-
Liczba zawartości
10 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Stolniygrad
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Dziwny wypadek przy pracy biurowej
Stolniygrad odpowiedział Małami123 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Była przyczyna zewnętrzna? Jeżeli nie to ciężko uznać to za wypadek w pracy. Chociaż też pytanie jakie były warunki pracy w biurze, dużo zależy od fotela/krzesła na którym spędza się te 8 godzin siedząc za przeproszeniem na tyłku... -
Dokładnie od razu iść do BHPowca. Jeżeli to nic nie da, to można zgłosić do PiPu, oni już napewno się zainteresują sprawą!
-
Pyłki, kurz a ryzyko zawodowe w pracy biurowej
Stolniygrad odpowiedział Bączek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Ja bym tego nie zaliczał, kurz nie jest raczej czynnikiem zagrażającym jeżeli sprząta się biura raz w tygodniu. A jak jest firma sprzątająca w zakładzie pracy to można nawet codziennie ścierać ten kurz. -
Brak certyfikatu po szkoleniu
Stolniygrad odpowiedział juras → na temat → Szkolenia w zakresie danych osobowych
Zgłoś się do firmy, która przeprowadzała szkolenie? Powinni Ci wydać taki certyfikat bez większych problemów. -
Pewnie chodzi o to, żeby ta wiedza była łatwa to przyswojenia przez zwykłego pracownika. I raczej nie spotyka się odnośników do kodeksów w instrukcjach. A co do pytania czy musi znajdować się na jednej stronie? Nie ma takiej potrzeby, może być na kilku stronach. Pozdrawiam!
-
Strona do robienia znaków
Stolniygrad odpowiedział Bączek → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Nie spotkałem się z takimi znakami do kupienia w swojej praktyce. Może zgłoś się do jakiegoś grafika, wykona on Ci taki znak od ręki w jakimś programie graficznym. Nie powinna to być droga usługa. -
Rotacja pracowników na linii produkcyjnej
Również nie spotkałem się z żadnymi wytycznymi co do rotacji, chociaż przyznam szczerze, że nigdy nie szukałem tego jakoś bardzo dokładnie. U mnie w zakładzie który kiedyś prowadziłem pracownicy zmieniali się we własnym zakresie jeżeli byli przeszkoleni na danym stanowisku a na ogół byli na paru ponieważ często poprzez nieobecność jakiegoś pracownika ktoś inny wskakiwał na jego miejsce. -
Pracownik po zwolnieniu
Nie powinien tego zaświadczenia wydać lekarz medycyny pracy? Wydaje mi się, że to właśnie on jest za to odpowiedzialny a nie lekarz rodziny. Nie mam jednak 100% pewności. -
Odprawa przy likwidacji zakładu pracy
Stolniygrad odpowiedział Arkadiusz85 → na temat → Wymagania prawne w zakresie bhp
Dokładnie jest tak jak pisze TG'99 -
Zaświadczenie o kursie widłowym po angielsku
Czy wystarczy zwykły tłumacz? Czy też trzeba to jeszcze jakoś notarialnie potwierdzić? Miałem kiedyś podobny przypadek, jednak nie zatrudniłem pracownika ale mnie to ciekawi.