Robert
-
Liczba zawartości
11 -
Ostatnia wizyta
Odpowiedzi dodane przez Robert
-
-
Waszym zdaniem lepiej podbijać gaśnice co jakiś czas czy po prostu kupić nową? Wiadomo, że taniej będzie podbijać, ale z drugiej strony jak widzę czasem u ludzi w domach/samochodach 15-letnie gaśnice to nie czuję się bezbieczniej. Jak się do tego mają przepisy? Czasem na gaśnicy jest 5-letnia gwarancja. Czy to znaczy że mogę przedłużyć jej ważność dopiero po pięćiu latach czy też i tak trzeba je podbijać co roku?
-
Julka... odpowiedź na wątpliwości pana kier jest prosta... faktycznie mogą, co oznacza, że nie muszą, mogą jak chcą... ale czy pan kier wyczytał gdzieś kto jeszcze może, a nie musi? bo przecież nie jest napisane, że "cieć" może albo musi ;-)
kurka wodna, ze też człowiek musi więcej energii zużywać na walkę z niedouczonymi d... zamiast na dbanie o bezpieczeństwo.
przedłużanie ważności gaśnicy
w Urządzenia przeciwpożarowe
Napisano
Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Zwłaszcza pan Darek dużo mi wyjaśnił. Trudno jak rozumiem o ogólną zasadę, wszystko zależy od użytkowania. Właściwie jak zwykle. Samochód garażowany też będzie inaczej wyglądał po 10 latach niż ten, który stał wystawiony na częste deszcze i zmiany temperatury. Akurat mnie interesuje zastosowanie prywatne, mam łącznie trzy gaśnice więc problem dużej ilości gaśnic mnie nie dotyczy Ale pojawia się też problem zaufanych serwisów. U mnie w okolicy na parkingu jednego z marketów stoi... budka? namiot? coś w tym stylu z napisem "przedłużanie gaśnic" (pewnie chodzi o ważność, ale tego już nie napisali). Nie wygląda to zbyt profesjonalnie.