Skocz do zawartości

Małami123

Członkowie
  • Liczba zawartości

200
  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Małami123

1. Noo zdecydowanie zgadzam się , atest musi być zrobiony, najlepiej od razu skontaktować się z sanepidem
  2. Czy chcąc uzyskać informacje dotyczące osoby pełniącej funkcję publiczną, gdzie można zwrócić? chodzi tu o policjanta, który nie przedstawił się ,a dał mi mandat..
  3. Czy komornik może udostępnić informacje o zajęciu wynagrodzenia za pracę osobie innej niż pracodawca, który jest uprawniony do ich przetwarzania?
  4. Czy Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych może ukarać osoby winne bezprawnego ujawnienia danych osobowych? Jaka jest kwota takiej kary? czy wytacza się sprawę sądową?
  5. Czy mogę zastrzec, aby moje dane osobowe nie były przetwarzane przez firmę, która przysyłała mi ulotki reklamujące jej produkty?
  6. To było za zgodą dyrektora szkoły.. nie wiem co mam teraz zrobić. to dane mojego dziecka, boje się, że zostaną użyte nie właściwie...
  7. Czy GIODO jest uprawniony do wydawania decyzji administracyjnej w sprawach związanych z naruszeniem dóbr osobistych?
  8. Czy urząd miasta ma obowiązek spełnić wobec swoich petentów obowiązek informacyjny z art. 24 ustawy o ochronie danych osobowych?
  9. Czy firma marketingowa, która kupiła bazę danych osobowych od innego podmiotu, powinna powiadomić każdą osobę o tym, że przetwarza jej dane? Czy powinna ona powiadomić taką osobę, że ma ją w systemie? czy jest w gl legalne kupowanie baz danych?
  10. Czy nauczyciele mogą wyrazić zgodę na to, by przedstawiciele firmy marketingowej w trakcie prowadzonych lekcji, gromadzili informacje o uczniach i ich rodzicach (imieniu, nazwisku, numerze telefonu) w celu prowadzenia akcji marketingowej? Ostatnio na lekcji mojego dziecka jedna Pani zażądała by na ankiecie się podpisać. Jak wybrać z takiej sytuacji? czy jest to legalne?
  11. Czy klauzula zgody, jaką podmiot zamierza umieścić w treści umów zawieranych z klientami może być tworzona w sposób zupełnie dowolny?
  12. Jak mam walczyć z fałszywymi kontami na Facebooku? ktoś ostatnio założył sobie konto z moim imieniem i nazwiskiem. gdzie mam takie coś zgłaszać?
  13. Czy publikacje w prasie i książkach podlegają przepisom ustawy o ochronie danych osobowych?
  14. Jesli ktoś włamał się na moją pocztę mailową, to mam rozumieć, że ktoś ukradł moje dane osobowe? W jakich okolicznościach adres poczty elektronicznej należy traktować jako daną osobową, w rozumieniu przepisów ustawy o ochronie danych osobowych?
  15. Czy adres IP komputera należy do danych osobowych?
  16. Czy numer VIN pojazdu stanowi dane osobowe w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych? czy to zupełnie coś innego....
  17. Czy dane osób zmarłych podlegają ochronie przewidzianej w ustawie o ochronie danych osobowych? jak to wygląda prawnie? gdzie przechowuje się takie dane?
  18. Czy pogotowie ratunkowe (zakład opieki zdrowotnej) może odmówić wydania dokumentacji medycznej dotyczącej zmarłego członka rodziny? Mój ojciec jakiś czas temu zmarł w szpitalu, nie chcą wydać mi jego dokumentacji, co mam robić?
  19. Hej mam dość banalne pytanie, ale jak to mówią, nie ma pytań głupich.... Czym są dane osobowe, jak interpretować art. 6 ust. 3 ustawy o ochronie danych osobowych?
  20. Hejka mam pytanie.. Czy administratorem bezpieczeństwa informacji może być inny podmiot niż osoba fizyczna?
  21. Czy starosta jest administratorem danych gromadzonych w związku z wykonywaniem zadań publicznych dotyczących rejestracji pojazdów i wydawania dokumentów stwierdzających uprawnienia do kierowania pojazdami i czy można się do niego zwracać o uzyskanie tych informacji?
  22. Jakie warunki musi spełnić administrator danych, aby przetwarzać dane osobowe zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych?
  23. Moje dziecko uczy się w gastronomiku na profilu technik żywienia i usług gastronomicznych. Jakie musiałby zdawać rozszerzone przedmioty (prócz chemii bo ten przedmiot na pewno ma zamiar zdawać) i jakie kierunki studiów są przeznaczone do tego zawodu?
  24. Czy są jakieś wymagania co do sanepidu, jeśli chodzi o Puby? będe sprzedawać Fast Foody. Ale głównie z mikrofalówki i małego piekarnika. Nic więcej. Czy Sanepid może się przyczepić do czegoś
  25. Może ktoś z Was ma doświadczenie jakie wymagania musi spełnić magazyn w którym będą leżeć suszone owoce zapakowane kupione gdzieś indziej, przeznaczone do dalszej sprzedaży. Rozmawiałam z sanepidem... Pan wskazał mi rozporządzenia i ustawy pisząc po kolei gdzie to znaleźć u nich na stronie... Potrzebuję po prostu jasnych wytycznych typu musi być sucho, garaż musi być duży ( jak) itp. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności