E N D R J U
Członkowie-
Liczba zawartości
9 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO E N D R J U
-
Tytuł
Nowicjusz
-
Gaśnice i ich rozmieszczenie
E N D R J U odpowiedział marina → na temat → Urządzenia przeciwpożarowe
Obiekty muszą być wyposażone w gaśnice, spełniające wymagania Polskich Norm, dotyczących gaśnic. Rodzaj gaśnic powinien być dostosowany do gaszenia tych grup pożarów, które mogą wystąpić w obiekcie: A - materiałów stałych, zwykle pochodzenia organicznego, których normalne spalanie zachodzi z tworzeniem żarzących się węgli; B - cieczy i materiałów stałych topiących się; C - gazów; D - metali;F - tłuszczów i olejów w urządzeniach kuchennych. Jedna jednostka masy środka gaśniczego 2 kg (lub 3 dm3) zawartego w gaśnicach przypada, z wyjątkiem przypadków określonych- 4 odpowiedzi
-
- rozmieszczenie
- gaśnice
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Jaki rodzaj czujki dymu wybrać
E N D R J U odpowiedział BusinessMan → na temat → Urządzenia przeciwpożarowe
Zaletą czujnika jonizacyjnego jest to, że wykrywa nawet najmniejszą ilość dymu i substancji jakie związane są z pożarem, dlatego jest polecany do pomieszczeń zagrożonych szybkim rozprzestrzenieniem się pożaru. -
Szkodliwość drukarki a środowisko pracy
E N D R J U odpowiedział TomYomTomasz → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
TomYomTomasz też próbowałem ci pomóc, ale niestety nie mogłem znaleźć, żadnych przepisów zalecających się specjalnie do urządzeń takich jak kserokopiarek Znalazłem jedynie to: Tu masz mowę, o tym, że pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia dobrej wentylacji w pomieszczeniach w których panuje duża temperatura (kserokopiarka może rozgrzać się do 200 st. cel.) i gdzie mogą unosić się szkodliwe pyłki.- 4 odpowiedzi
-
Analiza zagrożeń PPOŻ
E N D R J U odpowiedział E N D R J U → na temat → Instrukcje bezpieczeństwa pożarowego
Dziękuję, ale nie Ostatecznie, definitywnie, na sto procent chodzi mi o analizę zagrożeń ppoż -
Wymagania przy ogrzewaniu gazowym
E N D R J U odpowiedział temat → Wymagania ochrony przeciwpożarowej
Nie musisz dodatkowo kupować niczego, wszystko masz we wglądzie ekipy montażowej- 6 odpowiedzi
-
- ogrzewanie
- gaz
-
(i 2 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Mógłby mi ktoś podać jakiś przykład ewentualnie, jakieś wskazówki co do stworzenia analizy zagrożeń ppoż?
-
Zapomniałem dodać pytania Znalazłem to na jakiejś stronie, czy sam pracodawca może wykonywać takie szkolenia?
- 8 odpowiedzi
-
- bhp
- bezpieczeństwo
-
(i 2 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Instruktaż ogólny (szkolenie wstępne ogólne) może prowadzić: pracownik służby bezpieczeństwa i higieny pracy, osoba wykonująca u pracodawcy zadania tej służby albo pracownik wyznaczony przez pracodawcę posiadający zasób wiedzy i umiejętności zapewniający właściwą realizację programu instruktażu, mający aktualne zaświadczenie o ukończeniu wymaganego szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy.
- 8 odpowiedzi
-
- bhp
- bezpieczeństwo
-
(i 2 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Witam, czy osoba która posiada wyższe wykształcenie BHP może przeprowadzać szkolenia z zakresu BHP, czy potrzebuje do tego jakichś dodatkowych dokumentów?
- 8 odpowiedzi
-
- bhp
- bezpieczeństwo
-
(i 2 więcej)
Oznaczone tagami: