Małami123 0 Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2016 Czy wiecie może, jaka może być ocena ryzyka osoby, która pracuje na stanowisku kelnerki? Niby prosty zawód, ale może być sporo rzeczy, które musiałabym ująć w opracowaniu materiałów w tym temacie. Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 23 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2016 Urazy rąk kelnera. - Ostrożne obchodzenie się z nożami. Ostrzenie tępych noży. Przechowywanie noży w wyznaczonym pojemniku. Przestrzeganie procedur BHP w hotelu i restauracji. No wszystko co jest związane z sztućcami. Eliminacja pośpiechu, zachowywanie ostrożności kelnerów, zwłaszcza na śliskich powierzchniach. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 Takie osoby mogą się pociąć niechcący, oparzyć gorącymi potrawami bądź napojami, mogą się poślizgnąć na śliskiej podłodze, no i sam stress i nie przespane noce, jeśli ktoś pracuje na zmiany nocne. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Lena 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudnia 2016 Przede wszystkim: -poparzenie związane z dotykaniem naczyń, sprzętu albo poparzenie jedzeniem, -przez mokre czy śliskie posadzki i podłogi może się potknąć i połamać coś albo zwichnąć -może się uderzyć o narożniki, blaty, rogi stołu, -może spowodować uraz palców i rąk przez otwieracze do butelek czy wina, -porażenie prądem elektrycznym, -istnieje ryzyko raka przez obecność palarni w lokalu, -przemęczenie, -przez stres może zapaśc na nerwice, depresje. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Zenek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2016 W pracy kelnerki może dojść do: oparzenia najczęściej rąk, zwichnięcia, złamania, stłuczenia. stłuczenia kończyn dolnych poprzez np. upadający talerz, półmisek etc. urazy dłoni np. przecięcia poprzez otwieracze, otwieranie butelek etc. istnieje ryzyko powstania raka płuc czy krtani, kiedy przebywa na palarni, przemęczenie i zasłabnięcie. To są możliwe skutki zagrożenia. A same zagrożenia to: wysoka temperatura, wystające elementy (ruchome i nieruchome), ostre i wystające elementy, szkodliwe czynniki chemiczne, agresywni klienci, hałas. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.