-
Liczba zawartości
200 -
Ostatnia wizyta
Zawartość dodana przez Małami123
-
Czy są jakieś uregulowania prawne mówiące o tym jaka temperatura powinna być utrzymywana w WC dla osób niepełnosprawnych oraz jaki powinien być tam wywiew powietrza? spotkałam się z 80m3/h i 26 stopnie C ale nie mam na to potwierdzenia w przepisach.
-
Mianowicie robilam kiedys ksiazeczke nastepnie ja stracilam i lekarz na podstawie karteczki z badaniami podbił mi nową ze nie ma przeciwwskazań. a teraz mam nastepny problem stracilam kartke z badaniami. Czy sanepid przy kontroli nie doczepi sie do tego? bo w obecnej książeczce nie mam żadnej pieczatki sanepidu. Bardzo was prosze o szybka odpowiedz.
-
Czy jest konieczność kontroli skuteczności wentylacji w restauracji? Czy okap nad kuchnią wystarczy?
-
Jak zgłaszać uwagi w trybie interwencyjnym dotyczące nieprawidłowości żywności i żywienia?
-
Czy w kuchni restauracyjnej można mieć zbiornik z żywymi świeżymi rybami typu karp, pstrąg, łosoś, inne?
-
Czy można produkować we własnym mieszkaniu (w kuchni domowej) domowe jedzenie i je sprzedawać?
-
Czy można wchodzić do sklepu / restauracji z psem? ostatnio zostałam wyproszona z lokalu, bo miałam psa na smyczy... Pani była bardzo nie grzeczna wobec mnie.
-
Jakie zezwolenia musi posiadać dzienny opiekun wydający posiłki dla dzieci? Czy wystarczą same badania sanepidu?
-
Czy w barze musi zostać wydzielona toaleta dla konsumentów? Szczerze nie mam miejsca na stworzenie pomieszczenia dla klientów? jak to prawnie wygląda?
-
Czy wie ktoś, jakie wymagania musi spełnić materiał do kontaktu z żywnością?
-
Planuje sprzedawać i kupować kosmetyki, Kto może potwierdzić świadectwo eksportowe dla produktów kosmetycznych?
-
Jak długo jest ważna książeczka sanepidu? Czy wykonuje się cyklicznie badania?
-
Hej Jakie badania powinny znajdować się w książeczce sanepidowskiej? jaki jest koszt takiej książeczki i tych badań?
-
Jaką wentylację należy stosować w pomieszczeniach sanitarnych? a właściwie w pizzerii? Same wiatraki niestety nie wystarczą, nie wiem jaką wybrać, czy potrzebna jest zgoda od sanepidu?
-
Czy zaopatrzenie obiektu w wodę stanowić może zbiornik na wodę? Czy muszę mieć jakaś instalacje kanalizacyjną?
-
Kiedy regulamin pracy zaczyna być ważny?
Małami123 odpowiedział Bogus12 → na temat → Dokumentacja bhp
Dwa tygodnie, natomiast u mnie w pracy od 1 dnia musieliśmy się dostosować... w praktyce jest zupełnie inaczej. -
Hmm nikt mi nie odpisał...
-
Niby tak, ale znajdzie się sporo takich mądrych, którzy moga złożyć skargę z byle powodu...
-
Bezsensu by było gdyby jednak były powtórne szkolenie....
-
Czy obcokrajowiec musi mieć badania lekarskie i szkolenie BHP?
Małami123 odpowiedział Bogus12 → na temat → Szkolenia bhp
Oczywiście, że musi mieć jakieś badania zrobione... szkolenie też, ale jak to wygląda z szkoleniem w innych językach, tu Ci już nie pomogę, chyba są jakieś platformy z różnych opcjami do wyboru. Najpopularniejszy to raczej język angielski... -
Musi być takie szkolenie zrobione! przecież praktykant również jest narażony na niebezpieczeństwa związane z pracą. Tylko ciekawe, ilu pracodawców rzeczywiście przestrzega tego przepisu..