William 0 Napisano 18 Sierpnia 2016 Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Czy ma ktoś jakiś wzór powołania ABI-ego? Szukałem licznych wzorów, no ale nie wiem na ile są dobre i czy mają wszystko co jest niezbędne. Na co zwracać uwagę podczas powoływania ABI-ego? Czy są jakieś konieczne warunki, które trzeba uwzględnić w takich upoważnieniu? Proszę najlepiej o linki do formularzy, które zostały już w praktyce sprawdzone Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Monika.W 0 Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Przede wszystkim należy się zapoznać z ustawą w tym zakresie, tam będziesz miał wskazane jakie są uprawnienia i obowiązki ABI-ego. Warto wspomnieć, że samo powołanie to po prostu wskazanie jego danych i dokonanie tego w formie pisemnej za pomocą wzoru. To jest załącznik z rozporządzenia, wypełnij i wyślij do GIODO Odnośnik do odpowiedzi
Doniu 0 Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Też korzystałem z tego wzoru do rozporządzenia, zgłosiłem do GIODO ABI i nie było z tym żadnego problemu. Potem otrzymałem potwierdzenie rejestracji. Tylko trzeba dobrze dane wpisać i będzie wszystko git Odnośnik do odpowiedzi
aron 0 Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Również korzystałem kiedyś z tego https://rejestrabi.pl/files/powolanieABI-druk.pdf i nie było żadnego problemu. Doniu dobrze piszę, że trzeba pamiętać tylko o tym, żeby dobrze wypełnić wszystkie dane i pola. Odnośnik do odpowiedzi
Doniu 0 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 No i nie można zapomnieć o tym, że ma go podpisać Administrator danych osobowych, a nie kancelaria która nas obsługuje, czy też inny podmiot.. Jeśli zastanawiasz się nawet nad tymi wzorami, to skorzystaj z tego z rozporządzenia, który jest zawsze wklejany. Dobrze wypełnić, podpisać i nie będzie większego problemu Odnośnik do odpowiedzi
ITprofi 3 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 A na jaki adres należy wysłać ten wzór powołania ABI, aby było to skuteczne? Ten adres jest dobry - Biuro Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2 00-193 Warszawa ? Odnośnik do odpowiedzi
William 0 Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 Dzięki za ten druk, przydał się ITprofi - tak, dobry adres podałeś. Sam na niego wysłałem i ABI (jeden z moich pracowników) został poprawnie zarejestrowany. Rzeczywiście jest to tylko formularz do wypisania, nic trudnego. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi