Skocz do zawartości

misiek_mati

Członkowie
  • Zawartość

    3
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O misiek_mati

  • Ranga
    Nowicjusz
  1. Witam, konsultowalem się z sanepidem lokalnym w Radomiu z zapytaniem czy czy mogę serwować pizze na drewnianej parze wyłożonej papierem pergaminowym na miejscu dla gości. Lokal będzie miał charakter "na wynos, dowozy", ale będzie kilka stolików to serwowania na miejscu. Generalnie nie będzie zmywalni naczyń... Sanepid powiedział, że muszą to być tacki jednorazowe a nie drewniane wyłożone papierem pergaminowym. Pytam bo widziałem kilka miejsc gdzie tak serwowano pizze. A co sanepid to inny obyczaj... Jak to z tym jest albo jak to ugryźć? Pozdrawiam serdecznie.
  2. misiek_mati

    Wymagania co do lokalu z żywnością "Na Wynos"

    Tak rozumiem i ma Pan absolutną racje bo trzeba trzymać się zasad higieny żeby nie truć ludzi. Mi bardziej chodziło o wymagania co do lokalu, nie sprecyzowalem się wystarczająco za co przepraszam. Czy wysokość lokalu musi mieć ponad trzy metry, dwa wejścia, dwie łazienki, zaplecza i tym podobne. Pytam bo nie znalazłem podobnego tematu. Biorąc pod uwagę, food trucki które serwują jedzenie tylko na wynos i nie mają łazienki i mogą mieć pięć wewnątrz auta. To czy stacjonarny lokal ma takie wymagania jak lokal ogólno gastronomiczny. Pozdrawiam
  3. Witam, mam takie pytanie odnośnie wymogów do otwarcia małej gastronomii następującego typu. Mianowicie chodzi o pizzerie która serwowała by jedzenie tylko na wynos, skupiając się na dostawie a także na lokalnych odbiorach osobistych. W lokalu nie było by żadnych talerzy, sztućcy, szklanek czy kubków. Były by dwa lub trzy stoły jako poczekalnia i jak by ktoś chciał zjeść część pizzy powiedzmy na miejscu z pudełka. Czyli wszystko na wynos. Byłby piec elektryczny. Czy do takiego typu działalności wymogi co do lokalu są takie same jak w przypadku normalnej gastronomii? Dziękuję i pozdrawiam.
×