Bączek 0 Napisano 27 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2016 Cześć! Chciałbym zapytać czy bierzecie pod uwagę kurz w pracy biurowej jako czynnik zagrażający. Dostałem dodatkowe zlecenie, żeby stworzyć ORZ w środowisku biurowym i nie wiem czy to też zaliczyć. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Stolniygrad 0 Napisano 27 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2016 Ja bym tego nie zaliczał, kurz nie jest raczej czynnikiem zagrażającym jeżeli sprząta się biura raz w tygodniu. A jak jest firma sprzątająca w zakładzie pracy to można nawet codziennie ścierać ten kurz. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2016 19 godzin temu, Stolniygrad napisał: Ja bym tego nie zaliczał, kurz nie jest raczej czynnikiem zagrażającym jeżeli sprząta się biura raz w tygodniu. A jak jest firma sprzątająca w zakładzie pracy to można nawet codziennie ścierać ten kurz. Masz rację, a zazwyczaj jest tak, że ekipa sprzątająca zagląda do biura częściej niż raz w tygodniu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2016 To oczywiście zależy, jeżeli tego kurzu jest tak dużo, że nie idzie oddychać, np, w biurze przy magazynie piasku czy cementu to takie badania należy przeprowadzić i uwzględnić w ocenie ryzyka zawodowego na stanowisku pracy. Ocenę ryzyka zawodowego można przeprowadzić metodą np. Risk Score Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi