Skocz do zawartości

Małami123

Członkowie
  • Liczba zawartości

200
  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Małami123

1. Czy są jakieś uregulowania prawne mówiące o tym jaka temperatura powinna być utrzymywana w WC dla osób niepełnosprawnych oraz jaki powinien być tam wywiew powietrza? spotkałam się z 80m3/h i 26 stopnie C ale nie mam na to potwierdzenia w przepisach.
  2. Mianowicie robilam kiedys ksiazeczke nastepnie ja stracilam i lekarz na podstawie karteczki z badaniami podbił mi nową ze nie ma przeciwwskazań. a teraz mam nastepny problem stracilam kartke z badaniami. Czy sanepid przy kontroli nie doczepi sie do tego? bo w obecnej książeczce nie mam żadnej pieczatki sanepidu. Bardzo was prosze o szybka odpowiedz.
  3. Czy jest konieczność kontroli skuteczności wentylacji w restauracji? Czy okap nad kuchnią wystarczy?
  4. Jak zgłaszać uwagi w trybie interwencyjnym dotyczące nieprawidłowości żywności i żywienia?
  5. Jakie warunki trzeba spełnić, aby móc otworzyć sklep alkoholowy oraz otrzymać koncesję na alkohol?
  6. Czy w kuchni restauracyjnej można mieć zbiornik z żywymi świeżymi rybami typu karp, pstrąg, łosoś, inne?
  7. Czy można produkować we własnym mieszkaniu (w kuchni domowej) domowe jedzenie i je sprzedawać?
  8. Czy można wchodzić do sklepu / restauracji z psem? ostatnio zostałam wyproszona z lokalu, bo miałam psa na smyczy... Pani była bardzo nie grzeczna wobec mnie.
  9. Jakie zezwolenia musi posiadać dzienny opiekun wydający posiłki dla dzieci? Czy wystarczą same badania sanepidu?
  10. Czy w barze musi zostać wydzielona toaleta dla konsumentów? Szczerze nie mam miejsca na stworzenie pomieszczenia dla klientów? jak to prawnie wygląda?
  11. Czy wie ktoś, jakie wymagania musi spełnić materiał do kontaktu z żywnością?
  12. Czy są jakieś sposoby, jak uniknąć zakażenia bakterią Salmonella? Czy szczepienie wystarczy?
  13. Planuje sprzedawać i kupować kosmetyki, Kto może potwierdzić świadectwo eksportowe dla produktów kosmetycznych?
  14. Jak długo jest ważna książeczka sanepidu? Czy wykonuje się cyklicznie badania?
  15. Hej Jakie badania powinny znajdować się w książeczce sanepidowskiej? jaki jest koszt takiej książeczki i tych badań?
  16. Jaką wentylację należy stosować w pomieszczeniach sanitarnych? a właściwie w pizzerii? Same wiatraki niestety nie wystarczą, nie wiem jaką wybrać, czy potrzebna jest zgoda od sanepidu?
  17. Czy zaopatrzenie obiektu w wodę stanowić może zbiornik na wodę? Czy muszę mieć jakaś instalacje kanalizacyjną?
  18. Czy konieczne jest sporządzenie i uzgodnienie pod względem sanitarno-higienicznym projektu przed uruchomieniem zakładu i zgłoszeniem do odbioru w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej?
  19. Dwa tygodnie, natomiast u mnie w pracy od 1 dnia musieliśmy się dostosować... w praktyce jest zupełnie inaczej.
  20. tego co wiem ,to raczej, nie, a mogłabyś rozwinąć myśl? bo nie do końca rozumiem jak ma być lokal gastronomiczny pod lokalem gastronicznym?
  21. Niby tak, ale znajdzie się sporo takich mądrych, którzy moga złożyć skargę z byle powodu...
  22. Bezsensu by było gdyby jednak były powtórne szkolenie....
  23. Oczywiście, że musi mieć jakieś badania zrobione... szkolenie też, ale jak to wygląda z szkoleniem w innych językach, tu Ci już nie pomogę, chyba są jakieś platformy z różnych opcjami do wyboru. Najpopularniejszy to raczej język angielski...
  24. Musi być takie szkolenie zrobione! przecież praktykant również jest narażony na niebezpieczeństwa związane z pracą. Tylko ciekawe, ilu pracodawców rzeczywiście przestrzega tego przepisu..
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności