-
Liczba zawartości
200 -
Ostatnia wizyta
Zawartość dodana przez Małami123
-
Suszone owoce a wymagania sanepidu
Małami123 odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Noo zdecydowanie zgadzam się , atest musi być zrobiony, najlepiej od razu skontaktować się z sanepidem -
Czy chcąc uzyskać informacje dotyczące osoby pełniącej funkcję publiczną, gdzie można zwrócić? chodzi tu o policjanta, który nie przedstawił się ,a dał mi mandat..
-
Czy komornik może udostępnić informacje o zajęciu wynagrodzenia za pracę osobie innej niż pracodawca, który jest uprawniony do ich przetwarzania?
-
Dziwne zajęcia na lekcji a ochrona danych osobowych
Małami123 odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
To było za zgodą dyrektora szkoły.. nie wiem co mam teraz zrobić. to dane mojego dziecka, boje się, że zostaną użyte nie właściwie... -
Czy urząd miasta ma obowiązek spełnić wobec swoich petentów obowiązek informacyjny z art. 24 ustawy o ochronie danych osobowych?
-
Czy nauczyciele mogą wyrazić zgodę na to, by przedstawiciele firmy marketingowej w trakcie prowadzonych lekcji, gromadzili informacje o uczniach i ich rodzicach (imieniu, nazwisku, numerze telefonu) w celu prowadzenia akcji marketingowej? Ostatnio na lekcji mojego dziecka jedna Pani zażądała by na ankiecie się podpisać. Jak wybrać z takiej sytuacji? czy jest to legalne?
-
Czy klauzula zgody, jaką podmiot zamierza umieścić w treści umów zawieranych z klientami może być tworzona w sposób zupełnie dowolny?
-
Jak mam walczyć z fałszywymi kontami na Facebooku? ktoś ostatnio założył sobie konto z moim imieniem i nazwiskiem. gdzie mam takie coś zgłaszać?
-
Jesli ktoś włamał się na moją pocztę mailową, to mam rozumieć, że ktoś ukradł moje dane osobowe? W jakich okolicznościach adres poczty elektronicznej należy traktować jako daną osobową, w rozumieniu przepisów ustawy o ochronie danych osobowych?
-
Czy adres IP komputera należy do danych osobowych?
-
Czy numer VIN pojazdu stanowi dane osobowe w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych? czy to zupełnie coś innego....
-
Czy dane osób zmarłych podlegają ochronie przewidzianej w ustawie o ochronie danych osobowych? jak to wygląda prawnie? gdzie przechowuje się takie dane?
-
Hej mam dość banalne pytanie, ale jak to mówią, nie ma pytań głupich.... Czym są dane osobowe, jak interpretować art. 6 ust. 3 ustawy o ochronie danych osobowych?
-
Jakie warunki musi spełnić administrator danych, aby przetwarzać dane osobowe zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych?
-
Czy są jakieś wymagania co do sanepidu, jeśli chodzi o Puby? będe sprzedawać Fast Foody. Ale głównie z mikrofalówki i małego piekarnika. Nic więcej. Czy Sanepid może się przyczepić do czegoś
-
Może ktoś z Was ma doświadczenie jakie wymagania musi spełnić magazyn w którym będą leżeć suszone owoce zapakowane kupione gdzieś indziej, przeznaczone do dalszej sprzedaży. Rozmawiałam z sanepidem... Pan wskazał mi rozporządzenia i ustawy pisząc po kolei gdzie to znaleźć u nich na stronie... Potrzebuję po prostu jasnych wytycznych typu musi być sucho, garaż musi być duży ( jak) itp. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.