś videokonferencje np. przez Skype, bo maile mogą wpaść do spamu, ktoś nie odczyta, może być z tym większy problem... zdecydowanie... Odnośnik do odpowiedzi
ksamnto 0 Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Kiedyś pracowałem w korporacji i też było dużo zachodu z procedurami i regulaminami. Teraz mam swoją firmę i widzę, że te procedury nawet się przydają, szczególnie jak na raz zatrudniasz wiele osób i każdy musi zostać przeszkolony z różnych zasad. Nawet o tym czytałem jakiś czas temu. U mnie zajmuje się tym dział HR i wszystko działa jak należy. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi