§ 1
INFORMACJE OGÓLNE

  1. Właścicielem serwisu ze sklepem internetowym www.bhpex.pl jest firma BHPEX Wielgus Spółka Jawna z siedzibą w Zielonej Górze przy ul. Sasankowej 21, NIP 9731000597, REGON 080545361, KRS 0000390881, Infolinia 0801011300, tel. 0684114000, faks 0684114040 zwanej w dalszej części BHPEX.
  2. BHPEX deklaruje, że podjęto stosowne kroki aby dane osobowe zawarte w zamówieniach przechowywane były i przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133, poz 883), która gwarantuje prawo wglądu do własnych danych, ich poprawiania oraz usunięcia.
  3. Zgodnie z art. 74 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2002 r. Nr 76 poz. 694 z późn. zm.), dane osobowe klientów sklepu internetowego www.bhpex.pl, dowody księgowe oraz inne dokumenty nie mogą zostać usunięte przed upływem pięciu lat, licząc od początku roku następującego po roku w którym nastąpiła transakcja w sklepie internetowym www.bhpex.pl.
  4. Podanie adresu email klienta podczas składania zamówienia w sklepie internetowym www.bhpex.pl jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji o realizacji zamówienia.


§ 2
POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Użytkownik, który zdecyduje się wpisać na listę subskrybentów otrzymujących newslettery ze sklepu internetowego www.bhpex.pl wyraża zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych przekazywanych drogą elektroniczną (na podstawie art. 8 ust. 1 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną Dz. U. nr 144, poz. 1204 z 2002 r.).
  2. Dane osobowe Klientów sklepu www.bhpex.pl nie są w żaden sposób udostępniane innym podmiotom niezwiązanym z BHPEX.
  3. Zebrane informacje mogą zostać przekazane organom wymiaru sprawiedliwości w kraju lub za granicą, które mogą kierować się innymi przepisami odnośnie danych osobowych, niż w kraju, którego jesteś mieszkańcem.

§ 3
POLITYKA COOKIES

  1. Aby nasza strona internetowa funkcjonowała poprawnie, kiedy ją odwiedzasz, używamy technologii znanej jako „pliki cookie”. Są to małe pliki, które wysyłamy do Twojego komputera i później możemy się do nich odnieść. Mogą to być pliki cookie sesyjne bądź trwałe (session lub persistent cookies) i mogą korzystać z technologii takiej jak JavaSript lub Flash. Pliki cookie pomagają nam uczynić Twój pobyt na stronie płynnym i tak osobistym, jak tylko to możliwe. Pokazują nam, co wszyscy użytkownicy robią na naszej stronie, a to pomaga nam podnosić komfort jej użytkowania.
  2. Używamy "Cookies sesji" - które działają tylko podczas przeglądania stron sklepu internetowego umożliwiając tym samym prawidłowe jego funkcjonowanie. Są również wykorzystywane przez serwer do przechowywania informacji o działaniach, dzięki czemu, w przypadku zerwania połączenia z serwerem, możesz wrócić w to samo miejsce na stronie.
  3. Używamy "Cookies trwałych" - które pozostają na komputerze po odwiedzeniu naszej strony, co oznacza, że witryna może zapamiętać Twoje ustawienia kiedy nas odwiedzasz. Dzięki temu strona staje się dla Ciebie łatwiejsza w nawigacji i zapamiętuje Twoje preferencje.
  4. Używamy "Cookies podmiotów zewnętrznych" - które umożliwiają dostosowanie wyświetlanej strony do Twoich preferencji, w momencie, gdy dokonujesz zakupów.
  5. Pliki cookie są przez nas wykorzystywane wyłącznie za Twoją zgodą. W celu wyrażenia zgody na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie, dokonaj odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzystasz, lub pozostaw je na domyślnym poziomie, umożliwiającym przetwarzanie danych. W celu wprowadzenia zmian zastosuj się do instrukcji, które znajdziesz klikając przycisk „Pomoc” w menu swojej przeglądarki.
  6. Prosimy, abyś swoją decyzję w przedmiocie udzielenia zgody na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie podjął bezpośrednio po wejściu na naszą stronę internetową.
  7. Jeżeli wyrazisz zgodę na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie, będziemy mieli dostęp do plików cookie zapisanych na Twoim komputerze, kiedy znowu odwiedzisz naszą stronę, lub kiedy otworzysz email od nas. Dzięki temu, będziemy mogli ułatwić Ci sposób korzystania ze strony oraz dostosować ją do Twoich potrzeb i indywidualnych upodobań.
  8. Jeśli nie wyrazisz zgody na wysłanie i korzystanie przez nas z plików cookie lub zdecydujesz się na ich późniejsze usunięcie albo zablokowanie, niektóre obszary lub funkcje naszej strony mogą być niedostępne. W celu usunięcia lub zablokowania plików cookie zapisanych na Twoim komputerze, zastosuj się do instrukcji, które znajdziesz klikając przycisk „Pomoc” w menu swojej przeglądarki.