Robert
Członkowie-
Liczba zawartości
11 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Robert
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Nie pomylili sie - jak chcesz udowodnić swoje umiejetności do prowadzenia szkoleń - skoro nie masz żadnego papiórka ?? Co, chcesz zdawać każdorazowo egzamin - w trakcie kontroli PIP - a maja prawo zakwestionować twoje uprawnienia do prowadzenia szkoleń
-
Edwardzie Nie do końca zamkniety - znam przypadki że PIP zakwestionowała uprawnienia do prowadzenia szkoleń osobom nie posiadajacym tzw. Kursu pedagogicznego - ludzie sie odwoływali od decyzji PIP - niestety przegrali - a szkolenia, które prowadzili zostały anulowane przez PIP.
-
"...czasami mam wrażenie, że z naszym zawodem robi się powoli to co ze środowiskiem prawników - byle nowego nie dopuścić" .... Arku Skad taki wniosek. Uswiadom sobie jedno. Np. pracowników w firmie jest 200 a behapowiec tylko jeden. Takich firm np. w twoim regionie jest 200, z tego ok 60% korzysta z usług zewnetrznej firmy BHP - a wiec ilu behapowców moze znaleźć prace na etacie - 80 osób - a nie 200 !!! i tu jest wąskie gardło a nie to,że nie dopuszcza sie młodych behapowców do zawodu. Poza tym nie co dzień duża liczba behapowców odchodzi z zawodu lub na emeryturę. - Troche sprawa sie
-
Arku Zrób tak jak ja robiłem - zaczynając robotę w tym fachu - Słuchać, słuchać i jeszcze razsłuchać co inni maja do powiedzenia - wierz mi skutkuje i przynosi duzo korzysci - a często nie trzeba juz otwartych drzwi wywarzać.
-
Arkadiuszu Najwidoczniej jesteś młodym adeptem w BHP - skoro nie rozumiesz aluzji Piotra - Widać zycie w bhp nie spłatało ci jeszcze figla. Adwokatów tutaj nie potrzebujemy - każdy obroni sie sam. Pisz zawsze "za siebie" - w przeciwnym razie usunę Cię z tego forum
-
Edwardzie! Najpierw to ty odbyj roczną praktykę po studiach a potem myśl - następnie nabierz kilkuletniej wiedzy, umiejetności i dfoświadczena - a dopiero wtedy myśl o działalnosci gospodarczej w bhp . W innym przypadku - to już współczuję potencjalnym Twoim klientom.
-
Co mnie napadło, że wybrałem bhp?
Robert odpowiedział Tadeusz Nowak → na temat → Pracownicy służb bhp
Ja zająłem się bhp, bo mam wielką wizję systemu bezpieczeństwa wodnego. Tak przypadkiem pojawiło się hasło oceny ryzyka na kąpieliskach. A stąd już od razu odniesienie do bhp. A ze byłem po biologii a wiele zagadnień ratowniczo-biologicznych wiąże się z pracą zatem jeśli ratownictwo wodne jest daleko do Europy czemu nie zająć się czymś co działa i tak studia, zaraz pierwsza fucha jakieś szkolenia i już wiem ze tutaj się widzę. Tylko ta papierkologia do szuflady mnie powala -
Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Zwłaszcza pan Darek dużo mi wyjaśnił. Trudno jak rozumiem o ogólną zasadę, wszystko zależy od użytkowania. Właściwie jak zwykle. Samochód garażowany też będzie inaczej wyglądał po 10 latach niż ten, który stał wystawiony na częste deszcze i zmiany temperatury. Akurat mnie interesuje zastosowanie prywatne, mam łącznie trzy gaśnice więc problem dużej ilości gaśnic mnie nie dotyczy Ale pojawia się też problem zaufanych serwisów. U mnie w okolicy na parkingu jednego z marketów stoi... budka? namiot? coś w tym stylu z napisem "przedłużanie gaśnic" (pewnie chodz
-
Waszym zdaniem lepiej podbijać gaśnice co jakiś czas czy po prostu kupić nową? Wiadomo, że taniej będzie podbijać, ale z drugiej strony jak widzę czasem u ludzi w domach/samochodach 15-letnie gaśnice to nie czuję się bezbieczniej. Jak się do tego mają przepisy? Czasem na gaśnicy jest 5-letnia gwarancja. Czy to znaczy że mogę przedłużyć jej ważność dopiero po pięćiu latach czy też i tak trzeba je podbijać co roku?
-
Szkolenie z zakresu Ochrony PPOŻ
Robert odpowiedział Julka → na temat → Kursy i szkolenia przeciwpożarowe
Julka... odpowiedź na wątpliwości pana kier jest prosta... faktycznie mogą, co oznacza, że nie muszą, mogą jak chcą... ale czy pan kier wyczytał gdzieś kto jeszcze może, a nie musi? bo przecież nie jest napisane, że "cieć" może albo musi ;-) kurka wodna, ze też człowiek musi więcej energii zużywać na walkę z niedouczonymi d... zamiast na dbanie o bezpieczeństwo. -
program do zarządzania odzieżą roboczą
Robert odpowiedział Wiesława → na temat → Pracownicy służb bhp
wszystko jest bardzo fajne ale to są duże koszty. Nie wyobrażam sobie żeby iść do pracodawcy i powiedzieć szefie proszę program za 700 zł