Sonsty765 0 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Jak w temacie, czy jest taka możliwość? pytam nawet ze strony prawnej, być może są jakieś regulacje prawne, które o tym mówią? jak sanepid się zapatruje na takie coś? Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 tego co wiem ,to raczej, nie, a mogłabyś rozwinąć myśl? bo nie do końca rozumiem jak ma być lokal gastronomiczny pod lokalem gastronicznym? Odnośnik do odpowiedzi
kosa 0 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Dnia 27.09.2016 o 20:04, Małami123 napisał: tego co wiem ,to raczej, nie, a mogłabyś rozwinąć myśl? bo nie do końca rozumiem jak ma być lokal gastronomiczny pod lokalem gastronicznym? Koleżance chodzi chyba o rozpoczęcie działalności gospodarczej związanej z gastronomią w lokalu który już przechodził wyzite sanepidu i wszelkie inne akty prawne. Chyba chodzi o to żeby postawić tam nowy lokal bez aktualizowania badan, wizyt i całej kontroli. I według mnie jest to niemożliwe, bo każdy lokal gastronomiczny jest inny , nawet jeśli to tez ma być lokal gastronomiczny. To jednak wszelkie kontrole muszą zostać powtórzone. Przecież nie zakłada się działalności gospodarczej pod kogoś kto już ją ma, więc lokal też trzeba otworzyć od podstaw. Odnośnik do odpowiedzi
Lena 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Dnia 29.11.2016 o 12:57, kosa napisał: Koleżance chodzi chyba o rozpoczęcie działalności gospodarczej związanej z gastronomią w lokalu który już przechodził wyzite sanepidu i wszelkie inne akty prawne. Chyba chodzi o to żeby postawić tam nowy lokal bez aktualizowania badan, wizyt i całej kontroli. I według mnie jest to niemożliwe, bo każdy lokal gastronomiczny jest inny , nawet jeśli to tez ma być lokal gastronomiczny. To jednak wszelkie kontrole muszą zostać powtórzone. Przecież nie zakłada się działalności gospodarczej pod kogoś kto już ją ma, więc lokal też trzeba otworzyć od podstaw. Jeśli to faktycznie o to chodzi założycielce tematu to oczywiście, że nie ma takiej opcji absolutnie. Każdy lokal musi zostać sprawdzony, skontrolowany itd. samodzielnie i nie może podczepiać się pod badania, kontrole i wizyty, które dotyczyły miejsc, które były tam w przeszłości. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi