Bączek
Członkowie-
Liczba zawartości
42 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Zawartość dodana przez Bączek
-
Czy jest jakieś wynagrodzenie prowizyjne dla bhpowca?
Bączek odpowiedział Bogus12 → na temat → Dokumentacja bhp
Zgadzam się, jest dokładnie tak jak piszesz. Jeśli jesteś zatrudniony na umowie o pracę to nie ma żadnego systemu prowizyjnego. No chyba, że tak jak ktoś napisał - jesteś freelancerem to wtedy możesz liczyć na jakąś prowizję. -
Jakie są zagrożenia biologiczne kucharza?
Bączek odpowiedział Sonsty765 → na temat → Dokumentacja bhp
A zagrożenia biologiczne to: brucella abortus, szczepy ptasie czyli chlamydia, pałeczka listeriozy, salmonella, pałeczka duru brzusznego, gronkowiec złocisty. kropidlak popielaty, toksoplazmoza, laseczka jadu kiełbasianego, włosień kręty. -
Kiedy należy przeprowadzić ocenę ryzyka zawodowego?
Bączek odpowiedział Sonsty765 → na temat → Dokumentacja bhp
Jedno łączy się z drugim. Okresowo oznacza właśnie, że mają być wykonywane w danych sytuacjach. -
Dziewczyna napisała tak pewnie dlatego, żeby przybliżyć jak bardzo związany z tematem jest bhpowie. Nie czepiałbym się tego, po prostu chciała przybliżyć sytuację. Dlatego też napisała, że jest członkiem komisji.
-
Tu masz pełny produkt z całkowicie pełną orz call center - https://www.bhpex.pl/sklep/01f11566e-pracownik-centrum-obslugi-telefonicznej-pracownik-call-center-ocena-ryzyka-zawodowego-metoda-pn-n-18002.html
-
Jaka metoda oceny ryzyka zawodowego jest według Was najlepsza?
Bączek odpowiedział Bączek → na temat → Dokumentacja bhp
Tu masz ranking najczęściej wyszukiwanych metod oceny ryzyka zawodowego: 1. risk score 2. metoda według Polskiej Normy 18002:2011 3. PHA (Preliminary Hazard Analysis) 4. pięć kroków (five steps) 5. graf ryzyka -
Przede wszystkim: -agresja ze strony osób trzecich, która może powodować uszkodzenie ciała, a nawet śmierć, -występuje także obciążenie emocjonalne tzn. stres przez agresją, kradzieżami, długotrwałej pracy zmianowej i koncentracji uwagi.
-
Witam, jakie według Was jest ryzyko zawodowe dla bhpowca?
-
Cześć wszystkim, potrzebuję ORZ dla pakowacza. Sprawa nie jest pilna, ale ja zostałem poproszony przez pracodawcę o stworzenie takiego dokumentu. Jako BHPowiec pracuję dopiero od paru miesięcy i nie potrafię jeszcze stworzyć ORZ od ręki i z głowy. Praca polega na pakowaniu żywności w kartony, niczego więcej nie wymaga się od pracowników. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam!
-
Wypadek w drodze do pracy, jako wypadek przy pracy?
Bączek odpowiedział agata902 → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Uznaję się taki wypadek, był już nawet taki temat na forum poszukaj. -
Chorobowe a zwolnienie z pracy
Bączek odpowiedział mikmas → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
A co ma tutaj księgowa do rzeczy? -
Firma marketingowe kupiła baze danych
Bączek odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
Czyli w praktyce to wygląda tak, że kupować ich nie można a firmy je sprzedają i nikt nie robi z tego problemów? -
Kto może być jeszcze administratorem?
Bączek odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
Dzięki sama szukałem odpowiedzi na te pytanie! -
Czy zgłaszać zbiór do GIODO
Bączek odpowiedział AlicjaP → na temat → Wymagania prawne i obowiązki ABI, ADO, ASI
Cześć! Tak jak pisała @RestauracjaDomi nie ma znaczenia czy przekazujesz te dane dalej jakiejś innej firmie, urzędowi, kancelarii i tym podobnym. Wystarczy, że je zbierasz, masz gdzieś zapisane. Cel zbierania danych nie ma znaczenia, czy robisz to dla statystyk czy dlatego, że potrzebujesz takich danych w swojej działalności gospodarczej. Musisz zgłosić ten zbiór do GIODO. Łatwo można na czymś takim wpaść i mieć problemy, więc lepiej dla Ciebie będzie jak zgłosisz ten zbiór. Mam nadzieję, że Ci pomogłam! Pozdrawiam! -
Zajrzyj do linka, który wkleiłam, pod zakładką "Więcej informacji" tam jest dokładnie wszystko opisane co zawiera taka księga, z podziałem na rozdziały itp.
-
Jak długo ważna jest książeczka sanepidu?
Bączek odpowiedział Małami123 → na temat → Dokumentacja sanitarna
Myślę, że to lekarz który przeprowadza badania zaznacza w jakiś sposób kiedy trzeba przeprowadzić kolejne. Jak szukałam w necie to raczej piszę, że prawo tego nie reguluję jednak przecież kiedyś trzeba ja powtórzyć. -
https://www.bhpex.pl/sklep/pizzeria-kompletna-ksiega-haccp.html Proszę! Jak najbardziej są do danych lokali!
-
Jak się przygotowac do kontroli sanepidu?
Bączek odpowiedział Nataliamisiek → na temat → Dokumentacja sanitarna
Dobrze też gdyby pracownicy przygotowywali żywność w rękawiczkach jednorazowych. Tych takich gumowych. Chociaż nie jestem pewna czy jest to wymagane. -
Ile trzeba czekać za zatwierdzenie lokalu przez sanepid
Bączek odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
To się bardzo rzadko zdarza, chyba, że są jakieś problemy z lokalem i sanepid daję Ci dodatkowy czas, żeby je usunąć i rozwiązać. -
Zadzwoń do sanepidu, tak Ci wszystko wyjaśnią. Powinieneś mieć jednak jakieś dowody moim zdaniem, zdjęcie czy coś.
-
Czy można w restauracji trzymać żywe ryby?
Bączek odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Tak z tego wynika. Ma to sens bo przecież to czy ryby się sprzedaję czy podaję z nich potrawy to praktycznie to samo. Dlatego też przepisy mogą mieć zastosowanie w obu przypadkach. -
Produkcja w domu a wymagania sanepidu
Bączek odpowiedział Małami123 → na temat → Wymagania sanitarne
Wymogi sanepidu będziesz musiała tak czy siak spełnić. Sprzedajesz żywność i będą ją jeść inni ludzie więc sanepidu nie da rady uniknąć. -
https://www.bhpex.pl/blog/bezpieczenstwo-zywnosci/siedem-zasad-haccp/ Poczytaj na blogu co i jak. Bardzo przejrzyście jest tam wszystko wyjaśnione, moim zdaniem! Pozdrawiam