Niammh 0 Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 Witam, Czy są jakieś wytyczne dla mycia samochodów przewożących żywność- wg przepisów ma być w należytej czystości jaką częstotliwość przyjąć czy raz w tygodniu jest wystarczająco? Jak często dezynfekować? Co wpisać w dokumentację? Drugi temat problem gdzie myć pojazdy- myjnie ręczne nie mają środków do żywności. Gdzie i jak myć? Proszę o pomoc i poradę Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Nie ma wytycznych, myje się tak samo jak każdą inną powierzchnię przeznaczoną do kontaktu z żywnością. Z zewnątrz myjemy jak zawsze się to robi w myjni samochodowej. W środku myjemy zgodnie z instrukcją mycia i dezynfekcji, samodzielnie. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi