Kronos 0 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Wiecie może jaką wentylację należy umieścić w umywalni? Są tam też natryski. To musi być chyba taka z częstą wymianą powietrza. Odnośnik do odpowiedzi
Omen 0 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Umywalnia? A co to jest? Pierwszy raz słyszę Odnośnik do odpowiedzi
Adam BHP 2 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 To radzę Ci kolego lepiej poznać ojczysty język albo chociaż zadać sobie trochę trudu i poszukać w słowniku. Jednak, żeby Cie nie kłopotać zbytnio, to już Ci wyjaśniam co to za pomieszczenie. Umywalnia - pomieszczenie w miejscu publicznym, w którym znajdują się urządzenia służące do mycia. Można było się tego domyślić, prawda? Odnośnik do odpowiedzi
Omen 0 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Wiesz Adam, nie każdy jest alfą i omegą w każdym temacie...trochę więcej luzu raczej Ci by nie zaszkodziło. W każdym razie dzięki, że mnie oświeciłeś. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Kronos 0 Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Fajnie, że prowadzicie sobie tutaj szkółkę języka polskiego Panowie ale może wiecie coś więcej na temat mojego problemu? Odnośnik do odpowiedzi
Adam BHP 2 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Omen spokojnie, chciałem Ci tylko uświadomić, że trochę głupio było pisać w tym temacie z takim pytaniem, bo nic nie dyskusji nie wniosłeś. Żeby nie być gołosłownym, już Ci pomagam drogi Kronosie. Wentylacja mechaniczna będzie najlepsza w Twoim przypadku ponieważ pozwala na wymianę powietrza nie mniejszą niż pięciokrotna w ciągu godziny. Chodzi o pomieszczenia z natryskami.W przypadku wentylacji mechanicznej w pomieszczeniach higieniczno-sanitarnych należy podążać za wymaganiami rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 z późn. zm.) Mam nadzieję, że Ci pomogłem. Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi
Kronos 0 Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 No i wszystko, już się zapoznaję z tym rozporządzeniem dokładnie! Dzięki za pomoc, można było tak od razu Odnośnik do odpowiedzi
Mierzej 1 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Szatnia - 4 razy na godzinę Umywalnia - 2 razy na godzinę Umywalnia z natryskami - 5 razy na godzinę. Zapoznaj się również z ilościami powietrza, które trzeba wymieniać. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi