Kronos 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam, jaką gaśnicę umieścić w kotłowni, która jest opalana węglem kamiennym? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi
andrzej123 0 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam. Moim zdaniem najlepsza do kotłowani opalanej węglem będzie gaśnica przystosowana do gaszenia pożarów kategorii A. A jej wielkość zależeć będzie od gęstości obciążenia ogniowego. Wydaję mi się jednak, że mniejsze niż 6 kg nie będą miały sensu do takiego pomieszczenia jak kotłowania. Zwykła gaśnica proszkowa ABC, przynajmniej 6 kg powinna spokojnie starczyć. Poczekaj jednak na zdanie innych w tym temacie, może doradzą jeszcze coś innego niż ja. Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Zwykła gaśnica proszkowa ABC wystarczy spokojnie. Odnośnik do odpowiedzi
Lux 1 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 A w jakim budynku jest ta kotłowania? Jeśli jest to budynek mieszkaniowy, to nie ma takiego obowiązku, aby posiadać gaśnicę. Jeśli inny to zerknij na tą stronę - http://www.straz.choszczno.pl/index.php?file=prewencja&prew_id=gasnice, tutaj masz wszystkie typy pomieszczeń wraz ze wskazaniem rodzajów gaśnic, które należy użyć w określonej sytuacji. Odnośnik do odpowiedzi
Kronos 0 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Nie jest to budynek mieszkalny, chodzi o pensjonat. Dzięki za linka, zapoznam się ze wszystkim dzięki niemu. Odnośnik do odpowiedzi
Miki 1 Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 ABC będzie jak najbardziej odpowiednia tutaj. Głównie będzie miał w kotłowni do czynienia z węglem (materiałami stałymi) ale czasem mogą dojść do tego jakieś inne materiały, a cena za gaśnicę na zagrożenia A i ABC będzie bardzo podobna. Dlatego możesz rzucić okiem na tą gaśnicę, która zaproponował Ci Ireneusz. Odnośnik do odpowiedzi
AdamW 0 Napisano 27 Maja 2019 Share Napisano 27 Maja 2019 Ja zamówiłem gaśnicę proszkową w firmie BHPEX. Mają w ofercie solidne produkty w dobrych cenach. Mają szeroką ofertę produktów w danym zakresie. Obsługa bardzo uprzejma i pomocna. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi