Bączek 0 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Cześć! Chciałbym zapytać czy bierzecie pod uwagę kurz w pracy biurowej jako czynnik zagrażający. Dostałem dodatkowe zlecenie, żeby stworzyć ORZ w środowisku biurowym i nie wiem czy to też zaliczyć. Odnośnik do odpowiedzi
Stolniygrad 0 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Ja bym tego nie zaliczał, kurz nie jest raczej czynnikiem zagrażającym jeżeli sprząta się biura raz w tygodniu. A jak jest firma sprzątająca w zakładzie pracy to można nawet codziennie ścierać ten kurz. Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 19 godzin temu, Stolniygrad napisał: Ja bym tego nie zaliczał, kurz nie jest raczej czynnikiem zagrażającym jeżeli sprząta się biura raz w tygodniu. A jak jest firma sprzątająca w zakładzie pracy to można nawet codziennie ścierać ten kurz. Masz rację, a zazwyczaj jest tak, że ekipa sprzątająca zagląda do biura częściej niż raz w tygodniu. Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 To oczywiście zależy, jeżeli tego kurzu jest tak dużo, że nie idzie oddychać, np, w biurze przy magazynie piasku czy cementu to takie badania należy przeprowadzić i uwzględnić w ocenie ryzyka zawodowego na stanowisku pracy. Ocenę ryzyka zawodowego można przeprowadzić metodą np. Risk Score Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi