-
Liczba zawartości
26 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
1
Odpowiedzi dodane przez juras
-
-
Hej mam problem i wiem, że to moja wina bo za późno się zorientowałem. Brałem udział w szkoleniu i nie mam żadnego certyfikatu. Co mogę zrobić w związku z tym?
-
Dnia 21.09.2016 o 16:48, Marzena 45 napisał:
Koszt szkolenia inspektorów ochrony przeciwpożarowej wynosi 1.700,00 zł, wiem, że tyle u mnie szefostwo musiała zapłacić. Warunkiem zakwalifikowania na szkolenie było
- posiadanie minimum wykształcenia średniego (oryginał świadectwa lub dyplomu należy przedstawić w dniu rozpoczęcia kursu),
- złożenie/przesłanie wypełnionego zgłoszenia (druk do pobrania na dole strony) na strone firmy, która przeprowadzała szkolenie.
Skąd dowiedziałaś się ile kosztuje szkolenie?
-
Dnia 30.09.2016 o 12:08, Patria44 napisał:
Warto jeszcze uwzględnić maturę z biologii i starać się dostać na kierunki typu biologia, chemia itd. Z pewnością tytuł diagnosty laboratoryjnego pomoże w staraniu się o pracy w laboratorium, ale z tego już można podyplomówkę zrobić.
Ja mam znajomą która pracuje w sanepidzie i z tego co wiem to zdawała ona i chemie i biologie.
-
6 godzin temu, TG'99 napisał:
nie, może być na wielu stronach. ma być przede wszystkim zrozumiała dla pracownika. czyli nie powinno w niej być paragrafów ustaw itp, ma być napisana prostym zrozumiałym językiem.
Skąd taka wiedza? Nie wszystko da się przełożyć prostym językiem.
-
Zaoszczędzisz czas, będziesz ponosił mniejszą odpowiedzialność, to tak w skrócie.
-
Z doświadczenia znajomych poradzę Ci tylko, żeby rozejrzeć się już za jakimś gotowym samochodem. Masa roboty jest z dostosowaniem takiego wozu do wymagań sanepidu.
-
Szkolenie pracownika na stanowisku roboczym - 50 zł
Szkolenie pracownika biurowego / administracyjnego - 50 zł
Pracodawca / kierownik - 130 zł
Szkolenia wstępne - od 40 do 50 zł
Ocena ryzyka zawodowego - od stanowiska 150 zł
-
Możesz też zawsze w sklepie w którym kupiłeś towar poprosić o wydanie takiego atestu. Bardzo możliwe, że będą go już mieli i dostaniesz to od ręki. Ewentualnie to oni go ściągną dla Ciebie od producenta. Masz prawo żądać od nich takiego atestu.
-
Tak masz rację Rafał2, chodziło nie o zatrudnianie współmałżonka, tylko traktowanie tej osoby jako pomoc tak jak w gospodarstwie domowy. Jeżeli zatrudniamy kogoś na umowę o pracę wtedy stajemy się pracodawcą i w tym momencie musimy przeprowadzić takie szkolenie.
-
Jeżeli chodzi o kucharza to tak jak ludzie pisali wcześniej, jedyne czego trzeba przestrzegać to spięte włosy albo pod jakimś nakryciem głowy, najlepiej czepkiem.
-
Masz może jakieś sprawdzone firmy? Które robią to tanio i rzetelnie? Jestem zainteresowany tematem.
Możesz odezwać się na PW
-
Tak samo, wynika to z obowiązujących przepisów. Nie trzeba wykonywać żadnych szkoleń BHP. Sytuacja zmienia się tylko kiedy osoba, która prowadzi jednoosobową działalność zatrudnia pracownika. Wtedy staję się pracodawcą a to już inne para kaloszy.
-
Nie, nie ma. Nie trzeba przeprowadzać szkoleń, okresowego badania, sporządzać instrukcji stanowiskowych czy też oceniać ryzyka zawodowego.
-
1
-
-
Nie ma żadnych przepisów dotyczących jak długo należy ją przechowywać po okresie ważności.
-
1
-
-
Teraz, Nim napisał:
Dzięki za pomoc. Mam jednak pytanie. Czy książka kontroli to to samo co książka kontroli sanitarnej? Bo właśnie o czymś takim wspominał mój znajomy gdy pytałem go o to.
I jeszcze jedno, dotyczące umowy o wywóz śmieci. Co jeżeli jest ona w cenie najmu lokalu?
Są dwie. Książka kontroli oraz kontroli sanitarnej. Jednak już od paru lat potrzebna jest tylko ta, którą w swoim poście wymienił gothic.
-
Poszukaj chociaż by na Youtubie, jest tego pełno. Parę przykładów pierwszych z brzegu:
https://www.youtube.com/watch?v=2UOIwWEX71I
https://www.youtube.com/watch?v=p9-ZGt5adlE
https://www.youtube.com/watch?v=wr8GJytDjZo
https://www.youtube.com/watch?v=YNVOSgYWb88
https://www.youtube.com/watch?v=iwFXDCx0X34
-
Najwygodniej dla Ciebie będzie jeżeli pójdziesz po prostu do sanepidu i sam zapytasz o wymagania.
-
pochodzenie rasowe lub etniczne,
poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową,
stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach, życiu seksualnym, skazań, orzeczeń o ukaraniu i mandatów karnych, innych orzeczeń wydanych w postępowaniu sądowym lub administracyjnym.
Czy można w restauracji trzymać żywe ryby?
w Wymagania sanitarne
Napisano
Dokładnie tak, jest sporo lokali które mają takie akwaria.