Niammh 0 Napisano 26 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2020 Witam, Czy są jakieś wytyczne dla mycia samochodów przewożących żywność- wg przepisów ma być w należytej czystości jaką częstotliwość przyjąć czy raz w tygodniu jest wystarczająco? Jak często dezynfekować? Co wpisać w dokumentację? Drugi temat problem gdzie myć pojazdy- myjnie ręczne nie mają środków do żywności. Gdzie i jak myć? Proszę o pomoc i poradę Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 27 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Września 2020 Nie ma wytycznych, myje się tak samo jak każdą inną powierzchnię przeznaczoną do kontaktu z żywnością. Z zewnątrz myjemy jak zawsze się to robi w myjni samochodowej. W środku myjemy zgodnie z instrukcją mycia i dezynfekcji, samodzielnie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.