BHPEX Logo
Kontakt 68 411 40 00

Wdrażanie BRC oraz IFS

Jeżeli chcecie być konkurencyjni na rynku, sprzedawać swoje towary w zachodnich sieciach handlowych i supermarketach, to zapraszamy do kontaktu z nami. Szybko, tanio i profesjonalnie przeprowadzimy proces wdrożenia systemu BRC czy też IFS.

Co nas wyróżnia, przy wdrażaniu BRC / IFS?

  1. Proces tworzenia dokumentacji dla systemu BRC oraz systemu IFS został tak opracowany, aby zminimalizować zaangażowanie z Twojej strony. Nasza firma zajmuje się wdrożeniem, a Ty zajmujesz się biznesem i rozwojem zakładu
  2. Ograniczamy biurokrację do minimum. Po wdrożeniu systemu żaden z Twoich pracowników nie poświęci na pracę związaną z dobrymi praktykami więcej, niż 10 minut
  3. Gwarantujemy, że nie musisz kupować żadnego oprogramowania, maszyn, czy też zatrudniać kogokolwiek w związku z wdrażaniem lub utrzymywaniem BRC oraz IFS
  4. Gwarantujemy pozytywne przejście audytu oraz otrzymanie stosownych certyfikatów, honorowanych na całym świecie

Ty zajmij się jak najlepszym funkcjonowaniem Twojej firmy, my zajmiemy się kompleksowym wdrożeniem BRC lub IFS.

Zadzwoń i poznaj ofertę. Tel. 68 411 40 00.

Wdrażanie BRC oraz IFS – etapy

  1. Audyt wstępny – od niego zaczynamy wdrażanie BRC oraz IFS. Pozwala to na poznanie zakładu, sposobu jego działania, czy zmian, zachodzących wewnątrz procesów i ich powiązań
  2. Szkolenia – zapewnienie wszystkim pracownikom niezbędnej wiedzy z zakresu normy oraz obowiązujących przepisów prawa żywnościowego, poprzez przeprowadzenie wszystkich szkoleń potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania systemu
  3. Opracowanie dokumentacji – dokumentacja jest opracowywana przez naszą firmę na najwyższym poziomie. Zawsze dążymy do minimalizacji ilości dokumentów, aby nie tworzyć zbędnej, nieużytecznej dokumentacji, którą później należy niepotrzebnie wypełniać. Więcej informacji tutaj: BRC oraz IFS
  4. Wdrożenie systemu – wdrożenie do stosowania i ścisłego przestrzegania, pod nadzorem personelu kierowniczego.
  5. Szkolenie audytorów wewnętrznych – szkolenie obejmujące wykłady i ćwiczenia podsumowujemy egzaminem oraz wydaniem certyfikatu.
  6. Audyt wewnętrzny – przeprowadza się we wszystkich obszarach, w których wdrożenie danego systemu uznane zostało za zakończone. W tym etapie przeprowadza się również udoskonalenia w razie potrzeby.
  7. Audyt certyfikujący – przeprowadza go niezależna firma posiadająca uprawnienia tzw. jednostki certyfikującej. Nasz konsultant bierze czynny udział w audycie certyfikującym. Cały czas, aż do momentu uzyskania certyfikatu, jesteśmy też w kontakcie z naszymi klientami.
menu
dział HACCP