byern 0 Napisano 26 Czerwca 2019 Share Napisano 26 Czerwca 2019 Pytanie w kontekście tych wszystkich zawodów i prac wykonywanych na stojąco. Czy mata antyzmęczeniowa to dobra opcja? W sensie czy rzeczywiście wpływa na poprawę komfortu pracy? Odnośnik do odpowiedzi
Hanna F. 2 Napisano 26 Czerwca 2019 Share Napisano 26 Czerwca 2019 Chodzi o to, że te maty są miękkie i mają odpowiedni kształt. Pracownik, który stoi wiele godzin na twardej powierzchni podobno szybciej się się zmęczy, niż gdyby stał na takiej macie (niestety/stety nie wiem tego z własnego doświadczenia ) Odnośnik do odpowiedzi
patrick 0 Napisano 26 Czerwca 2019 Share Napisano 26 Czerwca 2019 Tego rodzaju maty sprawiają, że podczas wielogodzinnej pracy na stojąco, pewne partie mięśni i stawów nie są aż tak bardzo obciążone. Przekłada się to na lepsze krążenie krwi, zmniejszenie prawdopodobieństwa powstawania żylaków i innych tego rodzaju szkodliwych czynników. Na youtube jest całkiem dużo filmików z tego zakresu. Odnośnik do odpowiedzi
janek938 0 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Dnia 26.06.2019 o 08:16, Hanna F. napisał: Chodzi o to, że te maty są miękkie i mają odpowiedni kształt. Pracownik, który stoi wiele godzin na twardej powierzchni podobno szybciej się się zmęczy, niż gdyby stał na takiej macie (niestety/stety nie wiem tego z własnego doświadczenia ) Ciężko było się się przerzucić z pracy z pozycji siedzącej na stojącą? Odnośnik do odpowiedzi
Hanna F. 2 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 2 godziny temu, janek938 napisał: Ciężko było się się przerzucić z pracy z pozycji siedzącej na stojącą? Źle mnie zrozumiałeś, właśnie nigdy nie miałam pracy typowo stojącej w jednym miejscu. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi